Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Okoz -e függőséget, ha több...

Okoz -e függőséget, ha több éven keresztül Ritalint adunk a gyermeknek?

Figyelt kérdés

10 éve kisfiamnak Ritalint javasolt az orvos ,amit elutasítottunk.A diagnózis figyelemzavar,hiperaktivitás.

A fejlesztőtanár szerint rengeteg kudarc fogja érni továbbra is ezért szerinte érdemes lenne kipróbálni a gyógyszer adását.Nagyon félek a mellékhatásoktól, illetve ,hogy függőséget okoz.Szeretném kérni azoknak a tanácsát is ,akik több év szedés után hagyták abba a gyógyszert.

2013. júl. 20. 21:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
46%
Elkezdhet látni rózsaszín Christina Aguilera szörnyeket is,de ez is teljesen normális :D
2013. júl. 20. 21:28
 2/17 anonim ***** válasza:
70%
Szia! Adj neki minőségi omega 3 zsírsavat, az segít a hiperakivitásban figyelemzavarban és nincs káros mellékhatása.Valamelyik régebbi Patika Magazinban is olvastam egy cikket egy erről szóló kutatás eredményéről, el is mentettem. Ismerősömnek is ajánlottam aki kipróbálta és javult a gyermekének a figyelme, a tanulmányi eredményei.
2013. júl. 21. 14:20
 3/17 anonim ***** válasza:
62%

Ha találsz más hatékony módszert, ne adj gyógyszert.

Ha viszont nem tudsz másképp segíteni a gyerekeden, ezt is meg kéne próbálni. Sok más betegségben is használunk mellékhatással rendelkező gyógyszereket, mert még mindig jobb az elérhető életminőség így, mint gyógyszer nélkül lenne. Persze a folyamatos kontroll, a minimálisan hatásos adagolás beállítása fontos, és az egészségügy jelen körülményei között ehhez lehet, hogy nagyon rámenős és türelmes szülőre van szükség.

Viszont egy jó képességű gyereket folyamatos kudarcnak kitenni, hagyni, hogy egy kudarcos életpályát fusson be, folyamatosan frusztrálja a "jót akarok, de sose sikerül" érzése szerintem nem túl okos dolog. A serdülőkorral a tünetek enyhülni szoktak, de ha addigra a gyerek már megutálta az egész világot, hat iskolából tanácsolták el, és szín kettes a bizonyítványa, mert eleinte csak nem tudott, később már nem is nagyon akart figyelni és tanulni, azt már elég nehéz korrigálni. A gyógyszerelés mellett nagyon jó, ha más terápiában is részesül a gyermek, ahol megtanulja kompenzálni a problémáit, tudatosan kontrollálni pl. az impulzivitását. Idővel a gyerekek gyógyszer nélkül is elboldogulnak, bár egy igazi figyelemzavaros sose fogja a könyvelői pályát választani, valószínűleg felnőttként is mozgalmas élete lesz.

2013. júl. 21. 14:51
 4/17 anonim ***** válasza:
88%

Szia!27 vagyok. Én is 12 éves koromban szedtem a Ritalint.Másfél évig kellett szednem. Nekem is figyelemzavar volt,de én éppen a hiperaktivitás ellentéte voltam. Abszolut nem tanultam,letojtam magasról A tanulást.Ezért kellett. Én nekem a Vadaskerti kórház és szakambuklancián állitották be a napi 2re(reggel és délben) de a délitől még este 11kor is pörögtem. Igy akkor csak egy felet ettem. Nekem nagyon jó volt sokat segitett. Ekkor mütötték a bokám és sokat segitett hogy a kihagyott 2 hónap(ennyit hiányoztam egy huzamban a suliból) ne punnyadjak hanem igenis csináljam a dolgokat és TANULJAK.Ugyanis kb 4 hónapot majdnem fél évet hiányoztam mert olyan sokszor kiment a bokám elötte hogy már évet akartak velem ismételtetni.Pedig 4esre megirtam mindig a dogákat. Még a hiányzás után is. Barátnőim ugyanis indigópapirral irtak nekem és az egyikük elhozta nekem 2 naponta igy otthon tanulhattam.

Nem volt semmi probléma utána,nem okozott függöséget. Annyi a lényeg hogy fokozatosan kell abbahagyni,mert különben hiány lép fel a szervezetben..

2013. júl. 22. 09:25
 5/17 anonim ***** válasza:
46%

Ezt a kezelőorvosától kellene megkérdezned, mint ahogy azt is, hogy milyen kilátásai lehetnek kezeletlenül.(bukás, fegyelmi problémák, eltanácsolás, cigi, alkohol drogok, balesetek...)

Nagyon borotvaélen táncolnak ezek a gyerekek. Ne csak a scientológiai egyház által szponzorált véleményekre halgass, mert a gógli azt nyomja be oldalakon át.

Sok türelmet bátorságot nektek, és minden jót, és a gondok sikeres kinövését kívánom fiatoknak, bárhogy döntesz is.

2013. júl. 22. 18:26
 6/17 anonim válasza:
11%
Láttam olyat akinek szedni kellett.Valakinek csak rosszabb lesz ráadásul nem lehet róla leszokni. Élete végéig függő marad. Ne engedjétek.
2013. júl. 22. 22:27
 7/17 anonim ***** válasza:
40%
Mi meg ismerünk olyan akinek nem adták, mert jajj szegény gyerek: Alsóban kb 20 peret tudott a tanítónéni foglalkozni az osztállyal, a többi része az órának róla szólt. De otthon jó fiú volt, egész nap gépezett. Ötödiktől cigi, sör, lógások. A felső tagozatot 3 helyen járta, akkor már volt, hogy a tanteremben gyújtott rá. Középsuliban anyuka kitette a sulikapuban, aztán félóra múlva rátelefonált az ofő, hogy a gyerek hol van, mert az ajtón már nem ment be. Suliváltás. Oda se jár+ rátalált a drogokra. Még csak 15.
2013. júl. 23. 12:51
 8/17 anonim ***** válasza:
Az étrendjén próbáltatok már változtatni?
2013. júl. 24. 15:32
 9/17 mostmivan válasza:
32%
kisgyerekként én is hiperaktiv voltam, ne mérgezd a szerencsétlen kölyköt semmivel, a legtöbb gyerek kinövi, vidd el sportolni inkább :)
2013. júl. 25. 01:29
 10/17 A kérdező kommentje:
Sportolni évek óta sportol,elsőben úszó tagozatos volt minden nap úszott,de ott is gond volt.A másodikat iskolán belül másik osztályban kezdtük,abban az évben karatézott.Ott nem volt gond,egy "régivágású",értem ez alatt egy régi pedagógiai elvet valló edző volt.Amikor kérdeztem van -e baj a kisfiammal Ő megnyugtatott,hogy ami az edzésen történik,csak rájuk tartozik, azt Ők megoldják.Sose volt semmi probléma.Jelenleg kajakozik,itt sincs különösebb gond,és itthon sem,csak az iskolában.Egyébként most mérték fel a nevelési tanácsadóban,egy két és fél órás átfogó intelligencia tesztet végeztek,ami kimutatta,hogy átlag 114 az IQ-ja,pedig délután egy órára mentünk.Diétát nem próbáltunk még,csak az édességgel vigyázunk,ami azt jelenti,hogy keveset kap.Ha valaki tud javaslatot szívesen veszem.
2013. júl. 25. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!