Komoly gerincferdüléssel lehet problémamentes a terhesség?
Nemrég derült ki,hogy gerincferdülésem van,mert iszonyúan fájt a hátam.Szeretnénk a párommal babát,de ez a dolog most kicsit elbizonytalanított.Mert sajnos nem emelhetek szinte semmit,mivel rögtön elkezd fájni a gerincem,a baj már sajnos ekkora.És félek,hogy a hízással járó súlyt nem bírja majd a gerincem és mondjuk végig kell feküdnöm a terhességet.Szerintetek lehet ilyen probléma? A másik meg az,hogy eddig mindig abban hittem,hogy a kenguru a legjobb módja a pici baba szállításának,de akkor ezt már el is vethetem,mivel 5 kilónál nehezebbet nem ajánlott az orvos,hogy emeljek.
Ti belevágnátok így,ilyen kilátások mellet a baba vállalásba? Annyira tanácstalan vagyok és fogok erről orvossal is konzultálni,csak nemrég kezdtem el ezen filozofálni és ezért itt kérdezek most.
Ehhez mindenek előtt tényleg az orvosoddal kell beszélned. Reméljük, hogy megfelelő kontroll, esetleg valami gerinctámasztó fűző, haskötő mellett, nem okoz majd problémát a terhesség sem. A súlynövekedés azért nem egyik napról a másikra következik be, tehát a szervezetednek is van lehetősége idomulni a változáshoz.
A baba emelgetése, és ellátása körüli teendőkhöz pedig meg kell próbálnotok már jó előre segítséget szervezni, ha ennyire komoly a helyzet.
Mindenképpen beszélj ortopédorvossal, és akkor nem kell ezen görcsölnöd.
Kérdés, hogy milyen állapotban van a gerinced, és hogyan alakul, tehát stagnál-e, vagy rosszabbodik.
Nekem is komoly gerincferdülésem volt, operáltak is, fém rudakkal kimerevítették a gerincemet. 9 hónapja szültem egy egészséges kisfiút, császárral, semmi gond nem volt a terhesség alatt. Emelni nehezen tudok, a földről pl egyáltalán nem tudom felvenni a babát, de szerencsére van segítségem, így nagyon jól elboldogulunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!