Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mondanátok olyat, hogy a...

Mondanátok olyat, hogy a gyermek 3 évesen még alig-alig beszélt, és mégis minden rendben volt vele később?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok keseredve. A kisfiam 3 éves, és alig beszél. A nagyobbik baj az, hogy mintha nem is értené, amit mondunk. Az ovitól vártam a nagy áttörést, de úgy néz ki, hogy nem tudjuk vinni, mivel a szobatisztaságban visszaesett a beszoktatás alatt. Pedig ott már a logopédus is vállalta volna heti kétszer. Most meg valószínűleg hordhatom maszekban a város túlsó végére pénzért. A füle rendben van, még gyermekpszichológus időpontra várunk.

A logopédus egyébként azt mondta, hogy nagyon jól fejleszthető. Bár ahogy elnézem a kortársait, kicsit butának tűnik hozzájuk képest.

Az a baj, hogy úgy tűnik teljesen magamra maradok, mert az apja folyton ordít csak vele, meg elmondja minden idiótának, mert megint bepisilt. Csoda, ha nem fejlődik a gyermek?

Meg engem okol, hogy azért ilyen, mert nem foglalkoztam vele eleget.

Azt hiszem fel fogok mondani a munkahelyemen, hogy fejlesztésre tudjam hordani. Nagyon el vagyok keseredve, mi lesz így velünk? Mondjuk a férjemnek megmondtam, ha ebben nem partner, jobb is, ha elköltözik.

2013. febr. 17. 15:05
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Ide nem veszik fel pelenkásan, sőt, megmondták, ha visszaesik a szobatisztaság, akkor nem vihetem.

Az a gond, hogy a GYES ugye 3 éves korig jár, szóval nem igazán várhatok szeptemberig. Be van iratva, már járhatna.

Én már dolgozom, ha most itthon marad a gyerek, akkor fel kell mondanom.

2013. febr. 17. 17:09
 12/29 anonim ***** válasza:
Én erősködnék, hogy vegyék fel. Menj be az igazgatóhoz és beszéld meg vele. Mit mond a védőnő? Ha ennyire nem partner az óvoda akkor tényleg menj a nevelési tanácsadóhoz, ők biztosan fognak segíteni. Ha felvették a gyereket akkor ne szórakozzanak fogadják a gyereket és kész. Állj ki amellett, hogy már pedig ez a gyerek szobatiszta és legyenek partnerek abban, hogy az óvodában is sikerüljön ez a dolog. A magyar családok nem tehetik meg, hogy anyuka otthon ücsörögjön. Előbb utóbb be kell szoknia. Kérd az óvoda pszichológus segítségét, igazgató segítségét, nevelési tanácsadót.
2013. febr. 17. 17:14
 13/29 A kérdező kommentje:

A védőnő azt írta a státuszra, hogy korának megfelelően fejlett gyermek, de a beszédfejlődés kissé el van maradva.

Azt mondta, hogy szerinte semmi baja, de azért utánajárna a dolognak. Itt az óvódában az van, hogy elvileg felveszik év közben, de mindenkinek mindent kitalálnak, hogy inkább szeptemberben menjen a gyerek, ezt már az első gyerekkel is tapasztaltam, és másoktól is hallottam.

2013. febr. 17. 20:41
 14/29 anonim ***** válasza:

Ami fontos, hogy a gyereket önmagában nem lehet vizsgálni, ha te szorongsz, apuka fél ( mert aki ordít az fél ), akkor ne csodalkozzatok, hogy szegény kis lélek, bepisil. Az más téma, h nem beszél, majd fog, de lehet nem fog a beszédesebbek közé tartozni és akkor sincs semmi baj. A szobatisztaságot is eltúlozzák, kisfiad szorong, új a környezet, apa viszi beszoktatni aki ordít, akkor mit várunk? Apuka ordítson egy hasonló emberrel mint ő maga, mond meg neki ne egy alig három évessel. Szegény pici. A felnőttek is menjenek pszichológushoz és ezt minden rossz szándék nélkül írom.

A könyvek közül az Anya taníts engem, szerintem nem sok mindenre jó, olvass bele mielőtt megvennéd. A többit nem tudom.

Egyébként apa miért mondja, hogy nem foglalkoztál vele rendesen?

Oviba pedig kezd el Te beszoktatni, ne apuka.

