Ezek autista tünetek lennenke?
nem nem azok
azért mert 3 évesen még nem beszél rendesen az nem ok rá hiszen mint írod az apja sem beszélt akkor még
a többi teljesen normális dolog ebben az életkorban
nekem is van egy 2,5 éves kisfiam, ő is csak pár szót mond, hasonlóan viselkedik mint kisfiad - eleven, mint egy gyerek. szerintem ne aggódj. Nálunk is apuka, meg az apja nagybátyja is csak 3 évesen szólalt meg.
Én is aggódtam, de több logópédus is mondta, hogy nincs okom aggodalomra, de lehet fejleszteni a beszédet egyes gyakorlatokkal.
Mesélj, fejből, rövid, de jó meséket, jó ritmusú verseket
Nagyon jó Weöres Bóbita /Rongyszőnyeg az összegyűjtött versekben/ énekelj egyszerű, pentaton dalokat /Kodály kis emberek dalai /az egyszerű jó ritmusú szövegek jók..
Fejből, nem kell közben képeskönyvet nézni. Este, legyen mindig egy kis szertartás: egy kis mese, egy kis vers, egy ének/altató. Nagyon nagy biztonságot ad a kicsiknek az ismétlés. Én így tettem le őket - évekig- nem unják..
pl.2 Weöres vers
Ha vihar jő a magasból,
Ne bocsáss el, kicsi bátyám.
Ha falomb közt telihold lép,
Kicsi néném, te vigyázz rám.
Falu végén van a házunk,
A bozótból ki se látszik,
De a cinke, ha leröppen,
Küszöbünkön vacsorázik.
majd ének (nagyon egyszerű, két hang: dó ré)
Árnyék ül a falu dombján,
Hét szál jegenyefa lombján
Domb közt fülemüle hangzik
Völgyben kicsi falu alszik
beleénekelheted a nevét:
"völgyben kicsi Peti alszik"
vagy a többiekét: völgyben kicsi papa alszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!