Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi a véleményetek a ritalinról?

Mi a véleményetek a ritalinról?

Figyelt kérdés
Vkinek írtak már fel ilyet? Mellékhatások? Nagyon fontos lenne.. Szakemberek véleményét is várom.. Kérlek, segítsetek! (kb. 9 éves gyereknek akarják felíratni)
2013. júl. 22. 17:56
 1/4 anonim ***** válasza:
48%

Ne haragudj, hogy írok, mert tapasztalatom nincs. Én eddig a Ritalinról kizárólag rosszat hallottam. Most elolvastam a mellékhatásait. :(((

Hát nem adnám a gyerekemnek, csak akkor, ha az égvilágon semmi sem segít, minden másodpercben a gyerek mellett lehetek, és 10 szakorvos mondja egybehangzóan, hogy nincs más megoldás.

2013. júl. 23. 14:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Értelmes gyerekpszichiáter csak a legvégsőbb esetben ír gyógyszert.

És azért abba is gondoljatok bele, hogy egy magatartászavaros, figyelemzavaros gyermek maga is szenved a helyzettől.

Valós példa: 2.osztályos kisfiú, fenti problémákkal küzd, verekedés volt az iskolában többször, nem voltak barátai, nem lehetett órát tartani miatta.

Elkezdte szedi a Ritalint, és minden rendbe jött, már csökkentették is az adagját, hétvégente és szünetekben nem is szedi.

Ettől függetlenül nem vagyok híve a gyerekek efféle gyógyszerelésének, és nem is tudom miért szedné, de azt gondolom, ha van lehetőséged vidd el nev.tan.-ba, pszichológushoz, fejlesztő ped.-hoz, természetgyógyász, jó KINEZIOLÓGUS! Ezeket érdemes végig zongorázni

2013. júl. 24. 22:25
 3/4 anonim ***** válasza:
59%
SOHA!!!!!!!!!
2013. júl. 27. 13:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Én Asperger-szindrómás vagyok és így akarták megoldani, hogy kezes bárány legyek...

Állandóan aludni akartam tőle, jó tanulóból bukásra álló lettem...

Szerencsére anyám abbahagyatta velem...

2013. aug. 5. 13:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!