Hová kell fordulni ha 4 éves magatartás és viselkedésproblémás gyermek van a családban?
Ott ne is várjatok korábban időpontot.
Ha mindenáron akarod magánban tudod elvinni gyerekpszicholóügushoz.
Először is elég szomorú, hogy az óvodában csak annyit mondanak, hogy "fordulj szakemberhez". Nálunk az összes "gyanús" gyereket az óvoda küldte el a Tanulási Képességet Vizsgáló és Szakértői Bizottsághoz, a szülőnek csak alá kellett írni a kérelmet. De te, szülőként is kezdeményezheted a vizsgálatot, viszont ha elsősorban az oviban vannak problémák, akkor az ovinak kell(ene) adni egy pedagógiai szakvéleményt, részletezve, hogy milyen problémák vannak, miket tapasztalnak. Ezt mindenképpen kérd, mert egyetlen szakember sem tud a "gondok vannak a viselkedésével" dologból kiindulni, nekik is szükségük van támpontokra, hogy pontosan milyen gondok vannak!
Az viszont sajnos tény, hogy a vizsgálatokra mindenhol több hónapos várakozás van.
Ha teheted, vidd el magán pszichológushoz (én is azt tettem), és ő is tud abban segíteni, hogy merrefelé induljatok el, milyen szakemberhez forduljatok diagnózisért (tehát a pszichológus nem diagnosztizál, ő csak megmondja, hogy merrefelé induljatok és játékterápiával tud segíteni a problémák kezelésében is).
Én a helyedben elindítanám a tanulási képességvizsgáló irányában a kérelmet, pontosabban az ovit kérném meg, hogy utalják a gyereket vizsgálatra, pontos pedagógiai szakvéleménnyel (van egy űrlap, amit ki kellene tölteniük). Ha erre nem hajlandók, akkor te indítsd el ugyanott a vizsgálati kérelmet. (Egyébként csak az első vizsgálatra való várakozás hosszú, ha már bekerültök a rendszerbe, utána már minden sokkal gyorsabban megy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!