Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 7 évesen iszonyúan viselkedik...

7 évesen iszonyúan viselkedik a keresztlányom. Mit tegyek vele?

Figyelt kérdés
Kb fél éve kezdődött. Ha eljönnek hozzánk,vagy mi megyünk hozzájuk,nem köszön, levegőnek néz, megkérdezi minek jöttetek? Eddig tökéletes volt a viszony, sokszor sírt is,ha eljöttünk tőlük. De most... teljesen megőrült. Állandóan beszólogat. Beleköt,ha ki van spirálozva a szempillám,ha befestetem a hajam,azt mondja, félvállról,hogy csúnya a hajad. Iszonyú flegma, ha szólok neki érte,meg csak kiröhög. Már szóvátettem az anyjának meg a nagyinak,de én lettem a sz*r. Elmagyaráztam a kislánynak is,hogy nem vagyunk játszópajtások,én felnőtt vagyok,meg kell adnia a kellő tiszteletet, de mintha a falnak beszélnék. Most terhes vagyok,félek,hogy fog majd bánni a babával. A múltkor például szándékosan majdnem hasbarúgott. Mit tegyek vele? Már nem bírom...
2009. szept. 10. 10:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
53%

Amikor olvastam a kérdésed arra gondoltam,hogy lehet terhes vagy.És a kommentedből ez ki is derült.Nem lehet,hogy Ő volt eddig az egyedüli unoka,és most veled a leendő riválisa miatt ellenséges.

Azt is eltudom képzelni,hogy az Anyja mondta Neki,hogy most már a te gyereked miatt,Ő ki fog esni a nagyiéknál kosárból....

Vannak felelőtlen szülők.De ha te beszélsz vele,hogy ezután is mindenki ugyan úgy fogja szeretni,akkor egy idő után megérti./ha már az Anyja ezt nem teszi meg/

Olyan a viselkedése,mint egy szimpla testvérféltékenységnél.

Üdv.

2009. szept. 11. 05:32
 12/21 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Kedvesek vagytok,hogy írtatok! Lehet abban valami,hogy a babára féltékeny,de hát szegénykém még meg sem született. Egyébként most épül a házunk és a keresztlányom már ki is nézett magának egy szobát, mondtam is neki,hogy amikor csak akar ott alhat nálunk. Én egyébként nagyon gyerekbarát vagyok, imádok minden gyereket,a szomszédom picijének még a nyála is folyik,ha meglát,annyira imádjuk egymást. Ezért is fáj annyira,hogy pont a keresztgyerekem viselkedik így velem. Mindent megkap tőlünk (persze ésszerű határokon belül), kirándulni visszük... Azonban abban is igaza van a válaszolók többségének,hogy ha ez a helyzet nem fog javulni,akkor kénytelen leszek távolságot tartani vele. Gondolnom kell arra is,nehogy vmi kárt tegyen majd a babában,persze ha tényleg miatta alakult ki ez a szitu. Mindenkinek köszönöm!
2009. szept. 11. 09:22
 13/21 anonim válasza:
0%

iparművész-művészetterapeuta egyetemi végzettséggel rendelkezem. képzőművészeti-terápiás foglalkozásokat vállalok gyermekek és felnőttek részére különböző pszichés eredetű problémák kezelésére (budapestiek és budapest-környékiek jelentkezését várom) érdeklődni lehet a 0620/9206245 -ös, illetve a 061/2283421 -es telefonszámon.

e-mail: zsszerdahelyi@gmail. com

2009. szept. 14. 09:45
 14/21 anonim ***** válasza:

Az utolsó előtti vagyok.Nagyon szeret ez a kislány téged.És ezért ilyen aggresszív veled a baba miatt.Ne tarts vele távolságot,inkább Beszélj vele,hogy Ő lesz a te legnagyobb segítséged a baba körül,és hogy majd vigyázhat rá,ha nagyobb lesz stb...

Mondom olyan mint egy testvérféltékenység,hiszen eddig semmi gondotok nem volt vele.

Egy családban sem megoldható,hogy a féltékeny testvértől távolságot tartsunk,meg kell nyerni a gyereket.

Beszélj vele mindenképp,hiszen téged is nagyon bánt a kapcsolatotok ilyen fordulata,mert amit leírtál kiderül,hogy eddig nagyon ragaszkodtatok egymáshoz.

Beszélj vele,hidd el javítható a helyzet!

2009. szept. 15. 10:20
 15/21 A kérdező kommentje:
Próbálkozom kitartóan. Mindig az lebeg a szemem előtt,hogy régebben milyen aranyos kislány volt. A páromra nagyon hallgat,legfeljebb hármasban ülünk le beszélgetni a dologról.
2009. szept. 15. 11:53
 16/21 anonim ***** válasza:
53%

1.

a., Miért mész oda?

b., Ha odamész és nem bánnak veled 'vendégként', akkor miért nem jelzed ezt a gyerek 'főnökének' (szülő)? (ha a szülő nem foglalkozik a dologgal, akkor lásd: a.,)

2. Nos, ha ők jönnek: nem köszön: ajtó/kapu orra előtt becsuk: pl. "ismerősök köszönnek egymásnak, úgy látszik, mi még nem ismerjük egymást" megjegyzéssel. Célszerűen előtte a kísérőjével egyeztetni, hogy ez lesz. Meg fog lepődni és a cél ez, hogy kizökkenjen a szerep élvezetéből.

