Mit tegyünk? Ki fogják csapni a bölcsiből? Esetleg a szülőket is megbüntetik? Hogyan hassak rá a bölcsiben?
Szerintem próbáljatok meg egy másik bölcsit, persze ha van rá lehetőség!
Unokaöcsém volt így az első bölcsiben, aztán eltanácsolták, mert nem lehetett bírni vele. Otthon maradt 1 hónapot aztán újra kezdték egy másikban és érdekes módon a gyerekkel semmi gond nem volt!
Kívánom, hogy nektek is így legyen. Próbáljatok meg beszélni a megharapott kislány édesanyjával, hogy kiveszitek a gyereket csak ne jelentse fel, mert az csak nehezítené a dolgokat!Sok sikert!
Nekem is furcsa, de a gondozónő mondta.
Hogy tanácsolták el az unokaöcsédet? Mi a menete? Köszi előre is.
Hú, és hol jelentették fel?
Ilyen szerintem nincs, maximum a vezetőnél jelezték, hogy gondjuk van az unokáddal.
Valahogy az az érzésem, hogy a kicsi a bölcsiben el van könyvelve, mint "rossz gyerek", és ő ennek megfelelően így is viselkedik.
Le kellene ülni a gondozónőkkel beszélni, és közösen keresni a megoldást. Talán jót tenne, ha gyerekpszichológus is foglalkozna a kicsivel.
Az elején minden jól kezdődött, szépen beszokott, igazán aranyos volt. Aztán állandóan megverték, egy nagyobb kisfiú, de a göndozónő nem tudott mit kezdeni vele. Később már panaszkodott, hogy az unokám verekszik, de már nem tudja mivel büntesse. Mondtam, talán próbálja másfele terelni, nagyon segítőkész, hívja magával, kérje a segítségét, esetleg dicsérje, én többnyire ezt alkalmazom. Sajnos azonban egyre többet büntette, végül elvette a rongyiját, amit pici kora óta mindenhova magával visz, így a bölcsiben is vele van. Azután elszabadult a pokol, másnap már nem akart bölcsibe menni, alig tudták beadni a szülei, aznap vert meg minden gyereket, ráadásul mindig ok nélkül és váratlanul támad, most meg megharapta ezt a kislányt, már nics ötletem, mit kellene vele tenni.
A gondozónőtől csak annyit kértünk, ha már mindenképp büntetni akar, legalább a rongyit ne vegye el tőle, mert azóta éjszakánkánt sem alszik rendesen. Már semmi ötletem sincs. Kértem pszichológusi vizsgálatot (erről nem tudnak a bölcsiben), de még nem hívták be.
Hát akkor itt nem is a kisfiúval van alapvetően a probléma, hanem a gondozónővel...
Ha állandóan csak bünteti azt a gyereket, akkor nem csodálom, hogy így vág vissza.
Másik csoportba nem tudják áttenni?
Szerintem örüljetek neki, ha megszabadul a gyerek ebből a gyerekmegőrzőből. A gondozónőjének annyi érzéke van a gyerekekhez, mint a kerti csapnak. Önmagában, egy 2,5 éves kisgyerek állandó büntetése is egy agyrém. De azzal büntetni, hogy a biztonságot jelentő rongyiját elszedi tőle, az már kínzás kategória.
Vigyétek onnan szegényt, amilyen gyorsan csak lehet, a gondozónőknek meg mondják meg a szülők; örüljenek, ha ők nem jelentik fel a bölcsődét ennyi súlyos szakmai hiba miatt.
Tulajdonképpen még 6 hétig kellene kihúzni, mert jún 30-tól én már tudnék rá vigyázni, aztán szeptember végén kezdhetné az ovit. De most senki nem tudja vállalni, a szülei olyan helyen dolgoznak, hogy ilyenkor semmiképp nem tudnak szabira menni, én meg épp a finishben vagyok.
Szóval ez most nagyon rosszul jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!