Leírná nekem valaki, hogy a szülés utáni 2 órás megfigyelés miből áll?
Szülés után abban a 2 órában tényleg megnyomkodják a hasat,hogy ami vér nem ürült ki a szülés alatt a méhből az ki tudjon ömleni az anyukából??Ez mire jó,vagy ez miért kell?Nem ürülne ki magától is,hiszen a szülés után jó pár napig nagyon erős vérzés van?!Mást egyébként nem csinálnak a megfigyelés alatt?Ez alatt a 2 óra alatt folyamatosan ott van egy orvos vagy a szülésznő,vagy egy ápolónő?Vagy magunkra hagynak minket(anyát,apát és a babát)?Gondolom ebben az első 2 órában történik meg az első szoptatás is?!Vagy rögtön ahogy kibújik a baba és a hasamra teszik,már akkor meg kell szoptatni a babát,vagy az ráér utána is miután a babát is meg engem is rendbe tettek?
Első babás 36+5 hkm
Én "bababarát" kórházban szültem (Miskolc).
Születése után ahogy volt rögtön rám tették pár percre amíg megszületett a méhlepény (érdekes, ez a rész teljesen kiesett az emlékezetemből, pedig előtte elterveztem, hogy meg akarom majd nézni).
Utána elviszik megmérni, mosdatni, férjem ide is elkísérte (míg ott voltak, addig kaptam 4 öltést), majd vissza már a párom hozta a kezében.
Nem volt teljesen 2 óra, kb. 1,5 órát voltunk együtt, senki nem zavart bennünket, hármasban voltunk, próbáltam szoptatni is, nagyon meghitt volt.
2. vagyok
Igen, Semmelweisben szültem 5 hónapja.
Nem volt fogadott dokim, lehet, ezért sem néztek rám, de nekem ez így volt tökéletes.
Egy rettentő kedves szülésznőt fogtam ki (Magdolna a neve), segített megnyugtatni, és a kitolásnál is annyira jól irányított, hogy gátmetszés sem kellet, pedig 1. baba.
A mellretételnél odahelyezte, picit segített, de én nem bántam, mert nagyon tétova voltam (sosem csináltam ilyet előtte :D ).
Kék fényre csak akkor viszik a babát, ha szükséges (az enyémnek sajnos kellett a 2. naptól).
Első éjszaka pihenhetsz, utána viszont veled van a gyerek is, hacsak nem kell a kék fény, mert akkor csak 3 óránként hozzák ki fél órára szoptatni.
Pelenkát vigyél, mert azt nem adnak csak napi 1-et!
Kicsit részletezem a mellretételt :))
Tehát mikor a férjem visszahozta a lányunk, odajött a szülésznő (vagy a csecsemős, már nem emlékszem) és segített a babának bekapni a mellbimbóm, utána el is ment, hármasban maradtunk.
Mikor áthelyeztem a másik mellemre már egyedül csináltam, pontosabban a férjem kértem meg, hogy tegye oda, annyira remegtem még az átélt izgalmaktól, kimerültségtől.
De nem tartott sokáig a szoptatás, mert a lányom bealudt a mellkasomon :)
Azt még elfelejtettem, a 2 órás megfigyelés végén mindenképp pisit kell "produkálnod" ágytálba, különben megkatétereznek.
Ez nekem nem volt nehéz, az infúzió miatt annyi jött belőlem, csoda, hogy nem folyt túl a tálon :DDD
Ha van rá igényed, vigyél zenét, én is mobilon hallgattam halkan a kedvenc relaxációs zenéim, segített elterelni a figyelmem a fájdalomról.
Kedves 4-es:
nekem sincs sem fogadott dokim sem szülésznőm,én is ügyisnél fogok szülni :D
Húúú az tök jó,hogy nem kellett gátmetszés..de jó lenne ha én is megúsznám..de ha nem akkor az sem baj :)
A sárgaságon egyébként mennyi idő alatt esnek át a babák??Mennyi ideig kell kékfény alatt lenniük?2-3 nap alatt helyre jönnek?És ha teszem azt délelőtt szülök meg,akkor sem lesz velem a babám első nap?Vagy ha éjszaka vagy hajnalban szülök meg?Akkor délután már megkapom?
Még mindig a 2-es vagyok.
Lehet inni vizet vajúdás alatt és szülés után is, sőt vigyél magaddal szőlőcukrot (meg csokit a párodnak, ha bent lesz).
Ha nincs nagy baj elég lehet 2-3 nap igen.
Nekünk sajnos nagyobb volt a baj, én 0-ás vagyok, a lányom B-s lett, így emiatt a vércsoport összeférhetetlenség miatt végül átkerült a Megyeibe 5 napra.
Én este 10-kor szültem, másnap délelőtt a fürdetés után már hozták is.
Hidd el, kell az a pár óra egyedüllét kipihenni magad, bár az átélt élmények miatt én aludni nem nagyon tudtam.
Na meg a szobában 4-en voltunk valakinek mindig sírt a babája, a lámpa is égett egész éjjel.
Akárkivel beszéltem megerősített abban amit én is tapasztaltam: a kórházban töltött napok után felüdülés a hazamenetel, mert ott rendesen pihenni lehetetlen, félholt zombiként mentem én is haza a kialvatlanság miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!