Lehet valami betegség jele? (Többi lent)
Nem feltétlenül betegség, szerintem inkább a kamaszkorral együtt járó lázadás, esetleg némi önértékelési zavar, depresszió. Egyrészt ezzel szeretné magára felhívni a figyelmet, másrészt utánozza a példaképeit (a haverokat).
A barátnőd helyében megpróbálnék beszélgetni vele arról, hogyan érzi magát, mi a gondja (magával, a szüleivel), sok megértéssel, tapintattal.
lehet,hogy tényleg csak úgy "lázadásból" csinálja.Nekem is van (sajnos) egy csomó ismerősöm,aki ezt teszi,holott nincs problémájuk,és saját bevallásuk szerint is boldogok.Egyszerűen csak ilyen körökben mozognak..+ mert kicsit mazochisták,vagy mert rájöttek,hogy amikor idegesek/szomorúak,és megvágják magukat,akkor a fizikai fájdalomra fognak csak koncentrálni,és "rászoktak" erre.
de ha amúgy mostanában nagyon csendes,visszahúzódóbb,sokszor levert,akkor lehet,hogy nagyobb a probléma.
remélem,hogy tudtam segíteni.15/L
Nemfeltétlenül különösen akkor nem ha a haverok is csinálták-- Hisz CSAK NEM LESZ GYÁVA? ezért ő is csinálta.
A kamaszkorúak hajlamosak extrém marhaságokra, oda kell figyelni és le kell állítani, nem gorombán hanem normálisan elmagyarázni mi miért nem helyes- attól még nem lesz se kevesebb se több ha követi a többieket--- mert az csorda ösztön inkább primitív állati jellemző, az embernek már nem való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!