Oxigénhiányos babák tapasztalt anyukáik segitenétek?
Kisfiam sürgősségi császárral született, meconiumos volt a magzatvíz, olyan lilán vették ki, hogy azt hittem már nem is él. Nem sírt fel, még csak nem is hörgött,ballonnal lélegeztették, az apgarja 4/9 lett. PIC-en volt 5 napig, garat oxigént kapott 2 napig, majd az inkubátorban kapta az oxigént. Szervei nem károsodtak neki sem. A gyerekorvos közölte velem, hogy oxigén-hiánnyal született. Kérdeztem, hogy ez pontosan mit is jelent, mire kell figyelnem. Azt mondta ez semmiség, ne aggódjak, semmi különösre nem kell figyelni.
4 hónaposan kiderült, hogy izomtónus zavara van, szopizni sem tudott rendesen. A mozgása sem fejlődött rendesen, vagyis inkább szinte sehogy. 1 éves koráig Dévény tornára jártunk.
Ha Neked azt mondták hipoton a babád, akkor azt javaslom, hogy az első utatok egy Dévény gyógytornászhoz vezessen, mert a korán elkezdett terápia nagyon hatásos!
Ha én a kisfiamat elviszem rögtön, akkor nagy valószínűség szerint sokáig szoptathattam volna. A mozgásban így is behozta a lemaradást, 8 hónaposan már ült, áll, mászott, 11,5 hónaposan elindult. De az, hogy nem tudtam szoptatni nagyon fájó pont a mai napig, pedig már 3 éves nagylegény! :)
Fel a fejjel! Biztosan rendben lesz minden!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!