Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 3,5 éves kislányom elviselhete...

3,5 éves kislányom elviselhetetlen! Tudna tanácsot adni valaki?

Figyelt kérdés

10 éve házasok vagyunk a férjemmel,van 3 gyermekünk,lakásunk,ami banki hitelből épült.Férjem rengeteget dolgozik,"karriert" épít,vállalkozni próbál,több lábon igyekszünk állni.

7 éves fiunk iskolát kezd szeptemberben,csendes,nyugodt gyerek,segítőkész,remélhetőleg nem lesz vele gond később sem.

3,5 éves kislányunk már elég korán elkezdte pokollá tenni az életünket.Egyáltalán semmi nevelési,szeretési módszer nem használ,amit a nagyobbiknál alkalmaztam.

Próbálok türelmes lenni,megértő,meg minden,de egyre nehezebb.Próbálom egyformán szeretni őket,illetve úgy,ahogy az nekik jó.

A pici fiunk 4 hónapos,kora baba.Sok figyelmet igényel,és elképzelhető,hogy a középső féltékeny,de szerintem ez már túl megy egy határon.

Eddig akivel beszéltem,mind azt mondják,kinövi,hagyjam rá,hisztis...

Érdemben senki nem segít,család is elég elfoglalt,nem sok segítségem van.

Kérdésem az lenne,hogy hogyan lehet szeretet-teljesen kezelni azokat a kirohanásokat,szófogadatlanságot,hisztit,kiabálást,értetlenséget,amit a kislányom produkál??? Félek,hogy nem bírom már sokáig,és kárt teszek benne.

Teljes mértékben tisztában vagyok vele,hogy ez nekem szól.

Bárkire ha rábízom őket,elvannak,szót fogadnak."Dajkáim",áradoznak,hogy milyen kedves,szeretni való,ügyes,okos gyerekeim vannak,jó velük lenni.(megjegyzem nagyon ritka ha odaadom őket valakinek,nem szeretem őket lepasszolni..)

Nem dicsekedni akarok,csak leírni azt a kontrasztot,amit itthon a 4 fal között produkál,és azt,hogy ha elmegyünk bárhová,milyen frankón tud viselkedni.

AKÁRHOVÁ el tudok velük menni,időben odaérünk,de ezt egy végkimerülésig tartó rimánkodás előzi meg,hogy készülődjünk,öltözzünk,mossunk fogat...stb.

Úgy érzem a végén járok a türelemnek,pedig még nagyon sok idő,mire önállóak lesznek.

Ha valaki tud érdemben hozzászólni,akár privátban is,bármi segítséget szivesen fogadok.Negatív kritikát is,ha az építő jellegű.

Köszönöm,ha bárki is végig olvasta.Mindenkinek szép napot kívánok.Üdv:Rita

2013. aug. 5. 11:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Ismerem a műsort,komolyan fontolgattam,hogy írok is Jo-nak!!!

Alkalmazok pár fogást,ami bevált.Nagy fiúnak csináltam jutalom táblát pl,de bevezetem a kislánynál is,hátha... Bünti fotel,vagy sarok vagy lépcső nem vált be.Sír,ordít,aztán hüppög.Végül bocsánatot kér,ami kb 1-1,5 óráig tart,utána kezdi a hülyeségét újra.Komolyan már tele a padlás a sok bocsánat kéréssel....

2013. aug. 17. 08:56
 12/16 A kérdező kommentje:

Amúgy nagyon jókat írtok,és hálás vagyok érte,csak sokat kipróbáltam már,és ezért vagyok tanácstalan...

De köszönöm mindenkinek a sok segítséget!!!

További szép napot nektek,anyucik!!! :)

2013. aug. 17. 08:58
 13/16 anonim ***** válasza:
Úgy hallottam,Magyarorszàgra jön, lehet jelentkezni ;)
2013. aug. 17. 13:54
 14/16 anonim ***** válasza:

Nálunk a fiam viselkedett hasonlóan az anyjával. Nálunk is a váltások, az elindulás, a játék abbahagyása nem ment első szóra...

Az igazsághoz tartozik, hogy a feleségemet bosszantotta a dolog, a gyerek pedig ugye sérelemként éli meg, ha abba kell hagyni a játékot, és örömmel adta vissza a sérelmet, anya bosszantása formájában.

Velem nem csinálta, mert engem nem tudott felbosszantani. Csak azzal csinálja, akit fel tud bosszantani.

Egy alkalommal megfenyegettem, hogyha nem fogad szót első szóra az anyjának, akkor 2 napra elpakolom a játékait. Nem vett komolyan, és nem fogadott szót az anyjának. Azon az éjszakán felvittem az összes játékát a padra. Nagy sírás rívás volt, de két napig csak 1 mesekönyvből volt mesélés, vagy az udvaron szaladgálás. Végül lehordtam a játékokat, és azt mondtam, ha szófogadatlan lesz, máskor is hajlandó vagyok megcsinálni ugyanezt.

Azóta nem kell anyának imádkozni, csak megemlíti a paláááást...

2013. szept. 2. 23:10
 15/16 A kérdező kommentje:
Ez jó,én kuka zsákkal szoktam fenyegetőzni,ha nem pakolnak el... :)
2013. szept. 3. 17:24
 16/16 anonim ***** válasza:

Ez a baj, hogy csak fenyegetőzöl, de nem tetted meg még soha. Ezt látja a gyerek is és a gyerek nem hülye, tisztában van vele, hogy csak mondod. (És nincs bátorságod, időd, lehetőséged megtenni azt, amivel fenyegetőzöl.)

Jótanácsként: csak olyannal szabad fenyegetőzni, amit meg is tudsz tenni. Én "a kukába dobom a játékodat, ha nem jössz azonnal vacsorázni" kifejezéssel azért nem dobálóznék, mert magam is sajnálnám, olyan szép, aranyos játékai vannak - legalábbis az én gyerekemnek.

És láttatni kell a gyerekkel, hogy nem csak fenyegetőzés az egész, hanem meg is teszed. Ekkor tudatosul benne, hogy apa/anya nem felelőtlenül ígérget.

Biztos lehet benne, hogy ha kellemeset ígértél, azt is megteszed, de az is tutti, hogy a fenyegetéseket is beváltod...

2013. szept. 4. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!