Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A 17 éves lányom nem akarja...

A 17 éves lányom nem akarja elfogadni a gerincferdülés betegségét mit csináljak? Rám nem hallgat. (részletek lenn)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 17 éves lányom, akinek gerincferdülése van. Járatom gyógytornára, magántornász is jön, csináltattunk "fűzőt" is....stb, de egyszerűen nem akarja felfogni a betegségét. Ha nem mondom neki hogy tornázzon vagy hordja a fűzőt, akkor magától esze ágába se lenne. Most volt lehetőség 1 hetes, bennalvós gyógytornára, de ment állandóan a hiszti, haza akar jönni onnan. Hiába mondom hogy az ő érdeke, azt mondja nem érdekli... Mit csináljak, és Ő miért csinálja ezt?

2013. júl. 15. 14:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is S-alakú gerincferdülést diagnosztizáltak tizenéves koromban. Jártam tornázni, de kb. ennyi. A fűzőt nem vettem volna fel. Középiskola után a tornát is abbahagytam. Nem is tudom, hogy romlott-e, mert nem mentem orvoshoz. De nincs semmi panaszom, már van egy gyerekem is, élem az életem.
2013. júl. 16. 12:10
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Fotózd le a hátát hátulról állva ,és előre hajlásból, és mutasd meg neki.

Mondd el azt is, hogy ez ilyenkor még javítható, de 1-2 év múlva már olyat csökken a gerinc rugalmassága, hogy nagyon nehéz lesz javítani rajta, és csak a későbbi fájdalmak fogják figyelmeztetni arra, amit most nem csinált meg.

Amúgy sok ilyen gyerek van, ez valahogy tabu állapot. Bezzeg az allergiát mindenki bevállalja, kezelteti. Az meg divatos.

2013. júl. 16. 15:20
 13/17 A kérdező kommentje:

#10: Köszi, de igazából már mondtam neki hogy nincs ezzel a problémával egyedül, és a faluban is van hasonló eset, de nem nagyon érdekli...

Ha mindig rágom a fülét az sem jó tudom, és tudom hogy pont a legrosszabb korban van, de valahogy/valamivel mégis meg kellene győzni.

Köszönöm válaszokat, pár tippet majd mindenképp kipróbálok! :)

2013. júl. 16. 15:36
 14/17 anonim ***** válasza:
55%
Nekem is van de se nem javult senem lett rosszabb pedig 20 éveskoromtol az van ,hátam nem fáj csak ritkán ,pedig 3 gyerekem is van .hagyd egy kicsit békén .
2013. júl. 19. 16:31
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem ertek nehany valaszolot. Mi az, hogy hagyja beken? Azt se tudjatok, mennyire sulyos. Hogy nincs tunetetek? Nem csak a hatfajas a tunet, tessek utana nezni, mennyi mindenert felelos a gerinced. Abban mennek keresztul az idegek csak, hogy egy dolgot emlitsek. Ha nem kezeled, egy ido utan elkezdenek a csigolyak osszeforrni, es akkor mar semmi nem segit. Ez kinek elobb, kinek kesobb. Sokmindentol fugg.

Nekem is 17 evesen allapitottak meg, hogy a gerincem meg van csavarodva, en is kaptam fuzot, amit kozossegbe nem voltam hajlando folvenni. Gyogytornara jartam, ennyi, mert utalok uszni a mai napig. Engem a szuleim bekenhagytak. Bar ne tettek volna! 24 evesen mar latszodott a tartasomon. Nem csak elore fele tartottam magam gorben, de ha akartam volna se tudtam volna egyenesen allni. A bal karom csak logott, mig a jobb rasimult az oldalamra. Engem ez megijesztett. Mert mi lesz 30-40-50 evesen?

Most rendszeres kezelesre jarok, csontkovacshoz, ami sokat segit es javitott is, de mar 100%-ban nem lehet helyrehozni. Tehat amig birom penztarcaval, addig a gerincem ugy-ahogy egeszseges. Es meg csak 26 eves vagyok.

Talan fotokkal lehet a hiusagara hatni, mert gondolom nem szeretne pupot es/vagy fajdalmat 30-40 evesen. De azt is valoszinuleg jobb, ha az orvos mutatja meg.

Sok sikert!

2013. júl. 23. 12:03
 16/17 anonim ***** válasza:
Hasonló volt a helyzet velem is. YouTubeon van fent néhány videó a gerincferdülést korrigáló műtétről. Megnéztem egyet, sírhatnékom lett, azóta nincs velem gond...
2013. júl. 29. 12:15
 17/17 anonim válasza:

Tudom mar nem aktualis de azert leirom hatha tudok valakinek segiteni. Nekem 28 fokos ferdulesem van S alakba. Masfel eve szerintem mar boven van fuzom es most jutottam el arra a pontra hogy muszaj. Kinszenvedes az egesz tudom, de azzal ha valaki piszkalja hogy hordja nem fogja hordani csak azert sem mert meg gyerekek vagyunk, nekem ugy sikerul megkuzdenem ezzel hogy elhatarozom hogy hordom es eros vagyok. Ezt az embernek magaval kell lebeszelnie hogy akarja-e hordani vagy sem. Bele kene gondolnia hogy a jovobe lehet pont az alom munkaja a gerincferdules miatt nem fog sikerulni. Az a baj hogy a jelenbe el es csak azzal torodik ilyenkor az ember. Nekem meg van eselyem hogy megjavuljon mert negyon rugalmas a gerincem es ahogy mondtam masfel ev utan nott be a fejem lagya hogy marpedig muszaj, es epp hogy nem csuszok meg ki az idobol:) akinek gerincferdulese van sok kitartast mindenkinek! Erosek vagyunk tartsunk ki:)

15/L

2021. ápr. 3. 04:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!