Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szerintetek 20-30 perc megfigy...

Pazsu kérdése:

Szerintetek 20-30 perc megfigyelés elég ahhoz. Hogy egy 4 éves megkapja az autista diagnózist?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem,mert olvasom,hogy a VADASKERT-ben rgy hétig figyeli több szakember és csak ha mind egyetértenek akkor kapja meg a diagnózist.Nembeszélve arról,hogy olvasok ugyanolyan gyerekről és mégse "AZ"!!Hogy van ez akkor?!
2013. ápr. 15. 15:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem gyermekszpichiáter főorvos mondta azt, hogy ő is csak több alkalmas megfigyelés után tudna diagnózist mondani, de ő nem ért hozzá, menjünk inkább a Vadaskertbe.

Egyébként azt pl. megkérdezem, hogy ez a pszichiáter pl. adott-e a GYES-hez, emelt CSP-hez igazolást?

2013. ápr. 16. 14:51
 12/15 A kérdező kommentje:
Én is legszivesebben elvinném,csak a párom azt mondja,hogy ő nem fogja mindenfelé hurcolni a gyereket,ugyis azt mondják.Amugy igen adott papirt.
2013. ápr. 16. 15:08
 13/15 anonim ***** válasza:
Ez érdekes,mert az én gyermekemnek a dyzgráfiát 5 szakember egy nap alatt állapította meg.
2013. ápr. 17. 13:32
 14/15 anonim ***** válasza:

Azért diszgráfia más, azt lehet kétszemélyes helyzetben is diagnosztizálni.

Az autizmus viszont egyfajta szociális "fogyatékosság", ezért kell közösségben figyelni a gyereket - kétszemélyes helyzetben, felnőttel szemben például teljesen másképp viselkedhet, mint kortársakkal. A Vadaskertben az első, ambuláns beszélgetés volt kb. 20 perc, ami csak egy erős gyanú kimondásához volt elég, illetve ahhoz, hogy eldöntsék, további kivizsgálás szükséges. A vizsgáló héten már a 2. napon mondta a pszichiáter, hogy egyértelmű a helyzet, ettől függetlenül a teljes protokollt végigcsinálták, tehát az összes tesztet megcsinálták, és több szakember látta a gyereket.

Nekem az a "gyanúm", hogy a ti esetekben csak egy előzetes diagnózisról van szó, ami kisebb gyerekeknél fordul elő. Gondolom, lesz még felülvizsgálat, amikor végigcsinálják a protokollt, de ezt 5 éves korban, vagy utána érdemes, mivel az autizmusban a 4-5 éves kor közötti időszak a mérvadó.

(Természetesen vannak olyan súlyosan érintett autisták, ahol már 2-3 éves korban is fel tudják állítani a diagnózist, de úgy vettem ki, hogy az esetetekben nem erről van szó.)

2013. ápr. 17. 14:59
 15/15 anonim ***** válasza:
57%
A párodnak üzenek, hogy "hurcolja" inkább a gyereket, akár 10 különböző helyre!!! Miért vállalta, hogy szülő lesz, ha egy ilyen fontos dologban nem hajlandó együttműködni?
2013. ápr. 20. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!