Kislányom hét éves, és eggyáltalán nem hajlandó gyümőlcsöt enni csak a banánt abból is csak eggyet naponta, hogyan változtathatnék ezen?
A lányom ötéves. Nagyon sokáig semmit sem volt hajlandó enni, nem csak gyümölcsöt.
Próbáltam ajándékozással. Ha megpuszilja, vagy megnyalja az ételt, kapott egy állatos matricát. Két hétig ment a dolog.
Ha megeszi, elviszem lovagolni, amit nagyon szeret. Újabb két hét.
Aztán jöttek a gyümölcsdarabos joghurtok,a fagyik, a turmixok, sütemények. Minden, ami édes.
Mostanra ő maga kéri a dinnyét,a barackot, málnát, epret, cseresznyét, stb.
Legtöbbször megkóstolni sem volt hajlanó, mert nem tetszett neki az étel.
Sikeres próbálkozást!
Nekem két gyerekem van, és igen nagy probléma ez azt hiszem elég sok gyereknél.
Én nem könyörögtem, nem zsaroltam még ha jó értelemben, akkor sem. A gyümölcsöket meghámozva kis kockákra vágva, vegyesen szép üvegpohárban, vagy kehelyben, vagy salátás tálkában tálalva, szép szalvétával, desszertes villával. Mindenki leül az asztalhoz, és gyümölcsözik, közben pedig beszélgetünk. Próbáld ki, tedd a gyerek elé is és kezdjetek beszélgetni, közben pedig eszegetni, de ne kérjétek, hogy egyen, csak legyen előtte. VAgy játszatok közben pl. szójátékot, vagy akármit, amit a 7 évesek szeretnek, a lényeg, hogy ne a gyümölcsevésen legyen a hangsúly. És ha nem eszi, akkor majd újra és újra próbálod, egyszercsak sikerül. nekem is sikerült, mára minden nap esznek gyümölcsöt. Képes vagyok minden gyümölcsöt gusztusos kockákra vágni még mindíg.
Sok sikert.
Hello!
Az én kislányom 6 éves lessz, de a problémánk hasonló. Nem hiszem, hogy az egyik kezem kevés lenne megszámolni, hány kiló gyümölcsöt evett meg eddig élete eddigi 6 éve alatt. Recept nincs, de mi is próbálkozunk. Ha juttok eredményre, tájékoztathatnál emailben. Együtt hátha könnyebb :) Sok sikert nektek. jk26@freemail.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!