Lehet valami baja?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 éves. Nappal szobatiszta, bár a kaki nem mindig.

Vidám, barátkozik, mindig mosolyog. Viszont még mindig babanyelven beszél. Mond azért dolgokat, de elég nehéz megérteni.

Kirakóval most kezdett el foglalkozni, de nagyon kell neki segíteni, és hamar feladja. A mese is most kezdi érdekelni, eddig nem lehetett neki mesét olvasni, de most is csak pár percig köti le. Inkább egész nap a kisautói tologatja.

Gyógytornára járunk, de hamar elfárad, és akkor hisztizik:

-Mész haza!!!

Nevét nem akarja mondani. Ha nagyon erőltetem, akkor rávágja:

-Nem mondod Balázs.

Nem értem miért nem beszél többet, az oviban a többi gyerek sokkal fejlettebb, ő meg a nevét sem hajlandó megmondani. A doki mindenféle vizsgálatra küldött, a füle rendben van, a többi még hátra van, de nem is tudom, mit fognak mondani, aggódom.

A védőnő kapásból azt mondta, hogy azért, mert szüléskor a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór. De egyből felsírt, az orvos azt mondta, hogy nem baj. Nem látszik rajta, hogy agykárosult lenne, az már kiülne az arcára nem? Tudom, minden anya elfogult, de ő tényleg nagyon szép, mindenki csak dicséri.

2013. márc. 7. 20:21
 1/4 liony20 ***** válasza:
szerintem csak kicsit lassab felfogású a többi gyereknél nővérem és én köztem 10 hónap van de mégis együtt jártunk a suliba mármint egy osztályban én már előrébb voltam amíg ő hátrább az oviban is visszatartották ha tanulni kellett valamit akkor neki is sokkal többször kellett megmutatni hamar elfáradt ha matekról volt szó akkor neki magolnia kellett mert nem értette meg ... de a sok szorgalam és az hogy kitartó volt oda vezetett hogy magasabb végzettsége lett mint nekem és inteligensebb és okosabb is lett... szrintem a babáddal is ugyanez lesz.. csak lassabban halad többször kell neki megmutatni a dolgokat de be fogja hozni a lemaradást és nem lesz semmi baj..
2013. márc. 7. 20:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is 3 éves, pár hónapja még pont így beszélt, mint a te fiad. Most is sokszor "mész haza" típusú mondatokat mond, de egyre jobban megy neki a ragozás. 4 hónapja volt felmérésen, azóta járunk a Korai fejlesztőbe meg TSMT tornát csinálnuk. Rengeteget javult a beszéde, rövid mondatokban beszél, az oviban észrevették a nagy fejlődést. Neki szerencsére csak a beszédben van lemaradása, minden más területen megfelelt 3 éves szintnek, így elég jól indult a beszéd a TSMT hatására.

Mindenképp egy komplex felmérésre vidd el, ahol teljeskörűen felmérik, és akkor lehet célzottan fejleszteni, ha szükség van rá!

2013. márc. 7. 22:12
 3/4 A kérdező kommentje:
És nektek mit mondtak, mi a baj?
2013. márc. 7. 22:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk megkésett beszédfejlődés és figyelemzavar a baj.
2013. márc. 8. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!