Aki járt már egyszer a TKVSZB elött, annak utána kötelező-e menni?
Kérdés, hogy miért voltál.
Ha megállapítottak valamit, és az után jár kedvezmény (pl tanulási zavaros ingyenes tankönyvre jogosult), akkor ha nem mész el az előírt időpontban, onnantól a kedvezmény megszűnik.
Ha a legjobbat akarod neki, akkor elviszed. Egy autistával nem az a legrosszabb, ami történhet, ha papírt kap róla. A papír segítséggel jár.
A faluban úgyis látják, hogy valami nem stimmel vele, szóval édesmindegy, van-e róla szakvélemény vagy nincs. De szakvélemény híján nem fogja megkapni a szükséges fejlesztést sem.
Nézd, nem a papír alapján fogják a gyerekedet "beskatulyázni" az oviban, iskolában, hanem a viselkedése alapján. Ha nem viszed a papírt, vagy letagadod, hogy van, akkor előbb utóbb ők küldenek, ha gondjuk lesz a fiaddal.
Ha meg tudják kezelni a problémát a pedagógusok, akkor nem számít, hogy van papírja. Nem egy diagnózis alapján bélyegeznek meg valakit.
Ha van a papírotokon kontroll időpont, akkor szerintem vidd majd el, ha nem súlyosak a tünetek, akkor akár még le is vehetik róla az SNI-t. Bár szerintem nem érdemes levetetni, szerintem több előnnyel, mint hátránnyal jár, főleg az iskolában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!