Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyünk? Ki fogják csapni...

Mit tegyünk? Ki fogják csapni a bölcsiből? Esetleg a szülőket is megbüntetik? Hogyan hassak rá a bölcsiben?

Figyelt kérdés
2,5 éves unokám megüti és megharapja társait a bölcsiben. Most feljelentést tesz ellene az egyik szülő, akinek megharapta a kislányát. Már mindent megpróbáltunk, beszélgettünk vele, mindig megígéri, hogy ma nem bánt senkit, aztán mikor érte megyünk, mindig azzal fogadnak, már megint rossz volt. Egyedül ő ilyen az egész csoportban. Itthon is sokat van gyerektársaságban, de se meg nem harapott még senkit, se meg nem ütött, pedig állandóan figyeljük. Kifejezetten szeretik idehozni ismerősök hasonló korú gyerekeiket. Mit tegyünk? Ki fogják csapni a bölcsiből? Esetleg a szülőket is megbüntetik? Hogyan hassak rá a bölcsiben?
2011. máj. 12. 14:08
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Szegénykém.:-(( Nem lesz könnyű kibírnia, de amennyire lehet, próbáljátok megértetni vele, hogy nincs már sok hátra. Aztán jön a nyár a nagyi védelmében, és az oviban sokkal jobban fogja magát érezni. A szülei helyében én azért megbeszélném ezt a büntetős, rongyikás dolgot a gondozónőkkel, meg a bölcsi vezetőjével is. Hat hét nem a világ, de ne keserítsék meg szegény gyerek életét.
2011. máj. 12. 19:38
 12/29 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
100%

Ebben a korban nem lehet otthon semmit csinálni, hiába mondod neki reggel hogy ne harapjon és szépen viselkedjen, ebben a korban ez nem működik.

Ezt a gondozónőknek ott helyben kéne kezelni, amit leírtál az alapján úgy érzem nem állnak a helyzet magaslatán.

El kell jönni abból a bölcsiből.

2011. máj. 12. 21:14
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok megijeszteni senkit,de valóban fel lehet jelenteni a kisgyereket,íme:

[link]

2011. máj. 12. 21:35
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
A gondozónőt kéne feljelenteni van egyáltalán valami papirja így kezelni egy 2 éves hisztijét hogy elveszem a biztonságot nyujtó játékot, és büntetem kétlem hogy így tanitanák bárhol.
2011. máj. 13. 00:39
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
PErsze, fel lehet jelenteni, de minek? Felesleges idő- és papírpocsékolás.
2011. máj. 13. 08:40
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a gondozónő tehetetlen, ezért most a szülőt próbálja büntetni. Ezért a feljelentés gondolom, kissé ő is rásegített a megharapott gyermek szüleinél. Csak nehogy, meglepődjön és elmarasztalják mulasztás miatt.:s Egyébként biztos, hogy nem a gyerekkel van baj, hiszen más közösségben jól viselkedik. Viszont itt, ha nem úgy viselkedik, teljesek kihúzzák a lába alól a talajt, elveszik a biztonságot jelentő cuccocskáját, hát ne csodálkozzanak, ha meg akarja védeni magát. Melyikünk ne tenné. Arról nem volt szó, hogy vajon mi késztette, hogy megharapja a társát? Az éremnek két oldala van. Bár a harapás persze nem helyes viselkedés, de valami oka biztosan van. Gyakran az is elég, hogy a gondozónő az egyik gyereket példaként kiemeli, hogy az milyen jó, te miért nem tudsz olyan lenni. A kisgyermek pedig azt veszi le, hogy a gondozónő őt a másik gyermek miatt nem szereti. Egy óvatlan pillanatban, pedig megharapja (tudat alatt tovább adja a saját fájdalmát). Ez a közösség nem jó ennek a gyerkőcnek, hiszen azt akarják, hogy elmenjen. Bűnbak lett, rossz gyerek. Ebből a közösségből ki kell emelni és olyan helyet kell keresni, ahol értenek a gyerekekhez. A bölcsibeli veselkedésére pedig nem hathattok, mert azt az ottani légkör generálja.
2011. máj. 13. 10:02
 17/29 A kérdező kommentje:

Mindenképpen ki szeretnénk emelni, de ezt 1-2 hét alatt nem tudjuk elintézni, főleg, hogy nagyon kevés a bölcsődei férőhely nálunk. Ezért szeretnénk valahogy kihúzni ezt a 6 hetet.

Ma azt mondta a gondozó néni, hogy hyperaktív a gyerek. No ez már kicsit nekem is sok, mivel 30 éve tanítok, folyamatosan kapcsolatban vagyok hyperaktív gyerekekkel is, de annak jellemzői köszönőviszonyban sincsenek az unokámra jellemző tulajdonságokkal. Tegnap másfél óráig Differixet rakott ki, már nekem volt sok, utána két puzzlét, egy hyperaktív gyereket nem lehet közel két óra hosszáig leültetni, annak még 5 perc is sok mozgás nélkül.

Mindenesetre remélem mielőbb kapunk időpontot a Pedszolgálattól, azt mondták, gyorsítva fogják megvizsgálni.

2011. máj. 13. 19:24
 18/29 anonim ***** válasza:
69%
A gondozó nőt kéne feljelenteni van egyáltalán valamilyen papirja.
2011. máj. 13. 20:26
 19/29 anonim ***** válasza:
69%

tudom, hogy nehéz megoldani, de ha az én gyerekemmel bánna így bárki nemhogy kivenném a bölcsiből és feljelenteném a gondozónőt, de meg is tépném.

sőt, a családjának sem restelném elmondani, hogy milyen büszkék lehetnek rá.

döbbenet, hogy ilyen embereket gyerekek közé engednek. szerintem állatok közé sem való. én legalábbis különbül bánok még a szomszédom kiskutyájával is.

2011. máj. 13. 22:11
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez nálunk is probléma volt. Én fogtam egy tiszta szivacsot és mondtam ricsinek hogy kimosom a száját amikor azt mondják hogy harapott valakit. Kétszer kellett tiszta vizzel megmosni.. :)) DE persze nálzunk nem volt ilyen sulyos. Kétségtelen dacol ez a gyerek. Tehát igenis a környezetben van valami gondja. Magatok keressetek pszichologust neki, mert a biróság különben kirendel egyet-.
2011. máj. 13. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!