Egy 4 éves gyerek elrontott nevelését késő helyrehozni?
én azt tanultam (bár nem feltétlenül kell így lennie szerintem), hogy a gyerek 7 éves koráig nevelhető.
szerintem sose késő, egy következetes neveléssel, a rosszasággal kapcsolatos büntetéssel helyrehozható ez, de az is nagyon fontos, hogy mi hogy viselkedünk, mit engedünk meg magunknak akár a gyerekkel kapcsolatban, mert 7 éves kor után már ott lesz benne a tükörképünk és abból már nagyon nehéz kiráncigálni.
és tényleg olyan pici dolgok számítanak mint mikor padlón vagy és elég volt a napból, azért meghallgatod e a bődületes badarságát vagy megkapja-e az esti jó éjt puszit a nagy öleléssel. vagy akár az is, hogy mikor a közértben átvágnak jó példamutatással tudod-e kezelni a helyzetet, vagy kivered a hisztit :D
de tényleg amit fontosnak tartok, legyél nagyon következetes, amit nem lehet azért mindig állj ki, kapjon büntetést a figyelmeztetésért :) és ugyanígy azzal amit megengedtél néha neki, azt engedd meg mindig mert nem értheti, hogy ha tegnap ugrálhatott mondjuk az ágyon akkor ma miért áll égnek a hajad tőle ;)
*kapjon büntit a figyelmeztetés UTÁN.
bocsánat, elírtam :)
Egyet kell értenem a hármas válaszadóval. SZámtalan teljes videót megtalálsz itt (igaz angolul van, de hidd el, érteni fogod akkor is, ha nem beszélsz angolul. A testbeszéd beszédessebb a nyelvnél :)
http://www.youtube.com/watch?v=tnQYfXMMuiY&list=PL7DAB4D5D97..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!