Milyért van ennyi magatartás zavaros hiperaktív gyerek? Mi ennek az oka?
Már az előző kérdésben boncolgattuk a magatartás zavarokat közöttük a legsúlyosabb változatát (Tényleg felismerhető óviskorban ha valaki pszichopata?)
kérdéskörömben azt taglalom, hogy milyért van ennyi magatartás zavaros gyermek? Mi ennek az oka?
A nehezenkezelhető unatkozó gyerekekre is rányomják hogy hiperaktív! Ez nagy baj! Mivel ezek a gyerek meg van bélyegezve! (Szinte tudatosan bele neveljük hogy ő azért nyugtalan kezelhetetlen mert hiperaktiv)
A valódi hiperaktiv gyermeknek viselkedéséért a genetika felelős. Gyógyszerekkel és különböző terápiákkal ez kezelhető. A legtöbb gyermek felnőttkorra ezt kinővi. Egy kisrésze viszont nem. Ettől függetlenül ők betudnak illeszkedni a társadalomba. Nehézségei lehetnek hiszen nem tudják beosztani az időt rendetlenek kapkodnak sokszor elfelejtenek dolgokat stb. De Ő lesz az akinek a szájába nem alszik meg a tej! Sokkal energikusabbak mint az átlag !
2. vagyok. Amit a kommentedben írsz,az egy teljesen más, de egyébként sajnos létező probléma! Én magam is hiszem, hogy először mindig ezt az oldalt kell megvizsgálni, én is így tettem, a gyermek lelkileg és érzelmileg tökéletesen kiegyensúlyozott, én is és a szakemberek is így látják, nevelésben sincs hiba, következetes, szigorú nevelést kapnak, lelki terror nélkül.
A hiperaktivitás idegrendszeri eltérés és nem érzelmi kuszaság, nincs értelme a kettőt összehasonlítgatni, sőt, akinek ilyen "betegséggel" él a gyereke, vagy nevezzük inkább másságnak, akkor kifejezetten bicskanyitogató ha valaki előjön a neveléssel vagy a gyerek érzelmeivel.
Pl én gyerekkoromban rettenetesen sovány voltam és mindenki anyukámat piszkálta, hogy miért nem ad enni, biztosan nem a megfelelő ételeket kapom stb, szegény sokszor bántották, pedig tökéletesen tápláltak, egyszerűen ilyen voltam és kész, ilyen volt a genetikám, az anyagcserém stb, de nem anyukám nem látott el megfelelően.
Az én gyerkőcömnél pl pörgetésre nem jön be "rendesen" a szemtekerezgés sem, ami egyértelműen bizonyítja, hogy nem nevelési hibáról van szó. Sajnos, mert azt könnyen orvosolhatnánk.
Tudom hogy már jó régen írtatok ide, de idekeveredtem és nem tudom szó nélkül hagyni.
Miért van ennyi magatartás zavaros hiperaktív gyerkőc. Nos a mi esetünkben azért, mert születése közben idegrendszeri károsodás érte. Mi voltunk a család feketebárányai, a rossz szülők, az óvodában agresszívnek nevezték a fiam, és ugye tudjuk hogy az agresszivitás leginkább a családból jön, úgyhogy mindaddig amíg konkrétan meg nem lett állapítva a problémája egy nagy rakás sz....ok voltunk a férjemmel mindenki szemében, aki nem tudja a saját gyerekét megnevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!