Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak a kislányommal?

Mit csináljak a kislányommal?

Figyelt kérdés
Pár hónapja hasmenése volt, amikor nagyon kisebesedett a feneke. Azóta nem mer kakilni. Jönne neki, nem székrekedése van, hanem visszatartja. És mire oda kerül, hogy már nem bírja tovább annyi összeáll neki, h fáj, és kicsit vérzik is. Adtunk neki múltkor hashajtót, az hatott, aznap 2x kakilt, másnap megint, az volt szombaton, azóta megint tartogatja. Az orvos nem tud vele mit csinálni, m ez nem székrekedés. Már 6. napja nem kakilt, most megint adok neki hashajtót. A köményteát hiába issza, az nem indítja meg annyira, attól még vissza tudja tartani. Olvastam, hogy van olyan akinek a gyermeke akár hetekig is képes tartogatni. Nagyon aggódom miatta, rossz látni, hogy szenved. Valakinek akinek volt hasonló problémája, hogy oldották meg? Köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 24. 12:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Mennyi idős? A kisgyerekeknek meg kell tanulni a szorítás-elengedést, volt hasonló esetünk, van rá egy módszerem... de a kor fontos.
2013. jan. 24. 12:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Napi 2dl Rostos baracklé!
2013. jan. 24. 12:57
 3/8 A kérdező kommentje:
5 éves.
2013. jan. 24. 12:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nos, akkor 5 évesnek ideális:

csináljatok játékot a kakilásból. (Persze most, hogy már eleve van szorulása, kell könnyíteni a dolgot, hashajtóval, rostos levekkel - pl. aszaltszilva-lé). De a cél, hogy hosszú távon beálljon a dolog, és megtanulja, sőt, élvezze a szorítás-elengedést.

Amikor ráül a vécére, legyél ott mellette, és találjatok ki valami mesét. Nálunk pl. az a keretsztori, hogy a vécében szörnyek és kedves kis kakievő manók élnek. A szörnyeket nem szabad táplálni, mert gonoszak, de a manócskák nagyon örülnek és hálásak. Ha szörny jön, akkor szorítani kell erősen, hogy ki ne jöjjön... ha pedig manó, akkor nyomni, elengedni. És ezt váltogatjuk. A szorítás-elengedést. (Fontos a visszatartás, a szorítás is, azt nem lehet kihagyni!) Tudom, bugyuta sztori, de nálunk nagyon bevált.

Ezt játszottuk napokig, hetekig, hónapokig, minden este, begyakoroltuk - és azóta a lányom számára élmény a kakilás. Minden nap van, vagy ha esetleg egyszer kimarad, már ő hiányolja, és megy önként a vécére, hogy próbálkozzon. 5 éves korában játszottuk ezt a játékot (akkor neki is volt sokszor, hogy már kirepedt, és szabályosan rettegett a kakilástól, mert több nap után fájt és vérzett), most már 6 elmúlt, de néha a mai napig kéri, hogy játsszunk manósat.

2013. jan. 24. 13:24
 5/8 anonim ***** válasza:

köménytea nem is hashajtó, az szélhajtó, jól megpukiztatja és annyi, de mondjuk egy ovis gyereknek én nem adnék, azért kellemetlen lehet neki :(

mira vizet vegyél neki, dm-ben lehet kapni, hashatjó. ezt igya, teát, szörpöt is abból csináld

2013. jan. 24. 15:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Nemrég nekünk is ez volt, 5 éves fiú. Két reggel adtam neki lavelacot, akkor lett kaki (azt már nem tudta visszatartani), utána és azóta minden reggel éhgyomorra egy pohár baracklé, egy actimel és napközben is megiszik egy liter baracklevet. Ezt anyagilag sokáig nem lehet bírni, de most nem érdekel, amíg el nem felejti a rossz élményt és simán -gondolkodás nélkül- nem megy kakilni, addig ezt fogom csinálni, mert minden este van rendes kaki. És még egy fontos: ne lássa, hogy rágörcsölsz!! Én ezzel is rontottam el, mondtam neki, hogy jaj de nagyon aggódom. Ne mutasd, csak lazán, ha jön kaki oké, ha nem, majd holnap kincsem, ne aggódj. Hidd el, be fog válni, átérzem, sok sikert!!
2013. jan. 25. 13:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Laevolac szirup. Csak lazítja a szèkletet, nem kerül bele a vèràramba, bàrmeddig adhatò, így lazàbb lesz a szèklete, nem fog fàjni.... Ha màr ùjra nem fog fèlni a kakilàstòl, elhagyhatod.
2013. jan. 30. 15:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia, hatos vagyok. Rendeződött a problémátok?
2013. ápr. 29. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!