Milyért van ennyi magatartás zavaros hiperaktív gyerek? Mi ennek az oka?
Már az előző kérdésben boncolgattuk a magatartás zavarokat közöttük a legsúlyosabb változatát (Tényleg felismerhető óviskorban ha valaki pszichopata?)
kérdéskörömben azt taglalom, hogy milyért van ennyi magatartás zavaros gyermek? Mi ennek az oka?
Ne haragudj, de muszáj szólnom... MIÉRT! nem úgy írjuk ahogy te tetted.
Hogy a kérdésedre is választ adjak szerintem nem tesz jót a sok tévé nézés, és a szabad játék is hiányzik, rengeteget kéne mozogni, futkározni, mesét hallgatni! beszélgetni a gyerekekkel, megtanítani őket játszani, befogni a házimunkába... és a táplálkozás is lehet gond, rengeteg cukros ételt esznek a gyerekek, mindenben ott a cukor, fel vannak tőle pörögve és az se jó, hogy senki nem szól rá a gyerekre ha helytelenül viselkedik.
Előzővel egyet értek, ami az étkezést illeti, ám a többiben nem. Minimális tévé, egész napos szabadban rohangálás, szabad játék, mesélés, gyurmázás, festés, beszélgetés, közös házimunka stb és mégis: mindkét gyerekemet egyformán neveltem, nevelem, az egyik idegrendszere ilyen, a másiké pedig olyan.
A táplálkozás tényleg sokat számít, a cukor, a tartósítószerek, a sok tej stb, de ezek önmagukban nem felelősök.
Sajnos én már végigjártam a nevelés és a pszichológia témakört is, nem , nincs gond az anya-gyerek kapcsolattal és a neveléssel sem, így sajnos én már csak a genetikát tudom hibáztatni :(
Kicsit bonyolódott az élet, és élesedett a dokik radarja. Régebben csak fura volt, "bolond", vagy renitenskedő - és a tanárok "jól" megnevelték a pálcával, vagy a vonalzóval.
A mai ilyen problémákkal küzdő gyerkőcöknek sokkal jobb életük lehet, mert megfelelő bánásmódot, terápiát, akár gyógyszereket kaphatnak.
Elnézést az elírásért!
Szóval szó volt az ételek összetételéről káros anyagokról
A genetikáról
A káros tv zene videójátékról stb
Újabb kérdésem az: Lehet magatartás zavaros egy gyermek ha a szülő elhanyagolja? Érzelmi testi elhanyagolásra gondolok Ti mit gondoltok erről? És ez esetben mi lenne a célra vezető megoldás?
Szeretnék is válaszolni a kérdésemre
Lehet. Sajnos a szülők nagyon sokat dolgoznak este pedig fáradtak és nincs idejük türelmük a gyerekre (az óvónők szerint) ( és szerintem van benne valami igazság)
Ettől függetlenül nem minden gyerek lesz személyiség zavaros vagy hiperaktiv. Én úgyvélem, hogy több tényező együtt ráhatása miatt lesz a gyermek érzelmileg zavaros!
Szerintem több megoldás is létezik: pl:nevelési tanácsadó család terápia gyermekpszichológus Kineziológus családállítás stb csak hogy néhányat említsek!
ez igy van utolsó válaszoló egyetértek veled!
ime egy link de több száz ilyen link van amely a hiperaktivitással és más magatartászavarral küzködik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!