Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Pösze vagyok, mit tegyek?

Pösze vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A barátaim szerint pösze vagyok, már egy ideje ezzel piszkálnak, és mostanában mindig figyelem a kiejtésemet.. Úgy vettem észre,hogy egy picit lehet,hogy tényleg pösze vagyok, de nem tudom ,mit tegyek.. Az iskolánkban csak az alsósokat (4. és alatta) tanítják beszéd hiba ellen. Viszont én 6.-os vagyok.. Nem tudom lehet-e ez ellen valamit (lehetőleg) OTTHON tenni... Kis koromban úgy 4-5 évesen jártam logopédushoz de csak 1 évig szóval 5-6 évesen abbahagytam... Remélem lehet otthoni módszereket alkalmazni, mivel jön a nyári szünet már elkezdeném próbálgatni... Segítség kéne... Köszönöm előre az értelmes válaszokat..

2013. máj. 28. 16:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Logopédushoz kéne elmened olyat viszont a nevelési tanácsadoba találsz magátol nem jön helyre .
2013. máj. 28. 16:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Mindenképpen szükséged lesz logopédus segítségére, aztán ha ő megmutatta, elmondta, hogyan kell helyesen ejteni a hangot, már gyakorolhatsz otthon is. A logopédiai ellátás elvileg 18 éves korig jár, szóval még bőven beleférsz. Szerintem, ha az iskolátokba jár logopédus, keresd meg őt, esetleg próbáld vele megbeszélni, hogy ha a kicsik közé nem is férsz be a csoportba, órák után, vagy szünetben mutasson néhány gyakorlatot, amit otthon is csinálhatsz. Ha látja, hogy tényleg komolyan gondolod, biztosan segíteni fog.
2013. máj. 28. 20:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Tényleg keresd a logopédust az iskolában, ha ő maga nem is tud foglalkozni veled, azt meg tudja mondani, hova menj. Jár neked az ingyenes ellátás, és fontos hogy a beszédhiba ne akadályozzon pl. a pályaválasztásnál. Nem késtél le semmiről, az én r, s, cs hangjaimat is középiskolás korban javították. Te már tudod mit és miért akarsz, kevesebb közvetlen foglalkozás is elég, mert önállóan is tudsz gyakorolni.

sok sikert!

2013. máj. 28. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!