Vajon jól teszem, ha jelentem?
Figyelt kérdés
Van egy kisfiú (az én fiammal barátkozott) nagyon furcsa családból jön. A szülei elváltak. Anyjával él, de sokszor nincs mit enniük otthon. Van olyan, hogy feljön hozzánk, kér egy kis kenyeret otthonra, vagy cukrot, teafiltert. Sokszor egész nap kint van kabát nélkül, pulóverben. Két hete rövidnadrágban jött el hozzánk. Azt mondta van kabátja, de nem találja. Adtam neki egyet, de nem hordja. Nyáron nagyon sokszor csikkezett, egy dobozba szórta bele a dohányt és vitte haza az anyukájának, mert anya meg dicséri érte. A fiú 11 éves. Holnap után mehetnék a suliba gyermekvédelmissel beszélni, hogy nézzenek rá. Kicsit úgy érzem, hogyha jelentem elárulom a kisfiú bizalmát, viszont ott van bennem, hogy ez a jelenlegi helyzet sem jó a gyereknek.2012. nov. 7. 07:50
1/7 anonim válasza:
Szerintem mindenképpen beszélj erröl a gyermekvédelmissel. Ne mond meg ki az hanem mond, hogy segíteni akarsz nekik, és mit tanácsol ebben az esetben.
Németországban élek, és kisgyerekekkel foglalkozom, itt a gyámügynek van olyan része ahova bemehetsz tanácsért és nem kell megmondanod kiröl beszélsz.
Próbáld meg ezt elérni a gyermekvédelmisnél is, hogy te segítenél, de hogyan...
Szerintem az anyukával is beszélhetnél, mivel töltetek kér néha kenyeret, cukrot stb... akkor igen is bele szólhatsz hogy a gyerek kabátot, és hosszúnadrágot hordjon.
2/7 A kérdező kommentje:
Az anyukát nem ismerem, kb. kétszer láttam. A biztosítékot az verte ki amikor arra akarta rávenni a fiamat, hogy feküdjenek ki az útra és majd ha jön az autó elszaladnak.
2012. nov. 7. 07:56
3/7 anonim válasza:
én inkább az osztályfőnökével beszélnék. Nem egy iskolába járnak, vagy egy osztályba?
4/7 anonim válasza:
szerintem ilyen esteben nem kell azon agyalnod,hogy elveszíted a kisfiú bizalmát. már csak azért sem,mert nem tudná meg miért, minek köszönhetően kezdődtek a dolgok. a legfontosabb itt a gyermek egészsége és rövidnadrág novemberben elég egészségtelennek mondható. én nem is gondolkodnék a helyedben,biztos jelenteném.
5/7 anonim válasza:
Én is jelenteném!!!
Ez a kifekszünk az útra,szinte mindegyik gyerek
fejében megfordul.
6/7 A kérdező kommentje:
Nem egy osztályba járnak. Viszont a diák önkormányzatból a tanárnővel beszéltem tegnap. Ő biztosan védi a gyerek érdekeit. Ő is ott lesz holnap a suliban. Talán az ofő is. Sajnálom a kisfiút. Azt tudom, hogy a gyereknek nagyon rossz a suliban a magatartása. Nem verekedős, rendesen bejár, de az órát gyakran zavarja. Büszkén mesélte, hogy óra közben fölállt és táncolt. Na meg, hogy gyűjti az egyeseket és már 16 van belőle. Meg van két ötöse.
2012. nov. 7. 10:01
7/7 anonim válasza:
Én a gyermekvédelemben dolgozom. Ha nem akarod vállalni a nevedet bármilyen okból kifolyólag, írj egy névtelen levelet akár az önkormányzatnak, akár a gyermekjólétnek, gyámhivatalnak, bárkinek. Kötelességük kivizsgálni az esetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!