Rosszul tettem, hogy eltiltottam a lányomat a barátnőjétől?
Röviden és tömören: nem volt jó döntés..
Óvodás koruk óta ismerik egymást, hol jóban vannak, hol nem ez a gyerekkor velejárója!! Emlékezz vissza, biztos hogy TE is volt, hogy valakivel jóban voltál másszor meg összevesztetek.
Túlreagáltad, és rosszul döntöttél. Gyerekek. Lesz még olyan dolog ami nagyobb fejtörést fog okozni, és lesz olyan is mikor a lányod nem fogad majd szót neked, és nem a szomszéd kislány miatt, hanem más dolgokban. Hagyd őket. Ha nem ő, lesz majd más barátnője, vagy mindenkitől eltiltod?
Egyetértek az elsővel, szerintem is butaság volt.
Ilyenek a gyerekek, ez még egy darabig így is lesz..:)
Szerintem is felesleges volt az eltiltás.
Amúgy azt lehet csak belevinni a rosszba, aki hagyja magát.
Tehát a lányodban is volt egyfajta csalafintaság, mert miért nem mondta azt a barátnőjének, hogy anyukám nekem ezt mondta, ezért én megyek haza, gyere te is. De ezzel ellentétben a lányod is a barátnőjével csalinkázott.
Én biztos ezért el nem tiltanám.
Csak elmagyaráznám a gyerekemnek, hogy nem ebben egyeztünk meg, egy darabig nem engedném el bicajozni, de utána is csak azzal a megkötéssel, ha valamiben megegyezünk, akkor ahhoz tartsa magát. És persze az okokat is elmondanám, hogy miért nem engedem tovább. Azt is jó, ha tudja, mert én nem vagyok annak a híve, hogy azért, mert csak.
Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat!
Átgondoltam a dolgot és beszéltem a lányommal. Megbeszéltük, hogy barátkozhatnak, találkozhatnak, de csak ha mindig időre hazaérkezik. Ha nem két hétig nincs tali. Mondanom sem kell, hogy nagyon örült. Ma el is engedtem őket együtt görkorizni, vitt magával órát és hatásos volt a nevelés, mert szinte percre pontosan hazaérkeztek. Mivel a másik kislánnyal még nem tudtam beszélni, megmondtam a lányomnak, hogy szóljon neki is, hogy mindig érjenek haza pontosan, mert az a tét, hogy akkor 2 hétig nincs találkozás. Remélem beválik a módszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!