Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehet valami betegség jele?...

Lehet valami betegség jele? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Barátnőm 13 éves fia bal alsó karját végig vagdalta pengével.Nem vészes,inkább csak felületi sérülés.Mivel ezt direkt csinálta,lehet valami pszichiártiai betegség előjele?Én kérdeztem,azt nem mondta miért,csak hogy a haverjai is ezt csinálták...
2013. máj. 16. 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül betegség, szerintem inkább a kamaszkorral együtt járó lázadás, esetleg némi önértékelési zavar, depresszió. Egyrészt ezzel szeretné magára felhívni a figyelmet, másrészt utánozza a példaképeit (a haverokat).

A barátnőd helyében megpróbálnék beszélgetni vele arról, hogyan érzi magát, mi a gondja (magával, a szüleivel), sok megértéssel, tapintattal.

2013. máj. 17. 00:22
 2/4 anonim ***** válasza:

lehet,hogy tényleg csak úgy "lázadásból" csinálja.Nekem is van (sajnos) egy csomó ismerősöm,aki ezt teszi,holott nincs problémájuk,és saját bevallásuk szerint is boldogok.Egyszerűen csak ilyen körökben mozognak..+ mert kicsit mazochisták,vagy mert rájöttek,hogy amikor idegesek/szomorúak,és megvágják magukat,akkor a fizikai fájdalomra fognak csak koncentrálni,és "rászoktak" erre.

de ha amúgy mostanában nagyon csendes,visszahúzódóbb,sokszor levert,akkor lehet,hogy nagyobb a probléma.

remélem,hogy tudtam segíteni.15/L

2013. máj. 17. 13:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Nemfeltétlenül különösen akkor nem ha a haverok is csinálták-- Hisz CSAK NEM LESZ GYÁVA? ezért ő is csinálta.

A kamaszkorúak hajlamosak extrém marhaságokra, oda kell figyelni és le kell állítani, nem gorombán hanem normálisan elmagyarázni mi miért nem helyes- attól még nem lesz se kevesebb se több ha követi a többieket--- mert az csorda ösztön inkább primitív állati jellemző, az embernek már nem való.

2013. máj. 19. 09:56
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!Az édesanyja kérdezte hogy betegség-e,de én is azt mondtam,szerintem nem.Bár annyira meglepődtem a látványon,csoda,hogy szólni tudtam:))Igazatok lehet,kamaszkori butaság,mert a haverok csinálják...
2013. máj. 19. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!