3. Tiszteletet nem lehet parancsolni, ki kell érdemelni. Tanulja meg, hogy ki mint vet, úgy arat: ha nem bunkóztál, ő se tegye, max maradjon semleges/passzív. Jó ötlete a hasbarúgás... egész addig, míg ráhagyják. Csakhogy: a tette kinyilatkoztatása annak, hogy szabad az erőszak, ekkor bátran kell élni vele: "játsszunk ilyet?" és akkorát rúgni bele, hogy elmenjen a kedve (szintén a szülővel megegyezni, hogy ilyen konfliktus esetén ezt kívánod tenni; ha nem támogat, lásd 1/a)

4. Kérdezni kell, egyszerűeket: mivel érdemelted ki ezt? (mondott-e valaki neki, v. megharagítottad-e, stb) v. a csúnya hajad helyett mit ajánl... Valószínűleg -belül mindenképp- zavarba jön, mivel oka nincs arra amit tesz. Esetleg, ha úgy adódik, "ha érdekel" alapon valami nálad történő beszélgetést összehozni csak vele, talán akkor megnyílik. De mindez nem pótolja a 3-asban vázolt "amit adok/kapok, azt várom/adom vissza" következetességet.

Röviden: el kell érni, hogy a nem kívánatos viselkedését a nagyobbik rosszként élje meg; azt, hogy elgondolkodjon a viselkedésén; azt, hogy meglepődjön (kizökkenjen).

A gyerek nem annyira tudatos, mint utánzó, ill. mindig a legkönnyebb utat választó egyén (ez a legtöbb emberre is igaz). Minden meggyőző beszéd kevés az élő példa ellensúlyozására, pl: tisztelnie kell az idősebbet (instrukció) vs. rúgási kísérlet valós következmény nélkül. Gondold el, hogy a legtöbb dolgot saját tapasztalatból tudod, nem okításból ("ne fogd meg, forró!"). Ő sincs ezzel másképp, tehát tapasztalatra van szüksége, nem szövegre. Ha ez megvan (tisztelet=figyelem=nyitottság), jöhet a szeretet.

2009. szept. 24. 11:54
 17/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a kölyök nem féltékeny.Ez a testvérféltékenység nekem új!7éves voltam mikor megszületett az öcsém.Egy pillanatra sem voltam rá féltékeny mert voltak játszópajtásaim,és nem egy unatkozó kis izé voltam aki jobb dolgában a kissebikre féltékeny!Na figyelj!Unokatesóm kislánya 3évesen már ököllel ütött vágott mindenkit az anyját is beleértve!!!Addig semmi baj nem volt vele.Én már lassan egy éve nem voltam náluk,mert engem egy sz@rházi kis takony ne üssön!!!Az anyja meg rá se szól!Én legszívesebben mindkettőt alaposan megpofoztam volna!Nem vagyok köteles velük találkozni,és így nem is megyek hozzájuk.Amúgy én is babát várok,és ha engem meg mertne ütni az a kis sz@r,hát agyon vágnám!!!És nem érdekel hogy unokatesóm gyereke!!!Lehet hogy te lágyabb szívü vagy,de a helyedben addig nem foglalkoznék velük míg valami nem változik!Az a gyerek nem tisztel téged!Sem az anyja!Egyszer tényleg hasbarúg!Az jó lesz???Ne légy engedékeny,nem te vagy az anyja,nem vagy köteles találkozni velük!
2009. szept. 28. 12:10
 18/21 A kérdező kommentje:
Az biztos,hogy nem egyszerű. Igyekszem nem menni hozzájuk, de a találkozásokat azért nem szüntethetem meg teljesen,hiszen anyósoméknál laknak. Megkaptam anyukájától és nagyijától,hogy ő még csak gyerek,nem tudja,mi a helyes és mi nem. Na, de 7 évesen?????????? Szerintem az lesz a vége,hogy ugyanúgy bánok vele,mint ő velem, és azért anyukájával is elbeszélgetek,hogy szégyen,amit a gyereke csinál. És sajnos már mással is ilyen a kislány.
2009. szept. 28. 15:07
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Első osztályosokat tanítok 30 éve. egy 7 éves,átlagos gyerek pontosan tudja már,mikor viselkedik helyesen. Helyre kell állítani a rangsort. Te vagy a felnőtt,te diktálod a szabályokat. Egyébként én először az anyjával beszélnék,mert az ő szégyene egy ilyen neveletlen gyerek. Nehogy már a farok csóválja a kutyát. Ha nem tudsz mást tenni,nézd levegőnek. Pontosan azzal vágj vissza,amit ő tesz. Hidd el,nagyon meg fog lepődni.Döbbenetes számomra,mikor az elsős gyerekek szülei ezzel jönnek,nem tudnak mit tenni a gyerekkel,uralja a családot. Én még hangosan sem szoktam rászólni a gyerekekre. Semmi perc alatt megtanulják,mit lehet és mit nem. Csak légy következetes,súlya legyen a szavadnak. Én mindig csak olyat igérek,amit biztosan be tudok tartani. De minden esetben betartom,akár pozitív,akár negatív.
2009. szept. 30. 20:07
 20/21 anonim ***** válasza:
Ja,és ha megkérdezi,minek jöttetek,tisztázd vele,ezt ő milyen alapon kérdezi,milyen minőségben él ebben a lakásban. Talán megdolgozott érte? Vagy egyedüli tulaj? Közöld vele,nem hozzá jöttél,zavar a jelenléte,menjen a szobájába,vagy az édesanyjához. Ha Szemtelenül beszél,közökd vele: Így beszélhetsz nyugodtan az édesanyáddal,ha ő ezt megengedi és szereti,de nem velem.Stb.
2009. szept. 30. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!