Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni? Ovis probléma

Mit lehet tenni? Ovis probléma

Figyelt kérdés
A kislányom csoportjába van egy problémás kisfiú.Állandóan verekedik,csúnyán beszél,szóval elég sok gond van vele.Anyukát megkérték az ovónők,hogy vigy el nev.tanba,de erre nem hajlandó.Van ilyenkor valami amit tenni lehet.Ma ahogy mentem a lányomért az egyik kisfiúnak nagy folt volt a szeme alatt ez a kisfiú ütötte meg.Ovi kezdésnél az egyik kislány arcához dobott egy fa kockát ami ugye feldagadt majd be is kékült a fél arcocskája.Mi lesz,ha ne adj isten nagyobb bajt csinál?
2013. jan. 28. 23:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a mai "jogrend" (hiánya) nem teszi lehetővé, hogy bármit is tegyél azon kívül, hogy ha nagyon vészesnek ítéled a dolgot, másik ovit keress.

Elkezdhetsz veszekedni az ovival (elvileg felelősek a kicsik testi épségéért is), de ezzel csak a kicsinek ártasz.

Adott esetben - amennyiben a deviáns gyermek szülei értenek a szép szóból - esetleg el lehet velük kulturáltan beszélgetni. Ha nem értik ezt a nyelvet, akkor is eredményes lehet némi kommunikációs kísérletet tenni, de akkor legyen kéznél a baráti körből pár tekintélyesebb megjelenésű úriember is. ... ...

2013. jan. 29. 00:14
 2/5 anonim ***** válasza:
82%

Azért ha nagyon problémás a gyerek és a szülő mégsem viszi sehova, akkor az óvoda hivatalból jelentheti, sőt jelentenie kellene a jegyzőnek, aki felszólítja a szülőt, hogy vigye a gyereket vizsgálatra.

Idáig általában nem jut el a dolog, mert a jegyző említésére magától is hajlandó cselekedni a szülő.

2013. jan. 29. 14:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha az intézmény, vagyis jelen esetben az óvoda nevtant javasol, akkor muszáj elvinnie a szülőnek a gyereket, ellenkező esetben az intézmény a jegyzőhöz fordul, aki intézkedik. A következő lépés már a gyámhatóság sztem.
2013. jan. 29. 20:31
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2013. jan. 30. 08:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Azért az fáj,hogy nekem a kicsi fiam mikor Ovis volt akkor 1*2*küldték nevelési tanácsadásra és joggal voltam felháborodva mert semmit ilyen és ehez hasonlót nem csinált ,csak be nem állt a szája mindig beszélt ha rá szóltak akkor sem hagyta abba.És az ilyen idióta kölkök +járhatnak oviba büntetlenül úgy,hogy senki nem lázad fel ,És ilyet,hogy anyuka nem viszi el uram ég ,hogy mer ilyet csinálni!!!!!!!!!!(SZÉGYEN)
2013. jan. 30. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!