Van valaki hasonló helyzetben? Érdekes dolgokat produkál a fiam
mi is ezen gondolkodtunk, az apjával ezt nem lehet megbeszélni, mert szerinte a gyereknek semmi baja, csak kicsi még...... hát én ezt nem titulálnám be a korának. A fura az hogy miután rászólok, hogy ilyet nem csinálunk, meg nem szabad, rögtön bocsánatot kér és megkérdezi hogy szeretem e??
Imádom, hisz a gyerekem. Ráadásul 28 hetes kismama vagyok. Nagyon várja már hogy megszülessen a baba, szeretne már segíteni nekem. A párommal azt beszéltük, hogy megvárnánk még megszületik a tesó , és megnéznénk hogy milyen hatással lesz rá.
8-as vagyok. Egyáltalán nem biztos, hogy úgy van, ahogy én gondolom. De egy kívülálló érzelmek nélkül olvas itt el kérdéseket, és néha egyszerűen meghökkentő, mennyire ott van a válasz a kérdezők orra előtt. Vajon milyen "betegsége" lehet egy értelmes, kitűnő tanuló, az iskolában normálisan viselkedő kiskölyöknek, aki az új partnertől terhes anyukánál direkt úgy viselkedik, hogy figyelni kelljen rá, és foglalkozni a viselkedésével??
A felnőttek nagyon könnyen elfeledkeznek róla, hogy attól, mert ők egymással, vagy az ügyvédeik útján lezárnak egy kapcsolatot, attól a gyerek, még gyerek marad, aki konkrétan elveszíti a számára legbiztosabb pontot, a családot amiben élt addig. Neki ez a család változatlanul 1 db anyát, és 1 db apát jelent, új partnerek, és féltestvérek nélkül. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy akinek tönkremegy a házassága, az szenvedjen, vagy hazudozzon élete végéig, vagy vonuljon kolostorba, ha egyszer elvált. Pusztán csak azt, hogy készüljön fel a gyerek reakcióira, értse meg, vagy legalább próbálja megérteni, hogy mi járhat a fejében. Akkor sokkal kevesebb lenne a szülők, vagy a környezetük által kezelhetetlennek, vagy betegnek nyilvánított "válási árva", és a belőlük felnövő deviáns, vagy antiszociális kamasz, vagy felnőtt. Ha a gyerekkel gond van, akkor mindenek előtt a szülőknek kell elkezdeni egy kicsit "gyerekül" gondolkodni, és lehet, hogy pszichológus nélkül is sikerülne megoldani a problémát. Amúgy az sem igaz, hogy más gyereknek nincsenek ilyen gondjai. Csak itt a GyK-n naponta egy tucat kérdést írnak ki különböző korú gyerekek, akik tele vannak mindenféle szorongással, félelemmel, szomorúsággal, bizonytalansággal. Tízből 9 kérdés úgy kezdődik, hogy "a szüleim elváltak..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!