Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ezek autista tünetek lennenke?

Ezek autista tünetek lennenke?

Figyelt kérdés
3 eves a kisfiam.nem beszel erthetöen,es mondatokban.2,5 evesen kezdett szavakat mondani,most mar mondja,de nem erteni.neha agressziv,ha nem ugy van valami amit akar.ha elvesznek töle gyerekek jatekot akkor sir,es ütögeti öket.engem is neha.amugy bujik,szeret,szemkontaktust tart.neha csak ugy ugrabugral paros labbal.neha labujjhegyen megy.amugy okos,mindent ert,figyel mindenre.megteszi az utasitasokat.vagy ezek csak altalanos 3 evesre jellemzö tünetek?evesbe nem valogat,keves etel van amit nem szeret.nagyjabol ennyi.ja apuka is 3 eves kor utan kezdett csak beszelni.
2013. jan. 26. 17:59
 1/5 anonim ***** válasza:
aranyos,eleven kisfiú :)) (azt határozottan ne hagyd, hogy ütögessen. /sok nagyon okos, híres ember életrajzában áll: 3 évig nem beszélt.
2013. jan. 26. 18:13
 2/5 anonim ***** válasza:

nem nem azok

azért mert 3 évesen még nem beszél rendesen az nem ok rá hiszen mint írod az apja sem beszélt akkor még

a többi teljesen normális dolog ebben az életkorban

2013. jan. 26. 18:16
 3/5 anonim ***** válasza:

nekem is van egy 2,5 éves kisfiam, ő is csak pár szót mond, hasonlóan viselkedik mint kisfiad - eleven, mint egy gyerek. szerintem ne aggódj. Nálunk is apuka, meg az apja nagybátyja is csak 3 évesen szólalt meg.

Én is aggódtam, de több logópédus is mondta, hogy nincs okom aggodalomra, de lehet fejleszteni a beszédet egyes gyakorlatokkal.

2013. jan. 28. 13:14
 4/5 A kérdező kommentje:
mivel lehet fejleszteni a beszedet?
2013. jan. 28. 13:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Mesélj, fejből, rövid, de jó meséket, jó ritmusú verseket

Nagyon jó Weöres Bóbita /Rongyszőnyeg az összegyűjtött versekben/ énekelj egyszerű, pentaton dalokat /Kodály kis emberek dalai /az egyszerű jó ritmusú szövegek jók..

[link]

[link]

Fejből, nem kell közben képeskönyvet nézni. Este, legyen mindig egy kis szertartás: egy kis mese, egy kis vers, egy ének/altató. Nagyon nagy biztonságot ad a kicsiknek az ismétlés. Én így tettem le őket - évekig- nem unják..

pl.2 Weöres vers

Ha vihar jő a magasból,

Ne bocsáss el, kicsi bátyám.

Ha falomb közt telihold lép,

Kicsi néném, te vigyázz rám.

Falu végén van a házunk,

A bozótból ki se látszik,

De a cinke, ha leröppen,

Küszöbünkön vacsorázik.

majd ének (nagyon egyszerű, két hang: dó ré)

Árnyék ül a falu dombján,

Hét szál jegenyefa lombján

Domb közt fülemüle hangzik

Völgyben kicsi falu alszik

beleénekelheted a nevét:

"völgyben kicsi Peti alszik"

vagy a többiekét: völgyben kicsi papa alszik

[link]

2013. jan. 29. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!