Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Oxigénhiányos babák tapasztalt...

Bogyo110 kérdése:

Oxigénhiányos babák tapasztalt anyukáik segitenétek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2013.09.12 született csásszárral altatásban egészen a szülés pillanatáig semmi probléma nem ált fent majd a műtöben 28szor probálták beadnia spinát majd ez nem sikerült elaltattak és kivették a babát áll két perc alatt kéken és nem sirt fel csak hüpögött 4-6-8 apgár értékkel azonnal a pécsi klinikára szálitották ahol azóta lélegeztető gépen van igaz már csak minimális oxigént kap minden szerve ép vese máj stb...csináltak kopona uh ott sem látható elváltozás .Annyit montak hogy a mozgása hipoton amugy 39 hétre született 51cm és 3kg ! Valaki estleg hasonlóan járt e nagyon elvagyunk keseredve hogy maradandó sérülése lessz !
2013. szept. 15. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam sürgősségi császárral született, meconiumos volt a magzatvíz, olyan lilán vették ki, hogy azt hittem már nem is él. Nem sírt fel, még csak nem is hörgött,ballonnal lélegeztették, az apgarja 4/9 lett. PIC-en volt 5 napig, garat oxigént kapott 2 napig, majd az inkubátorban kapta az oxigént. Szervei nem károsodtak neki sem. A gyerekorvos közölte velem, hogy oxigén-hiánnyal született. Kérdeztem, hogy ez pontosan mit is jelent, mire kell figyelnem. Azt mondta ez semmiség, ne aggódjak, semmi különösre nem kell figyelni.

4 hónaposan kiderült, hogy izomtónus zavara van, szopizni sem tudott rendesen. A mozgása sem fejlődött rendesen, vagyis inkább szinte sehogy. 1 éves koráig Dévény tornára jártunk.

Ha Neked azt mondták hipoton a babád, akkor azt javaslom, hogy az első utatok egy Dévény gyógytornászhoz vezessen, mert a korán elkezdett terápia nagyon hatásos!

Ha én a kisfiamat elviszem rögtön, akkor nagy valószínűség szerint sokáig szoptathattam volna. A mozgásban így is behozta a lemaradást, 8 hónaposan már ült, áll, mászott, 11,5 hónaposan elindult. De az, hogy nem tudtam szoptatni nagyon fájó pont a mai napig, pedig már 3 éves nagylegény! :)

Fel a fejjel! Biztosan rendben lesz minden!

2013. szept. 15. 22:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a biztatást és gratulálok az ügyes kisfiadhoz!
2013. szept. 16. 07:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 14 évvel ezelőtt született 4/6 Apgar-ral,a kórházból úgy engedtek haza minket,hogy értelmi fogyatékos,mozgássérült lesz a gyerekem.Most van egy 14 éves egészséges kamasz fiam,4 es tanuló.Én is a Dévényi módszert ajánlom,minél korábban elkezdeni, pozitívan gondolkodni,minden rendbe lesz.
2013. szept. 16. 13:32
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én most már 11 éves fiam is hipoton volt jártunk dévényhez ,jártunk petöbe ,22 honaposan tanult meg járni ,viszont emiatt a beszéde is késöbb indult meg amihez logopédus kellet illetve ayeres ,iris terápiára is járt .finom motorikája illetva a nagymozgások hiánya miatt .
2013. szept. 19. 13:23
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi is Dévényre jártunk.Én nem is tudtam róla hogy gond lehet.Haza adták mint egészséges gyereket.A Dévényes tornász később kért róla egy újszülött kori képet és a kéztartásáról mondta hogy már a kórházban látniuk kellett volna hogy ez a gyerek oxigén hiányt szenvedett el.
2013. szept. 20. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!