Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Aki járt már egyszer a TKVSZB...

Pazsu kérdése:

Aki járt már egyszer a TKVSZB elött, annak utána kötelező-e menni?

Figyelt kérdés
Tehát,arra értem,hogy aki egyszer volt ott saját elhatározásából és nem küldték annak utána feltétlenűl kötelező-e vagy ki lehet küszöbölni ezt az egészet?Légyszives válaszoljatok!!!!
2013. máj. 22. 16:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Tanítónőnk mesélte, hogy beadtak egy gyereket első osztályba... egy hónap után előjöttek a súlyos gondok. Küldték a bizottsághoz... azaz csak küldték VOLNA, ugyanis kiderült, hogy már régen van papírja, amit a szülő eltitkolt.

A másik: a sajátos nevelési igény arról szól, hogy MÁSKÉPP kezeljék a gyereket, a pedagógusok értsék meg, hogy hogyan kell vele bánni, nem lehet ugyanúgy, mint egy átlag gyerekkel. Hogy mivel jár? Amíg a lányomnak nem volt papírja az autizmusról, úgy próbálták kezelni, mint az összes többi gyereket. Agresszív lett, mindennaposak voltak a dührohamok, itthon sem lehetett vele bírni... olyan szinten fel volt pörögve, hogy agyrázkódással került kórházba... (akkor már szerencsére folyamatban volt a kivizsgálása). Szóval EZ lehet papír nélkül. Nálunk ez volt.

Aztán lett diagnózisunk, és teljesen másképp álltak a lányomhoz, rengeteg fejlesztést is kap. Egy év alatt rengeteget javult! Iskolába már úgy megyünk, hogy tudják róla, hogy autista, már előre külön foglalkozik vele a tanító néni, hogy jól megismerjék egymást és felkészítsék őt a sulira.

Nem a papíron múlik, hanem hogy találj neki egy olyan befogadó közeget, ahol az állapotának pontos tudatában és ismeretében vállalják és tudnak vele foglalkozni!

A diagnózis eltitkolása, vagy a késői diagnózis pedig sok gyereknél okozott már súlyos károkat... tudnék mesélni! Valaki írta, hogy egy autistának nem az a legrosszabb, ha papírt kap... ez így van! Az a legrosszabb, ha NEM KAP!

Nem bélyegzik meg. Az én auti lányomról mindenki tudja, hogy auti, és ezzel együtt elfogadták, szeretik.

2013. máj. 24. 21:20
 12/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én megértelek. Az én kisgyermekem is későn kezdett beszélni, s a logopédusunk ajánlotta, hogy egyenlőre ne menjünk (kiscsoportos a gyermekem) nevtanba, mert papírja lesz. Mivel nem olyan súlyos a problémánk ő nem ajánlja, hogy ilyen fiatalon stigmatizálva legyen. Mi logopédushoz és tsmt-re visszük magán úton. Majd ha iskolás korában is problémája lesz, akkor elviszem tkvszrb-be. Én is gyógypedagógus vagyok. Elég jól belelátok a rendszerbe. Igen sajnos még mindig sok ember van tele előítélettel, ami a butaságra, és a tudatlanságra vezethető vissza. Megértelek Téged. Te döntesz, mert TE VAGY az anyja. Igen kötelezhetnek is a tkvszrb látogatására, a kötelező felülvizsgálatokra. De elsősorban a veszélyeztetett gyermekeknél szokott ilyen előfordulni. (rossz szociális környezet, elhanyagoló szülő stb). HA látják, hogy Te lelkiismeretesen neveled a gyereked, kicsit más, de mellette állsz, s mindent megteszel érte, szerintem senki nem fog zaklatni. Az sni fogalmát azért találták ki, hogy ezeket a gyermekeket megvédjék. Plussz jogokat kapnak, támogatást stb. , de ezzel sajnos "papírt is a másságukról". A rossz indulatú falubeliekkel meg légy nagyon kedves, s dicsérd sokat a gyerekedet előttük. mert általában olyannak látják mások a gyereket, amilyen képet sugároz róla a szülő. Ha kérdéseket tesznek fel-ami lehet jóindulatú is- válaszolj kedvesen, elbagatellizálva a problémát. S ha látják, hogy neked nem probléma-nem vagyunk egyformák,- ők sem fognak foglalkozni a dologgal.

2013. máj. 25. 13:09
 13/17 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Én kérdezni szeretnék tőled. Milyen autisztikus tüneteket láttak a gyermekeden és mennyire nem beszél? Köszönöm
2013. máj. 27. 09:29
 14/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.Az utolsó elötti KEDVES válaszolónak mondanám,hogy én is igy szerettem volna fejleszteni a gyereket,de erről nem világositott fel senki,hogy ez örökre rajta marad,és én ezért vagyok teljesen "ki",hogy most bekerült egy rendszerbe és elvan minden döntve.Nem mondták,hogy nézze asszonyom lehet magán uton is ugyanugy fejleszteni a gyereket és mire iskolába kerül és nem változik akkor elkerülhetetlen lesz a papir.Köszönöm,megértésed,és azt szretném tőled kérdezni,hogy ezen akkor már nem lehet változtatni,mármint,hogy ne legyen benne ebbe a rendszerbe?Nekem nem kell amit mondanak,hogymennyi minden ingyenes megigy meg ugy.Ezt már nem lehet vissza csinálni,kérlek,ha tudsz valamit válaszolj!Nagyon köszönöm elöre is!
2013. jún. 1. 21:17
 15/17 anonim ***** válasza:
HA Te kérted a vizsgálatot, nem az ovi, akkor (s nem adtad le sehova,) nem leszel benne a rendszerben. HA az ovi kérte, akkor kötelező minden. Ha iskolába fogtok menni, akkor legfeljebb nem adod oda a papírokat. De, ha az oviba is bekerült a papír, azt hiszem ők tovább adják a sulinak. Sokat változnak a jogszabályok. S mindig változnak. Szinte követhetetlen.
2013. jún. 2. 20:07
 16/17 A kérdező kommentje:
Szia,köszönöm,hogy válaszoltál.Nem az ovi kértemmert még nem is jár oviba,hanem én magamtól mentem el egy korai fejlesztő központba,ahol elöször megnézte egy gyógypedagógus és ő mondta,hogy elszoktak mindenkit küldeni bizottság elé,hogy kitudják irni milyen fejlesztést kapjon.Elmentünk és a bizottságnál mondta egy hölgy,hogy most még nem,de ha iskolába megy értesitik a jegyzőt,meg az iskolát,ha csak nem költözünk el.És igaz még messze van,de én nem szeretném,mert én se mutattam a papirt senkinek és nem is akarom,mint ahogy irtad.Most akkor ez a jegyző dolog tényleg igy van,vagy nég addig ez is változhat?
2013. jún. 3. 09:32
 17/17 anonim ***** válasza:
A barátnőm nevtanban dolgozik. Tőle tudom ezeket az infókat. Szerintem csak akkor értesítik, ha a gyerek veszélyeztetett. Vagy a suli kéri a vizsgálatot, s Te nem viszed el.
2013. jún. 3. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!