Miért nem csinálta a tornát? Lehet, hogy én kellek neki? 3 évesen tud zárt lábbal ugrálni egy gyerek?
Kisfiam nem beszél, 3 éves múlt. Illetve halandzsázik egész nap, és néha-néha felismerhető egy-két értelmes szó.
Elkezdtük hordani valami beszédfejlesztő tornára. TSMT-elemek vannak benne, de nem egészen olyan, állítólag (nálunk csak ez a pasi csinál tornát.)
Első alkalommal semmit nem volt hajlandó csinálni. Sajnos én nem nagyon tudok elmenni vele, mert akkor pont nem érek rá, de a férjem vitte.
Második alkalommal sikerült elszabadulnom. A férjem csinálta vele a gyakorlatokat, én csak ültem a kispadon és mosolyogtam. Vidáman végigcsinálta a 45 percet. Mondta is a gyógytornász, mintha nem is ugyanaz a gyerek lenne. A férjem állítja, hogy a jelenlétem. Dehát nem csináltam semmit!
Én arra gondoltam, hogy talán az, hogy elkezdett oviba járni, és most már jobban bírja a nyüzsgést maga körül.
Ma megint vitte az apja, állítólag 10 perc után hisztizni kezdett, és ki kellett vinni.
A férjem szerint az a baj, hogy én nem vagyok ott. Lehet ebben valami? A bácsi elég szigorú, ha a gyerek nem akart valamit csinálni, mondta a férjemnek, hogy igenis erőltesse. Én meg inkább leintettem. Konkrétan csak a zsákban futás nem tetszett neki, ott nagyon sírt. Szerintem nincs értelme megríkatni, és az egész órát tönkretenni, ha egyébként minden mást csinált. Mondtam most is a férjemnek, ha valamit nem akar csinálni, hagyja rá. A gyógytornász szerint meg ez így nem jó.
Nem is tudom, lehet, hogy már nagyon kiakadt a gyermek, hogy ketten is ennyire ellene voltak?
Elég macerás lenne a munkámat átszervezni, de talán megoldható. Lehet, hogy az a baja, hogy én nem ültem ott?
A férjem már nem akarja vinni, én mindenképpen szeretném, mert most is a 10 perc után itthon már teljesen egyedül bukfencezik. Nem is értem, hogy azt mondják összefüggenek ezek a gyakorlatok a beszéddel. A lányom a koránál sokkal fejlettebb gyerek volt, és 3 évesen nem tudott még bukfencezni! Ő meg simán.
Meg az is a baj állítólag, hogy nem zárt lábbal ugrál. Azt mondták, hogy tegyek egy könyvet a lábai közé, és ha kiesik az baj. 3 évesen úgy kell ugrálni? Akinek van 3 éves gyereke, kipróbálná nekem, hogy megy-e?
Az én lányom is járt ilyen tornára, neki is voltak hullámvölgyei, de a gyógytornászok nagyon jól tudták kezelni a helyzetet. Nála problémásabbakat is. Néha nem elég, hogy csak jól tudják a feladatokat elvégeztetni, a gyerkőc lelkéhez is érteni kell. Én megpróbálnám más gyógytornásszal, ha van rá lehetőség. Ha nincs, akkor próbál elmenni.
Nagyon jó ez a torna, az én gyerekem sokat fejlődött és tényleg jó hatással van a beszédproblémákra. (nálunk pont így vetődött fel, hogy a logopédus mondta, hogy vizsgáltassam meg a gyereket)
Szerintem nagyon rosszul kezeled.
A torna fontos , a mozgás szoros összefüggésben van a fejlődéssel. Így a beszédfejlődéssel is.
Én fejlesztő foglalkozásokat végzek és nagyon nem szeretem ha a szülő felborítja a rendet,ilyenkor be sem engedem.
Otthon gond van mert otthon mindent lehet.
Minden gyereknél a saját szintjén el kell várni a feladat tudatot.Egy 3 évesnél is. Nincs olyan hogy nincs kedvem. Amit meg tud képes rá azt csinálja meg. Attól is agylobot kapok ha a szülő elkezd pakolni a gyereke után ,holott nem az Ő feladata. A gyerek össze tud pakolni. A szülő az Én foglalkozásomat és drága időmet szabotálja.
