Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyám szerint pösze a kisfiam!...

Anyám szerint pösze a kisfiam! El kéne vinnem már most orvoshoz?

Figyelt kérdés
szavakat szépen kezdett el mondani ,és amióta sokat beszél(mondatokat)alig lehet megérteni.t-vel , d-vel és j-vel beszél.egyszer nagyon beütötte a fejét ettől lehet?Fáradt volt megbotlott a sajt lábába ,és szét fejelte az ajtó élét,de nagyon durván...utána jó kedve volt nem lett baja nem foglalkoztam vele igazából.Most meg anyám mondta,hogy ő szerinte valami baja van.a nyelvét az szerintem jól használja mert körbe nyalja a száját :)áprilisban (26-án) lesz 3 éves!másfél évesen kezdett el beszélni szavakat.elég későn a sz első fiamhoz képest.Nagyobb fiam szokott neki mondogatni,hogy Bálint mond ezt...és javítgatja ha rosszul mondja.Dani 4 éves sokat játszanak és beszélgetnek...

2013. febr. 8. 21:35
 1/7 anonim ***** válasza:

A pöszeség 3 éves korig életkori sajátosság. 5 éves korig sokat fog spontán javulni, de ha marad még beszédhibája, akkor jár majd az oviban logopédushoz.

Orvos nem foglalkozik a témával, az elesésnek a pöszeséghez semmi köze.

2013. febr. 8. 21:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Pontosítok! Nem 3 éves korig, hanem 3 éves KORBAN életkori sajátosság. (Elírtam, bocsánat!)
2013. febr. 8. 21:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Ráértek még. Ez még élettani beszédhiba. Kisfiam 3,5 éves koráig nagyon keverte a betűket, megnézte az óvodai logopédus is, és mondta, hogy nem kell vele foglalkozni. 3,5 éves korától kitisztult a beszéde. A "j" és az "r" hang nincs meg, a többi a helyén van. Egyébként 5 éves korig nem foglalkoznak a logopédusok beszédhibával, mert addig változhat.
2013. febr. 8. 21:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát szerintem nincs vele semmi baj! oviban nálunk csak nagycsoportban viszik őket logopédiára. Másfél évesen szerintem inkább korai a beszéd , nekem sógornőm kislány a beszélt ilyen korán most 5 éves és most kezdi elhagyni ezeket t-d-j-s dolgokat ő is így beszélt. Pl a róka az lóta volt. szerintem ez nem pöszeség, csak inkább az lehet hogy túl korán megtanulta, akkor még rosszul kiejteni a szavakat és ez rögzült neki rosszul.
2013. febr. 8. 21:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!így már jobb lesz lefeküdnöm is...
2013. febr. 8. 21:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekünk a logopédus azt mondta, hogy nem jó beleavatkozni hangtanítással ilyen fiatal korban, mert a beszédtanulás spontán dolog, és jobb lesz az eredmény, ha magától tanulja meg a hangokat.
2013. febr. 8. 22:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én féltesóm 5,5 éves és őszintén, a lassan 2 éves fiam tisztábban és érthetőbben,szebben beszél,na az már gond,hogy nem sokára 6 éves és nem érteni mit mond
2013. febr. 9. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!