2,5 éves a kislányom! Lassan egy hónapja szenvedünk a délutáni alvással! Van ötletetek, hogy mit tudnék csinálni?
Az én legnagyobb fiam sem aludt délutánonként, szinte egész kicsi kora óta. Rettegtem, hogy valami baja lesz emiatt a későbbiekben. Ma 10 éves, és tök egészséges. Egyszerűen neki erre van szüksége és kész. Úgy vettem észre, hogy ha nem is alszik, de ösztönösen beépít magának egyedüllétes, pihentető időszakot a napjába, (mind a mai napig) valszeg ő ekkor pihent.
De az az igazság, hogy én is paráztam, mert minden szakirodalom, amit olvastam arra világított rá, hogy a délutáni alvás mennyire fontos. De erőltetni sehogy sem lehetett, erőszakoskodni pedig nem akartam. Hiába feküdtem mellé kiskorban, hiába volt sötét vagy világos a szobában, hiába volt csend esetleg valamilyen zene a háttérben, nem, nem és nem. Játszott és kész, de nem dőlt el.
Az óvodában valamennyit javult a helyzet az elején (vagy csak az óvónénik mondták...), de az sem tartott sokáig. Ő volt az a gyerek, aki a sarokban elautózgatott magának.
Másik gyerkőcöm is így indult, szinte soha sem akart délután elaludni. Már előre rettegtem, hogy megismétlődik és aggódhatok újra. Ám csodák-csodája ő mégis rászokott az alvásra, igaz Elvis Presley-nek köszönhetem.... :-D nem ám holmi gyerek altató cd-nek.... :-D
Nekem van egy nagyon jo otletem..NE ALTASD!!Az enyem pont 2 es fel eves volt amikor abbahagytuk mert este nem tudott elaludni..Addig aludt este 10-tol reggel 7-ig es du-an 12-tol 14-ig...Most alszik este 8-tol reggel 7-ig es nem faradt nappal sem,,este 5 perc alatt elalszik..
Jo ha alszanak du-an mert van egy kis idod..de este se rossz az a 2 ora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!