Harapásról le lehet szoktatni a "visszaharapásos" módszerrel?
2 éves kislány és ha rájön a "félóra" akkor harap karmol..
A karmolás még nem is fáj annyira de a harapás már annál inkább!?:( Próbáltunk már erélyessen rászólni,próbáltuk szép szóval sehogy sem sikerül leszoktatni a harapásról!Már ott tartok,hogy visszaharapom(csak kicsit..),csak attól félek,hogy játéknak veszi és mégjobban elkezd harapdálni... Mitévő legyek? Próbálta már ezzel a módszerrel valaki? Előre is köszönöm a válaszokat!
Akislányod töled tanul.Ha te vissza harapsz azt látja, hogy vissza kell adni.
Barátnöm állandóan vissza adta a gyereknek és pont eröl próbálom leszoktatni, mert szerintem nagyon rossz dolog, ha egy szülö úgy akarja tanítani a gyereket, hogy megmutatja... Pl a párom is ilyen, de nem engedem, mert egy gyerek megtapasztalhatja egy másik gyerektöl hogy a harpás fájdalmas, de ö nagyon jól tudja hogy az fájdalmas, pont ezért csinálja.
Köszi a válaszokat!
Tőlem biztos nem tanul,mert magától kezdett harapdálni!Én csak azért harapok vissza egy kicsit,hogy éreztessem vele,h. mennyire fáj..!
Én se a kisujjamból szoptam,furcsállom,hogy Te még nem hallottad a "visszharapásos" módszert!Mint irtam tőlem nem tanulja,mert Ő magától kezdett el harapdálni..
Hidd el próbáltam már szép szóval,v. erőteljesebben kérni,de semmi!Olvastam már olyat,h. volt olyan anyuka akinek igy sikerült leszoktatni,bármily furcsa is neked,mikor harapni próbált a pici,és látta h. az anyuka is nyitja a száját(harapásra..),egy idő után abbahagyta!Ebbe bizom én is,bár most még nem sok sikerrel..
Próbáld meg inkább úgy, hogy hirtelen elkapod a kezed (ha abba harapott bele), és mutasd ki (talán kissé rájátszva is), hogy az mennyire fáj neked! (Még akár "sírhatsz" is egy kicsit....) Hátha lehet így hatni a kicsi lelkiismeretére! És mond sokszor, hogy az neked mennyire fáj! Kérdezd: "Ugye nem akarsz anyának fájdalmat okozni? Anya nagyon szomorú ilyenkor!" Én legalábbis ezt tenném. De azért, ha nagyon a lelkére venné, akkor öleld meg! Szerintem ez a módszer be fog jönni.
Az én fiammal - aki szintén két éves - néhány hónapig a pofozkodással voltunk így. Fogalmam sincs, hol szedte össze ezt. Nem bölcsis, mi nem verekszünk, nem tudom, de láthatóan nagyon élvezte. Nekünk bevált a fenti módszer. Pár alkalom kellett hozzá. Előtte volt, hogy mi is csak elmagyaráztuk neki, volt, hogy leszídtuk emiatt, volt, hogy nem vettünk tudomást róla. Más nem jött be, csak amit fent írtam.
Most meg ha pl. a hancúrozás során véletlenül megrúg, egyből puszit ad rá. :-)
21:09: Köszi,akkor megfogadom a tanácsod at és megpróbálok a lelkére hatni,remélem összejön!:)
Amúgy nem csak a kezemet harapja...,az a "legjobb" mikor rácsimpaszkodik a lábamra és abba harap bele,uhhhh...!
Köszi a tanácsot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!