Hogyan lehetne a gyereket rá venni arra, hogy a bölcsiben elfogadja az ételt?
Én se ettem az oviban. Kivettek egy évre, nagycsoportban ettem. Azért nem ettem, mert nem tudtam, mi az. Otthon nem olyan volt.
Szerintem a te fiad úgy érti, annyit nem marad ott.
A bölcsis néni majd intézi, neked nincs dolgod. 7-16h-ig nem fog éhen halni.
Szerintem minél többet foglalkoztok az evés témával, annál kevésbé fog enni.
Tudom, hogy mondani könnyű, mert engem is idegesítene, hogy "éhezik" a gyerek. Mégis azt gondolom, hogy ha 3-4 napig nem hozod szóba, hogy egyen és nem is kérdezel rá ( a bölcsiben sem, legfeljebb akkor, ha a gyerek nem hallja), akkor fog enni.
hát léhány helyen tényleg ritkaszar a kaja :S
ahova én jártam oviba ott az ebéd borzalmas volt ha meg a gyerek szól az annyának akkor az ovónő meg letagadja
Én a kiscsoportban nem ettem De semmit. Összeszorítottam a szájamat. Ki kellett venniük, középsőben otthon maradtam. Nagycsoportba szívesen jártam, és ettem is.
Ha erőlteted, 10-15 évre megalapozhatod, hogy ne egyen.
Legjobb tényleg, ha "nem veszed észre"
Ha nem ér vele célt, esetleg abbahagyja.
Szia!
én bölcsődében dolgoztam szakképzett gondozónőként.
A legtöbb gyerek így tiltakozik.
Ugye itt nagyon sok a főzelék ami szintén probléma a gyerekek nem szeretik. Heti egy alkalommal szokott leves és süti lenni azt minden gyerek megeszi.
Volt gyerekem akinek otthonról küldött az anyuka ebédet és ha nem főzelkék volt szépen lassan kicseréltül bölcsődésre az ebédet ha észre vette akkor nem ette már meg azt se amit otthonról hozott. minig megkínáltuk a bölcsis ebéddel is egy idő után el fogadta amit szeretett.
Idő kell és ha éhes lesz akkor megeszi majd de sok függ a gondozónőn. Soha nem szabad hogy megtömjék....
sajnos ilyen elő szokott fordulni...
beszélj a gondozónőjével hogy lehetne e hogy csomagolsz neki enni.
Az én gyerekemmel akivel meg gyűlt a bajom mindent csomagolt az anyuka reggeli ebéd uzsonna...
ezt hivatalosan nem szabad.
másik gyerek csak tőlem nem fogadta el mert én vettem el az anyukájától. A kolléganőmtől elfogadta.
Én ültettem le az asztalhoz én terítettem meg neki a kolléganőm szedett és így evett aztán folyamatosan szűntek meg a problémák ahogy beszokott és már nem tiltakozik.
Adj neki vitacolan vitamint is attól no az étvágya és ne hagyd hogy nassoljon otthon...
Eszti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!