Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Okoz -e függőséget, ha több...

Okoz -e függőséget, ha több éven keresztül Ritalint adunk a gyermeknek?

Figyelt kérdés

10 éve kisfiamnak Ritalint javasolt az orvos ,amit elutasítottunk.A diagnózis figyelemzavar,hiperaktivitás.

A fejlesztőtanár szerint rengeteg kudarc fogja érni továbbra is ezért szerinte érdemes lenne kipróbálni a gyógyszer adását.Nagyon félek a mellékhatásoktól, illetve ,hogy függőséget okoz.Szeretném kérni azoknak a tanácsát is ,akik több év szedés után hagyták abba a gyógyszert.

2013. júl. 20. 21:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Szia! Lehet, hogy nem tudják lekötni az iskolábn a figyelmét, ha csak ott jelentkezik a gond.Én továbbra is javasolnám az omega 3 fogyasztását.Lesz szeptember 7-én Budapesten egy ingyenes remek rendezvény, ahol a gyerekek lesznek a központban.Lesz kineziológus logopédus, orvos,gyógyszerész, gyógytestnevelő, akik mindannyian a természetes megoldások hívei, nem a gyógyszereké.Ha ráértek, akkor érdemes lenne eljönni.
2013. júl. 25. 16:45
 12/17 A kérdező kommentje:
Szívesen elmennénk,pontosan hol lesz,és hány órakor?
2013. júl. 26. 15:42
 13/17 anonim ***** válasza:
Szia! Egyenlőre az előadók és a helyszín van lefikszálva.A pontos kezdési időpont és a további részletek még ezután lesznek.Lehet majd előjelentkezni is mert a terem kapacitása véges és elég sok az érdeklődő.Ha adsz priviben egy emailcímet akkor szívesen elküldöm a részleteket amint meglesznek.
2013. júl. 26. 16:16
 14/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Lett valami eredmény a gyermekednél? Végül adtad neki a Ritalint vagy sem? Ha igen milyen változás történt? Érdeklődnék mert az én fiam most kezdte a sulit és ADHD-s, de nálunk nem az orvos javasolt ritalint (nem is volt még pszihiáternél a gyerek) hanem az igazgató köti a napköziben való tartózkodást ritalin szedéshez.... Köszi ha válaszolsz akár priviben is.
2014. szept. 8. 08:47
 15/17 anonim ***** válasza:
16%
Eméletileg Kurt Cobain kiskorában ADHD-s volt és Ritalin-t kapott...és nyugtató hatás fájdalomcsillapító stb... utánna jöttek neki a gyomorproblémák, vlamivel enyhíteni kell a fájdalmat Ritalin-t megszokta annyi éven át a szervezete...vlami ütősebb cuccott keresett:heroin...lámlám 27 évesen fejbepuffantotta magát :'( sajna <3 nah szval ha jót akarsz a gyereknek ne adj Ritalin-t...próbáljátok a gyerek étrendét megváltozatni...nem feltétlenül kell ADHD-s-nak lenni ahhoz a net teli van figyelemzavaros gyerekek étrend tanácsaival...remélem tudtam segíteni... :) így több mint 1 év a kérdés feltevése után :))
2014. nov. 15. 22:37
 16/17 anonim ***** válasza:
63%
Biztosan. Rémisztgetni nagyon jó lehet valakit, aki segíteni szeretne a gyerekén. Gratulálok!
2014. nov. 20. 10:00
 17/17 anonim ***** válasza:
#16 nekem szólt????én csak leírtam a sáját véleményemet... ő megkérdezte h függőséget okoz-e? naná hogy -.- ilyen "nyugtató"
2014. nov. 23. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!