Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Akaratlan fejrángás lehet...

Akaratlan fejrángás lehet valami komoly betegségnek a jele?

Figyelt kérdés

Kisfiam 10 hónapos. Észrevettem ma este, hogy akaratlanul rángatózik a feje, rövid időkre, pár pillanatra. Épp Híradót néztük, mint minden este. Először nagyon megijedtem, mi baja lehet. Eszembe jutott, hogy máskor is csinált ilyet, de azt hittem, a hajam csikizte meg és összerándult miatta.

Más okok is eszünkbe jutottak:

eldugult fül (nagyon zsíros is neki)

elbóbiskolás elleni rándulás (mint mikor valakinek majdnem leesik a feje)

direkt csinálja

Csak nekem nagyon önkéntelennek tűnt és akkor is előfordult, mikor apa rugóztatta.

Figyelni fogom, és orvosnak is megmutatom, ha folytatódik, de hátha van valakinek tapasztalata.

2013. márc. 18. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:

nekem ez inkább füldugulásnak tünik, ha eddig nem csinálta. és azért néha csak mert amikor bedugul akkor csiálja.

vagy direkt. nekem 8 hós lányom imádja rázni a fejét, teljesen direkt csinálja.

2013. márc. 18. 21:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Egyelőre még kicsi ahhoz, hogy bármit lehessen mondani, de ha a későbbiekben is tapasztaljátok, akkor érdemes tic-zavar gyanújával neurológushoz, pszichiáterhez fordulni, mert ez akár tic-tourette is lehet. Nem biztos, hogy az, de lehetséges, és jobb a végére járni, de majd csak később, nagyobb korban, ha még fennáll!
2013. márc. 19. 11:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a tv zavarja? Sok gyerek érzékeny rá!
2013. márc. 20. 21:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem csak a tv előtt csinálja, hanem más környezetben, evés közben, majdnem aludva.
2013. márc. 20. 21:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor lehet tényleg, hogy csak a fáradság!
2013. márc. 20. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!