Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Értetlen 4,5 éves gyerek?

Értetlen 4,5 éves gyerek?

Figyelt kérdés

Okos gyerek elfogultság nélkül. 120-as puzzle-ket kirak, 100-ig számol. Szóval nem buta. Viszont borzalmasan értetlen.

Pl. kantáros nadrágot akar felvenni, mondom, hogy nincs rád való a szekrényben. Hát nem érti ám meg, majd 40 percig hsiztizik, hozzá sem lehet szólni.

Vagy apa megy dolgozni, de ő vele akar menni. Nem mehet nyilván. Majd egy órára bevonul a szobába, sír és vagy ezerszer egymás után mondogatja, hogy apával akarok menni.

Ilyenkor semmivel nem tudok rá hatni.

Elfogy reggel a kakaópor, csak tejet kap. Egyébként imádja a tejet, nappal szokott inni. Megmutatom, hogy elfogyott, nem tudok tenni bele kakóport. Nekiáll sírni, nem is issza meg a tejet, ott bömböl a tej fölött, hogy ő kakaót kér, de akkor is azt kér.

Ezt egyszerűen nem tudom kezelni, mert kitartóan sír és sír és hisztizik. Ha elviszem onnan, akkor sem érdekli, ott folytatja majd egy órán át.

2013. szept. 28. 13:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem értetlen, hanem akaratos.
2013. szept. 28. 13:23
 2/12 A kérdező kommentje:
Pedig tudja jól, hogy sírással hisztivel nem érhet nálam el semmit. Már kezdetek óta így van nevelve. Már ideje lenne, hogy elhagyja ezeket a hisztiket szerintem.
2013. szept. 28. 13:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
5 éves lesz a fiam,és szinte ugyanez van.Nem tudom mi a megoldás.
2013. szept. 28. 13:30
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy érdemleges választ nem tudok adni.

Az én fiam dettó ilyen, ő novemberben lesz 4 éves.

Nekem azt mondták, hogy ennyi idős korára kinövi, hát ez nem jött be, pici korától kezdve ilyen.

Borzasztóan akaratos, pedig nem az a fajta vagyok, hogy ha megnyekken a gyerek akkor megkap mindent.

A megoldásra én sem jöttem rá.

2013. szept. 28. 15:01
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem az a legjobb megoldás,hohy ha elkezdi a hisztit,akkor megfogod a kezét beviszed a szobájába,és mondod,hogy: itt hisztizhetsz,és ha abbahagytad akkor kijöhetsz. vagy: hagyd ott ahol van, te menj el onnan. kapcsold ki az agyad és ne halld meg a hiszti. ez nagyon sokáig is eltarthat. de ha mindig ezt csinálod rá fog jönni hogy nincs értelme a hisztinek
2013. szept. 28. 15:45
 6/12 anonim ***** válasza:

[link]

Ebben olvastam hasonló szitukra megoldásokat bár gyereke válogatja segítene-e

2013. szept. 28. 19:17
 7/12 anonim ***** válasza:

Érezz vele együtt. Mondd el, hogy te is sajnálod amiért nem mehet. Hogy rossz, hogy elfogyott, de most rögtön felírjátok a bevásárlólistára. És nyomj a kezébe egy reklámújságot, vágja ki a kakaó képét amit felragaszthat egy lapra, esetleg még pár dologgal együtt, amit venned kell.

Ha nem sikerül elterelni a figyelmét, hagyd sírni, időnként simogasd meg, és kész. Néha hívhatod ezt-azt csinálni, de ha ő még boldogtalankodni akar, miért is nem szabad neki? Nem tesz kárt semmiben, csak sír. Viseld el.

2013. szept. 28. 23:57
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nos az a helyzet, hogy tényleg nem tesz kárt semmiben ha sír és hisztizik 80 %-ban mindig a legrosszabbkor. Reggel ovi előtt nem sírhat órákat, hisz 8-ra be kell érni a nagyobbal az iskolába. Viszont ha rákezd a hisztire, akkor teljesen bezár az egész gyerek, kikapcsolja a külvilágot. Nem hallja meg amit mondok, semmit. Ha megfogom, mint egy rongybaba, egyszerűen nem működik együtt, teljesen bezárkózik. Volt már ,amikor borzasztóan sietnünk kellett, (bár nem szokásom) de olyat ígértem neki, amire tudtam vágyik. ÉS SEMMI!!!!!Ez se vált be.

