Mit csinál (vagy mit kéne csinálnia) önállóan egy 7 éves gyermeknek?
Fiam decemberben lesz 7 éves.
Reggel felöltözik, beágyaz, innivalóját megcsinálja, fogmosás egyedül, wc, fürdés, mosdás egyedül,
Szinte mindent egyedül csinál. a szobájában ő takarít( de azért segítek neki néha)
Szóval egy 7 éves gyermek szerintem már teljesen önálló
Testvérem kislánya most 7 éves és még mind a mai napig az Anyja fésüli őt, öltözteti, fürdeti. Igaz, náluk csak zuhanyzó van, de én úgy gondolom ez nem lehetne probléma.
A kislány állandóan kiabál a másik szobából, hogy szomjas, éhes és még arra sem képes, hogy odamenjen valakihez és úgy mondja el.
Időnként elfelejti lehúzni maga után a WC-t, lekapcsolni a villanyt.
Általában 3-4-szer el kell neki mondani valamit, mire egyáltalán megcsinálja. WC-zni sem megy el magától, csak ha már nagyon-nagyon muszáj, ezért mindig hisztizik, ha elmennek valahova és előtte elküldik a mosdóba. Hasonló a helyzet a kézmosással.
Nekem ez furcsa, és azért kérdeztem, mert kezdtem már egy ideje úgy érezni, hogy talán bennem lehet a hiba, mert nekem még nincs gyermekem, de ha lenne, nem egészen így nevelném.
Velem van a baj, hogy túl sokat várok el egy ekkora gyerektől?
Elmondom én mit csinltam 7 évesen egyedül: Tusoltam-fürödtem, iskolába mentem(bár akkor már közelebb voltam a 8hoz), WC, cipőmet megkötöttem, öltözködtem, olvastam(csak anyuék miatt, utáltam), edzettem, lementem a boltba, tesóimat raktam tisztába, csókolóztam :))
Kb ennyi amit érdemes megemlíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!