2013. febr. 17. 22:14
 15/29 A kérdező kommentje:

Az anya taníts engem megvan nekünk. Az a baj, hogy a gyermek nem hajlandó egyáltalán odaülni velem. Ezért mondja az apja, hogy megszokta, hogy egyedül eljátszik, és már nem is igényli, hogy vele játsszunk, hogy ezt elrontottam.

Egyébként az óvó nénik sem megfelelően állnak hozzá, szerintem. Apával már pisilt az ottani wc-be. Mondtam neki itthon, hogy ügyes voltál, máskor is pisilsz a wc-be az oviban?

Mondta, hogy igen. Kérdeztem, hogy az óvó nénivel, mondta, hogy nem, óvó nénivel nem. Hát, ez remek.

Meg múlt héten még kérdeztem, hogy mész oviba, örülsz?

Mondta, igen, lesz autó.

Most mondtam neki, hogy hétfőn megint lesz ovi, mondta, hogy nem, nem. Kérdeztem, mi a baj az ovival, azt mondta:

-hablaty, hablaty, Zsuzsa néni.

Beszoktatnám én, de most vagyok próbaidős, nem mertem szabit kérni, de majd jövő héten azért puhatolódzom. A régi helyemre sajnos nem vettek vissza.

Egyébként beszél egész nap, de halandzsázik, néha-néha lehet kifogni egy értelmes szót.

2013. febr. 17. 22:44
 16/29 anonim ***** válasza:
Szerintem az Óvoda sokat segít rajta. Nálunk volt az oviba egy kisfiú aki beszélt de annyira babásan pöszén hogy egy szavát nem lehetett érteni 7 hónap alatt már szépen érthetően beszélt. Szerintem sokat számít hogy ti a szülei megértitek őt akkor is ha csak mutogat de a társai meg az óvónénik nem fogják találgatni mit akar. Rá lesz kényszerítve hogy megértesse magát.
2013. febr. 18. 13:41
 17/29 anonim ***** válasza:

Nem is értem miért is kéne neked leülni a gyerekkel játszani mikor van testvére?

Az meg,ohgy hol tetszik hol nem az ovi természetes.....ilyenek a gyerekek.

2013. febr. 18. 13:49
 18/29 anonim ***** válasza:

Szia

Többen irták már nevelési tanácsadó. Ott ingyenesen megítélik neki a kötelező fejlesztéseket ( logopédia, fejlesztés, torna stb ).

Ha más gond is van vele megmondják melyik ovi a jó ahol a szakemberek megtalálhatoak.

Szerintem nektek is kellene egy kiados beszélgetés a férjeddel, vagy segítség. Nekem az jön le mind a ketten a másikat hibáztatjátok a helyzetért.

Különben kötelező felvenni a gyereket 3 éves korban a mai törvények szerint, de ha van bölcsi akkor oda ha nem szobatiszta.

2013. febr. 18. 17:09
 19/29 anonim ***** válasza:
0%
Csak 2014-től lesz kötelező az óvoda 3 éves kortól!
2013. febr. 18. 17:11
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

a helyzet akkor, ha a szülő a gyermeke lakóhelye szerint kötelező felvételt biztosító óvodába kívánja beíratni gyermekét. A közoktatási törvény 65. § (2) bekezdése kimondja, hogy a kötelező felvételt biztosító óvoda - ha a gyermek betöltötte a harmadik életévét - nem tagadhatja meg annak a gyermeknek a felvételét, aki a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 41. §-a alapján jogosult a gyermek napközbeni ellátásának igénybevételére. A hivatkozott törvény 41. § (1) bekezdése úgy rendelkezik, hogy a gyermekek napközbeni ellátásaként a családban élő gyermekek életkorának megfelelő nappali felügyeletét, gondozását, nevelését, foglalkoztatását és étkeztetését kell megszervezni azon gyermekek számára, akiknek szülei, nevelői, gondozói munkavégzésük, munkaerő-piaci részvételt elősegítő programban, képzésben való részvételük, betegségük vagy egyéb ok miatt napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni.

TEHÁT AZ OVINAK HA A SZÜLŐ DOLGOZIK FELKEL VENNI A GYEREKET 3 éves korban, vagy mint irtam helyet kell valahol biztosítani ez (szobatisztaság miatt) lehet bölcsi)

2013. febr. 18. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!