Ha van idő akkor beviszem a szobájába. Hisztizik 40-50 percet. Persze olyankor nem zavar, meg már pontosan tudja akkor jöhet ki ha befejezte. Tehát őrjöng, sír, aztán olyan 40 perc múlva mint akit elvágtak, akkor kijön. Csak hát ugye erre nincs mindig idő. Meg úgy érzem bekellene ennek a dolognak érnie, hisz nem olyan picike már. Volt , hogy egy ilyen miatt nem tudtam elvinni szakkörre a nagyot. Egyszerűen nem bírtam a cipőt se ráadni a fiamra.

2013. szept. 29. 09:18
 9/12 anonim ***** válasza:
53%

Az én fiam is dettó ilyen.Ha valami nem úgy van ahogy ő akarja, megy a hiszti. Lényegtelen hogy ő épp kakaót akar, és nincs kakaó.Vagy apával akar menni.Esetleg olyan mesét akar nézni ami nincs meg dvd-n és épp a tv-ben sem megy.Bevágja a hisztit.Olyankor nem lehet hozzá szólni, se hozzá érni, mert akkor üt.

Ha nem kell sehova menni, rázárom az ajtót és kész.

Viszont ha épp mennünk kell, akkor az vált be hogy fogom magam, a szeme láttára felveszem a cipőt, kabátot, elköszönök tőle és elindulok egyedül.Ha kocsival megyünk, az autó hangjára azonnal veszi a cipőjét és szalad is utánunk.Ha nem kocsival megyünk, akkor az ajtót és kaput is a lehető legnagyobb zajjal csukom be, hogy hallja tényleg itt hagyom őt. Eddig kivétel nélkül mindig utánam jött azonnal.

Félre értés ne essék nem hagyjuk őt egyedűl, a kaputól 2m-re megvárjuk a reakciót.

2013. szept. 30. 09:27
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 3,5 éves, de tegnap már majdnem én sírtam. Ugyanez, hiszti apróságok miatt. (elsősorban csoki)

Egyszerűen nem tudom fegyelmezni. Ha túlpörög, nem tudom mit kezdjek vele. Egy példa: mindig leveszi a nadrágját és a zokniját. Kérem, hogy vegye fel, egyszer, kétszer. Megpróbálom történetmeséléssel. Aztán elmesélem mi lesz, ha megfázik (szuri, doktor néni), rászólok erélyesebben (visszakiabál), beállítom a sarokba (visszacsap). Tegnap odáig jutottam, hogy adtam a fenekére. Eredménye nem lett.(ettől persze szégyellem magam, és rossz anyukának tartom magam, meg azért is mert ilyenkor nem hallgat rám).

Sajnos ő azt tapasztalta, hogy hisztivel tud eredményt elérni.

Sokan vesznek részt az életében, nagyszülők, dédszülők, nagybácsi..stb. A baj szerintem az, hogy nem tudok egy egységes szabályrendszert elfogadtatni velük. (pl. az édességgel tömés tekintetében)

Ha megmondom, hogy ezt nem lehet, akkor a pl. a papa vagy a dédi ne bíráljon már felül. A párom azt mondta reggel, ne másra hárítsam a hibát, és ez nagyon rosszul esett. (Az a terv, hogy egy kicsit mindenkivel elbeszélgetek a neveléssel kapcsolatos dolgokról).

A kislurkóm nagyon el lett kényeztetve, de szerintem még nem késő változtatni. Csak nagyon nehéz.

Ezt leszámítva ő is rendkívül intelligens, nagyon tud bújni, meg szeretni, csak a fegyelmezés nagyon nehézi.

Remélem változni fog a helyzet.

2013. okt. 1. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!