Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van érzelmi, van testi, van...

Van érzelmi, van testi, van lelki elhanyagolás! Biztos, hogy a pénzért vett törődés jó út? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Szó volt (az elhanyagolom ha egyedül nevelem témában) az óvónők által mondott "hasfájos szingli" anyukákról.

A védőnők és a szülők felelősségéről és a kezelhetetlen bunkó gyerekekről is szó volt az óvónők.hu-n

de a kedvencem az erdeti téma az óvónők .hu.-n ez volt

Elhanyagolás mikor megemlíti egy fórumozó az agárdi esetet mint példát az elhanyagolásra erre ez a válasz jött:

smételni tudom magam, egyre kevesebb türelemmel!:

T....!--Ne égesse és ne rontsa az érdemben hozzászóló és kérdező szülők renoméját. Hibát hibára halmoz, összekeveri szezont a fazonnal. Csak olvasgasson itt a fórumon. Jobban jár maga is, de főként mi (is) ! -Jó estét!

Erre a fórumozó viszont válasza ez volt

T.....!

Én az eredeti témában írtam amely az elhanyagolásról szól (Név: egyedül szülő Dátum: 2013. 05. 14. - 14:24)

Ön szerint (Név: egyedül szülő Dátum: 2013. 05. 16. - 06:58 elhanyagolás agárdi est a fényevő családról ahol egy gyermek meghalt.) ez nem tartozik a témához('elhanyagolás Van érzelmi, van testi, van lelki elhanyagolás!..." a topik címe)?

Mégis megkérdezem hogy történhetet ez? Hol van ilyenkor a hivatalos szerv hol van a gyámhatóság?

Azóta ettől az embertől nem jött válasz a többiektől is csak a szokásos amit vártam....

2013. máj. 18. 19:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én ebből az egészből nem értek semmit?
2013. máj. 18. 22:03
 2/12 anonim ***** válasza:
bocs: nem kérdőjel, hanem felkiáltó jel a végére.
2013. máj. 18. 22:03
 3/12 A kérdező kommentje:
Van érzelmi, van testi, van lelki elhanyagolás! Biztos, hogy a pénzért vett törődés jó út? Mi a véleményetek?
2013. máj. 18. 23:48
 4/12 anonim ***** válasza:
Én két külön kategóriába venném szét a fényevőket, mert az inkább általános hülyeség, mint neveléshiba. Amiről kéne szólnia a kérdésnek, hogy a szülő inkább dolgozik, mint a gyerekével legyen, a gyereket meg az internet neveli fel meg az utca, ami nem feltételül baj, csak a tinikorra a szülő-gyerek viszony közel sem lesz olyan idilli, mint számít rá a szülő.
2013. máj. 19. 09:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Mi a pénzért vett törődés? Ha nem dolgozom, nincs mit enni a gyerekemnek, nem tudom ruházni...stb... Persze vannak nagyon nagy szélsőségek, de dolgozni, pénzt szerezni kell, a gyerekkel töltött időt meg értékessé kell tenni! Ennyi.
2013. máj. 19. 09:33
 6/12 A kérdező kommentje:

Kedves 4 válaszoló miért kellene külön választani?

Hiszen a hülyeség (fényevés) miatt egy gyermek meghalt, mert elhanyagolták és nem törödtek vele.

"Amiről kéne szólnia a kérdésnek, hogy a szülő inkább dolgozik, mint a gyerekével legyen,"- idézlek téged ez is nagyon helyzet függő és szülő függő! Általánosítani nem lehet! Sajnos én is tudok ilyen szülőről de van olyan ismerősőm is aki ennek az ellenkezője. Meg kell találni a helyes egyensúlyt a gyerek nevelés és a munka között!

"A gyereket meg az internet neveli fel meg az utca, ami nem feltételül baj, csak a tinikorra a szülő-gyerek viszony közel sem lesz olyan idilli, mint számít rá a szülő."- igen ez már viszont a szülő hibája ha a gyerek számítógép függő zombi lesz. Minnél többen vagyunk egy családban ( anya apa 1,2, 3 gyerek) annál jobban kell összecsiszolódniuk egymás "hülyeségét" elviselnünk!

2013. máj. 19. 11:00
 7/12 anonim ***** válasza:

Azért mondtam, hogy szét kell választani, mert attól, hogy el van hanyagolva a gyerek lelkileg, vagy bizonyos szinten testileg, az még nem gyermekvédelmi kategória, mint a fényevők.

Én erről beszéltem : [link]

Egyébként ne elemzed a mondandóm mondatonként, mert olyanokat adsz a számba amit nem mondtam.

Nem általánosítottam, ezért egészítettem aki a következő mondattal.

2013. máj. 19. 11:35
 8/12 A kérdező kommentje:
Szerintem az elhanyagolásnak is vannak fokozatai az említett (fényevők a legsúlyosabb fokozat de attól még elhanyagolás szerintem)
2013. máj. 19. 12:18
 9/12 anonim ***** válasza:
Az alapvető létszükségletek akkor sem neveléstechnikai elhanyagolás. Nem is tudom hogy gondolhatod elhanyagolásnak...
2013. máj. 19. 12:22
 10/12 A kérdező kommentje:

Szánt szándékkal tévuton jártak ezek az emberek!

Nem elhanyagolták " törödtek vele" hogy szánt szándékkal bele haljon a soványságba!

2013. máj. 19. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!