Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kivennétek a bölcsiből?

Kivennétek a bölcsiből?

Figyelt kérdés

A háziorvosunk azt mondta, hogy gondolkozzunk el azon, hogy a két éves kisfiamat kivegyük a bölcsiből (idén január óta jár).

Azért mondta ezt, mert az utóbbi időben kb 2 hetet van a bölcsiben, aztán köhög vagy belázasodik és 1 hetet itthon van. Mindig azt mondja a doki, hogy vírus, hol kicsit, hol jobban piros a torka. Eddig egyszer lett hörghurutja szövődményként.

Szóval a doki szerint jobb lenne, ha még itthon maradna és erősödne a szervezete. Meg akkor nem hozna semmit haza a kishuginak, aki még csak 3 hónapos, de már túl van egy hörghuruton a bátyusnak hála.

Viszont a kisfiam imádja a bölcsit, nagyon szeret ott lenni.

Szerintetek is ki kéne venni őt a bölcsiből? Eddig még a doki is azt mondta, hogy természetes, hogy összeszedi a vírusokat. Nem értem mi ez a pálfordulás...

2011. szept. 15. 15:21
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
37%

Igen kivenném.. csoda ,hogy neked nem juott eszedbe,ohgy ártasz neki.

Nem fizikailag, pszichésen....

2011. szept. 15. 15:26
 2/23 anonim ***** válasza:
72%
Nem venném ki. Főleg hogy szeret oda járni.
2011. szept. 15. 15:30
 3/23 anonim ***** válasza:
66%

Immunerősítő kellene neki, de ha otthon vagy a kicsivel, akkor miért van bölcsiben?

Nem az én dolgom, de előfordulhat, h tudat alatt azért beteg mindig, mert veletek szeretne lenni.

2011. szept. 15. 15:31
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is kivenném, ha már amúgy is otthon vagy a picivel, főleg hogy tényleg haza hozza neki a bacikat ha ő maga még nem is lesz mindig beteg, vírushordozó lehet. Főleg jön a rossz idő, őszi téli szezonban még több baci van a bölcsiben.
2011. szept. 15. 15:31
 5/23 A kérdező kommentje:

Amint azt írtam is, szeret bölcsibe járni. Másrészt pedig egy év múlva már kötelező lesz oviba mennie, onnan nem lehet kivenni pszichés alapon.

Egészségügyileg kérdés, hogy mi lenne a legjobb.

És sajnálom, de nekem nem jutott eszembe, hogy direkte ártanék neki a bölcsivel...- akkor rossz anya lennék?

2011. szept. 15. 15:32
 6/23 anonim ***** válasza:
60%

Egészségügyileg is van megoldás: Immunerősítő!!! Gyógyszertárban is tudsz kérni, de a gyerekorvos tud komolyabbat is felírni (pld. Broncho Vaxom).

Pszichésen pedig én úgy gondolom, ha szeret oda járni, akkor otthon csak únná magát veletek.

Véleményem szerint immunerősítés + bölcsi :)

2011. szept. 15. 15:34
 7/23 anonim ***** válasza:
62%
Majd 3 évesen megy az oviba.. addig ha nem baj erősödjön.
2011. szept. 15. 15:34
 8/23 A kérdező kommentje:

A pici érkezése előtt is ez volt a menetrend, szóval nem ezért betegeskedik

Azért jár bölcsibe míg én itthon vagyok, mert hamarabb kezdte a bölcsit, minthogy a kistesó érkezett volna és megszerette. Nem hiszem, hogy neki jobb lenni itthon velünk, nézni, ahogy a kicsi fél órákat szopizik ahelyett, hogy a többiekkel játszana...

Nyári szünetben is majd minden reggel megkérdezte, hogy ma már mehet-e bölcsibe...

2011. szept. 15. 15:35
 9/23 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem se vedd ki! Teljesen felesleges. 2 évesen érik az immunrendszer, erősíteni kell, ez logikus.
2011. szept. 15. 15:38
 10/23 anonim ***** válasza:
75%
Ne vedd ki! Semmi értelme. Túl lesz a betegségeken.
2011. szept. 15. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!