Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hallásvizsgálatot hogy végzik?...

Hallásvizsgálatot hogy végzik? Mi van, ha a gyerek nem közreműködő?

Figyelt kérdés

3 éves fiam alig beszél. Felhívtunk már mindenkit, első kérdés, hogy van-e a fülészetről igazolásom, hogy jól hall. Szóval elmentünk az audiológiára. A doktornő kérdezgette, hogy mondja vissza a szavakat, meg mi van a képen. Persze semmi válasz. De ez nem azt jelenti, hogy süket!!! Ha suttogva beszélek hozzá, arra is figyel. Egyszerűen nem beszél, és idegenek jelenlétében szégyenlős is. Ez a hallásvizsgálat? Ezt a védőnő is meg tudta volna csinálni.

Sőt, én magam is, nekem legalább válaszol is.

És jövő hétre visszahívtak, hogy akkor valami műszeres vizsgálat lesz, de azt mondta a nő, hogy a gyereknek ott is jelezni kell, hogy hallja-e, ha nem teszi, nem tudják megvizsgálni. Akkor most papírt fognak adni, hogy süket? Vagy, hogy nem lehet megvizsgálni? A nev.tanban nem fogadnak az igazolás nélkül.

Hallottam, hogy van valami altatásos, de azt a logopédus kifejezetten ellenzi, azt mondja, hogy volt, amelyik gyereknek pont attól lett baja, azt ne engedjem.

2013. febr. 25. 14:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Első vagyok. A 8-as válaszoló leírta a vizsgálat nevét. Az én fiamnak is így csinálták, pedig Ő akkor már majdnem 4 éves volt és beszélt, de nem volt hajlandó közreműködni a mutogatós vizsgálatkor.
2013. febr. 25. 20:45
 12/18 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm, de sajnos nem vagyunk pestiek, itt rákerestem, egy helyen csinálják, ha csinálják. Majd hétfőn felhívom őket. Ha mégsem, akkor utaznunk kell.
2013. febr. 25. 20:47
 13/18 anonim ***** válasza:

Ha mégis az utazás mellett döntesz, akkor ajánlom az EduKidet, minden fajta vizsgálatot meg tudnak csinálni. (Értelmi sérülteket is vizsgálnak, ezt csak azért írom, mert ők aztán általában tényleg nem működnek együtt, főleg ha kicsi és mégis felmérik a hallásukat.)

[link]

2013. febr. 25. 22:40
 14/18 anonim ***** válasza:
Mi sem pestiek vagyunk, hanem nagykanizsaiak. Itt a kórházban is van ilyen vizsgálat, meg mint írtam az Amplifon boltjában. (ott is ingyen csinálták)
2013. febr. 26. 07:26
 15/18 anonim ***** válasza:
68%

Figyu, ha teheted, vidd a Heim Pálba! Mi ott voltunk 2 vagy 2,5 évesen, semmi efféle baromság nem volt, amit leírtál. Van fülészetről leleted, hogy mrhető a gyerek hallása? Ez fontos, mert az audiológiára csak akkor van értelme menni, ha megbizonyosodtak arról, hogy nincs a fülben gyulladás vagy idegen test.

Ilyenek voltak a vizsgálatom.

- Volt egy vödör meg egy rakat kis labda vagy golyó. Egy labdát a kezébe vett a kislányom. Akkor kellett beledobni a vödöre, ha hallotta a sípolást a fejhallgatóban. Így külön-külön mérhető a két fül és a különféle frekvenciák.

- Kapott egy csomó kártyát, rajta rajzokkal, pl. bohóc, fa, nyuszi, napocska mittudomén. Mondták a dolog nevét, rá kellett mutatni a kártyára. Mivel ez jól ment, elbújt a doktornő egy paraván mögé, hogy szájról olvasás szóba se jöhessen, és suttogva folytatta.

Logopédus is jelen volt.

Fú sajnos több nem jut eszembe, mert már 1,5-2 év eltelt azóta, de a lényeg, ahogy látod, hogy az egész egy játék. Semmi erőltetés, semmi görcs, nagyon mókás!! Heim Pál, audiológia!!!

2013. febr. 26. 13:23
 16/18 anonim ***** válasza:
A csokipapír tesztet megcsináltad már a háta mögött?
2013. febr. 28. 10:16
 17/18 A kérdező kommentje:

Az jó ötlet, hogy gyakoroljuk otthon. Letöltöttünk a netről egy hallástesztet, és képzeljétek el, hajlandó volt csinálni! Még jobb a füle, mint nekem. Remélem a kórházban is csinálja majd, már csak azért, mert ilyen papír nélkül nem tudunk továbblépni. De én már tudom, hogy jó a füle!

Amplifon itt is van, majd megkérdezem, köszönöm szépen a válaszokat.

2013. márc. 1. 20:31
 18/18 anonim ***** válasza:
Állathangokkal csekkold, találós kérdéses társasjátékkal.
2013. márc. 1. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!