Középső csoportos óvodás gyerekem néha nagyon bedurvul. Mit tehetek?
Abban teljesen igazad van, hogy semmi értelme órákkal később büntetni valamiért, hiszen azóta már csinálhatott ezer jó dolgot is, és nem fogja tudni értelmezni, hogy mit lehet és mit nem, csak összezavarod.
De mindenképpen érdemes megbeszélni a dolgokat, kitűzni a pontos célokat, megbeszélni, hogy mit tegyen olyankor, ha piszkálják, ha ütni szeretne (nekünk egy időben volt bent az oviban egy párna, amit ütni lehetett, néha még meg is taposta a gyerekem :) ). És amikor vissza tudja fogni magát, akkor dicsérni ezerrel, akár még jutalmazni is!
Nálunk pár hónap alatt szűnt meg az agresszió ezzel a módszerrel. Sok-sok beszélgetés, minden nap értékelte saját magát, beiktattunk "pótcselekvéseket", és ha visszafogta magát, azt jutalmaztuk.
Az óvónő hárít. Ami az oviban történik, azt neki kell megoldania, nem a szülőknek.
Nekem soha nem szólnak az oviban történtek miatt, sokszor alig tudom harapófogóval kihúzni belőlük, hogy mi volt nap közben.
Egyszer mondta nekem az óvónő, hogy a lányom túl durva a többiekkel, de ezt is csak azért mondta, mert faggattam. Akkor elbeszélgettem vele, szégyellte magát nagyon. Most középsős az én lányom, most már azt elérték nála, hogy áldozat lett, nem agresszor. Van egy kisfiú, aki mindig elveri. Most már mi mondjuk neki, hogy ne hagyja magát.
Szerintem, ha nem ő kezdeményezi a verekedést, nem baj, ha meg tudja magát védeni. Legalább nem szállnak rá a nagyobb gyerekek.
Figyelj az óvónővel beszéld meg, hogy ebben az esetben ez nem a te feladatod hanem az övé.
Ha az oviba történik valami két gyerek közt neki kell megoldania, azért óvónő. Ha erre képtelen menjen a bányába dolgozni...
Érted én se voltam olyan jó gyerek. Sőt! Alapjáraton olyan sírós és hisztis kiscsaj voltam az oviba. /nem szerettem ott lenni/ Kétszer volt olyan, hogy egy gyereket 'megvertem'--> rávágtam erősen a seggére egy homokozó lapáttal mert mindig az volt nála amit én akartam. EMiatt akkor meg is büntettek de itthon pl:. évekkel később derült csak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!