Miért hiszik azt sokan, hogy buta gyerek nem létezik?
Mindenki mondja, hogy buta, neveletlen felnőtt az van, de önmagában buta gyerek nem létezik.
Tudom, hogy a gyereknél a szülői nevelés a meghatározó, de vajon tényleg nem létezik olyan, hogy a gyerek önmagában buta és neveletlen? Nem értem.
Rokoni családról jutott eszembe a kérdés. Jól ismerjük őket, 3 gyerekük van, a legnagyobb is csak 14 éves. Mind a 3 gyereküket ugyanúgy, egyformán, és rendesen nevelik, tényleg így van, mert viszonylag sokat járok hozzájuk. De a középső gyerekkel (aki 10 éves) mindig gond van. Pedig nem hanyagolják el, hiába középső gyerek. Buta, tanulni nem akar, idegesítő, és neveletlen, pedig a szülei mindent megtesznek azért, hogy ne legyen ilyen, és nem nevelik különbként.
De ismerek más eseteket is, az is hasonló, hogy ugyanúgy nevelik a gyerekeket, tehát nincs azért megkülönböztetés, mégis neveletlen az illető.
Tudom, hogy ebbe sok minden számít bele, és nem is feszültséggerjesztésnek írtam ki a kérdést, csak ezen tényleg elgondolkodtam, hogy ha nincs semmi fogyatékossága a gyereknek, normálisan nevelik mint a többit, semmi megkülönböztetés, de mégis így viselkedik és nehezen tanul nagyon, akkor tényleg elképzelhetetlen, hogy létezzen buta gyerek?
Vagy ti mit gondoltok? Kíváncsi vagyok, mi erről a véleményetek. Nem akarok egy gyereket sem leszólni, de ha már buta felnőtt létezik, akkor önmagában buta gyerek is. vagy nem?
Azért mert nem illik negativ jelzővel illetni a gyerekeket mert a szülők megsertodnek.
pl csecsemokre sem mondhatjuk,h csúnya.(lehet attól még szép majd..de nem mondjuk es kész)
Van olyan gyerek, aki nagyon nehezen nevelhető, mert egyszerűen nem ért a szép szóból. Én őket tartom butának.
Aztán van olyan buta is, aki nem tehet róla, nehezen tanul meg bármit, valahogy nem olyan a felfogóképessége, memóriája, ők talán minimális oxigénhiánnyal születtek, vagy a terhesség során szenvedték ezt el, de másban nem ütközik ki rajtuk, csak abban, hogy nehezebben tanulnak, ezért senki nem gyanakszik rá.
De mindegy is, akár emiatt, akár csak azért mert rossz géneket örökölt, létezik buta gyerek, a legrosszabb a kettő elegye, ha nem is hallgat a jó szóra, makacs, és még tanulási problémákkal is küzd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!