A páros lábbal ugrálás nem heccből kell hanem az idegpályák összeköttetése miatt,ahogy a mászás is azért fontos mert ellentétes oldalt mozgat.Ezek nem rigolyák.
Amúgy azt tanácsolom ha a gyerek nem együttműködő próbáljátok ki a kutyaterápiát, nagy segítség .Olyan feladatokat is játszva old meg amit egyébként soha.
Szóval az lett volna a megoldás, hogy a zsákba futásnál beleteszem a zsákba, és erőszakkal végigrángatom a tornatermen, amíg a gyermek torkaszakadtából üvölt? Amikor az összes többi feladatot örömmel végigcsinálja?
Na, hozzád sem vinném a gyereket.
Nem arról van szó, hogy otthon mindent szabad. Hanem arról van szó, hogy amitől a gyermek fél, azt nem erőltetem rá.
Mi TSMT-zünk a 6 éves Aspergeres autista lányommal, és nem sok kedve volt végigcsinálni, pedig a feladatsor lényege pont az, hogy meghatározott sorrendben és ismétlésszámban csinálják végig, megadott rendszerességgel, különben sz*rt sem ér az egész...
Én azt javaslom, hogy keress olyan TSMT-terapeutát, aki egyéni feladatsort állít össze nektek és azt otthon tudjátok csinálni. Ezek szerint TE tudod motiválni a gyereket (igenis lehet motiválni, akár még jutalmazással is, nem, nem erőltetni kell, hanem motiválni!!!!).
Az egyéni feladatsor egyébként is sokkal többet ér szerintem, mert akár naponta lehet otthon csinálni, fél óra az egész, nem kell sehova elhordani hozzá és pár hét alatt látványos fejlődés várható.
A fejlesztőnek pedig üzenem, hogy megnézném, hogy veszel rá egy autista gyereket olyasmire, amit ő nem akar megcsinálni... nekem 6 évem van benne eddig, de még mindig napi szinten küzdünk öltözéssel, evéssel és egyebekkel... ha valamit a fejébe vesz, hogy ő nem tud, vagy nem akar megcsinálni valamit, akkor aztán elővehetem minden tudásom, hogy rávegyem... és pl. idegen helyen én is inkább elpakolok, minthogy másfél órán keresztül győzködjem a gyereket, és kitaláljam, hogy akkor éppen mivel lehetne rávenni, hogy pakoljon el maga után...
A védőnő tanult TSMT-t, azt mondta, hogy állít neki össze egy feladatsort. De még jövő héten viszem gyermek IQ-tesztre, azt meg akartuk várni vele.
Tornászgatunk itthon is, pl. a bukfenc, nagyon megy, meg van trambulinunk is.
Ezeket szereti.
De gondoltam attól még szombatonként járhatnának erre a másik tornára is, ártani nem árt. De apával nem csinálja.
Na, majd jövő héten meglátjuk, hogyha megint év viszem, akkor mire jutunk.
Na az ilyenen nem lehet segíteni ...
Kedvesen meg kell mutatni hogy mi a feladat és ha már pár lépést ,ugrást megtett ,hiszti nélkül akkor abba hagyhatja.Üvölt nem akarja Te meg jól meg is erősíted "üvölts hisztizz ,akkor az lesz amit Te akarsz" hát gratulálok.
Lehet nem hozzád hozzám, de a gyerekednek nincs választása anya terén,ezt kapta !!!
A gyerek meg pontosan megtanulta hogy az lesz amit Ő akar , majd megcsinálják helyette...ki is mondjátok .Akkor hol a hiba?
Komolyan nem a gyerekeknek kéne fejlesztés hanem a "zseni" szülőknek. Lehet megsértődni. Gondolom Ti is azt tanultátok azzal minden meg van oldva.
Tudom, hogy a provokáció a célod, de ebbe én most nem megyek bele.
Sajnállak, ha ez a legnagyobb szórakozásod.
Értelmes válaszokat szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!