Mennyire számít súlyos/komoly betegségnek?
Felnőtteknél is komoly betegség. A párom két hónapot feküdt vele itthon. :(
Bele sem merek gondolni, hogy a kisgyerekeknél milyen veszélyes lehet.
Én nem gondolnám, hogy a betegségeket kategorizálni kellene.
De ha már kategorizálás, egy tüdőgyulladást a semmiségek közé sorolnám, mert vannak akik lábon kihordják, de vannak akik kórházba kerülnek és meggyógyulnak és el is felejtik a dolgot.
De vannak gyógyíthatatlan betegségek, amik biztos halállal végződnek, akár keserves kínok után is- ezek a súlyos betegségek szerintem.
Aztán a következő, amik szervátültetéssel gyógyíthatók, aztán például a rákos, daganatos megbetegedések nem egy hét kórházi antibiotikumos kezeléssel járnak, sajnos számos esetben halállal végződnek.
Aztán jönnek a gyógyíthatatlan betegségek: autoimmunbetegségek a CPU, lupus
És még vannak a kezelhető, de gyógyíthatatlan betegségek
Ezeket sorolnám én a veszélyes, súlyos, komoly betegségek kategóriába. Az olyan betegséget, ami kellő odafigyeléssel, gyógyítható, nem.
Persze ha egy náthával hasonlítanám akkor a súlyos, komoly betegségek közé sorolnám.
De egyén függő is, van, akinek vért vesznek a gyerekétől és zokog, a kezelő előtt, micsoda rettenetes kínnak van kitéve a gyerek. Nem tudom persze az ilyen anyuka belegondol e, például a rákos gyerekek kínjába, mikor lumbálják őket. Mert az igen, fájdalommal jár és lehet miatta zokogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!