Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Segít egy mutizmusos (5 éves)...

Keranya kérdése:

Segít egy mutizmusos (5 éves) gyereknek, ha új baba érkezik a családba?

Figyelt kérdés

2013. jan. 13. 08:19
 1/5 anonim ***** válasza:
nem tudom van a családba,de ő a legkisebb nem akarták és nem foglalóztak vele na nála ezért alakult ki neki nem segített volna....nálatok gondolom nem az a gond,de szerintem beszéld meg az orvossal,pszichológussal.....
2013. jan. 13. 08:33
 2/5 A kérdező kommentje:
A mi kislányunkat kb. 2,5 éve egy "kedves" nő és a kutyája ijesztette meg, azóta nem beszél idegenekkel... Az oviban is csak mutogat.. Odáig már eljutottunk, hogy ha közös éneklés, versmondás stb. van, Ő is megszólal (a többi gyerek közt nem hallani a hangját). Most azon tanakodunk, talán ha lenne még egy pici babánk, segítene neki. Van már egy nagy, 15 éves tesója..
2013. jan. 13. 08:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Van egy ismerősöm ovodába nem beszélt csak a dadának sugta meg amit mondani akart,de megszületett a kistespja be se állt a szája azóta 21éves és egy nagyszájú csaj lett :) lehet segítene de beszélj róla orvossal mert lehet neki nem segítene
2013. jan. 13. 10:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem segíthet akkor, ha ti szülők az egész időszak alatt örömöt és szeretetet sugároztok felé. Ha ő érzi, hogy nagyon szeretitek őt is, a leendő babát is, és a családban általában is harmónia uralkodik. A pocaklakót lehet együtt simogatni, énekelni neki, figyelni, hogy mire hogyan reagál. Kaphat a kislány játékbabát, amit ugyanúgy lehet öltöztetni, dajkálni, mint az igazit. A kislányokban amúgy is buzog az "anyai ösztön". :) Nekem fiaim vannak, csodálatos látni minden nap, mennyire ragaszkodnak egymáshoz. A nagyfiam problémás gyerek, más okból, mint a tiéd, de sajnos a teljes fejlődésével gondok vannak. Még sem gondoltam soha, hogy a tesó születése esetleg árthat neki. Annyira vágytam a babára, annyira örültem neki, és annyira biztos voltam benne, hogy nagyszerű életünk lesz négyesben, hogy ez az öröm és biztonság érzés átragadt rá is.

De azt mondom, ne őmiatta vállaljatok új babát. Akkor vállaljatok új babát, ha TI vágytok rá, ha úgy érzitek, hogy nem teljes a család a pici nélkül. Én ezt éreztem, és valóban, mikor hazahoztuk a picit a kórházból, teljessé vált a család. Egy tökéletes kis csapatot alkottunk. Legyetek ti is ilyen kis tökéletes csapat, és akkor az ő nyelve is megoldódik majd.

Emellett egy pszichológus is sokat segíthet...

2013. jan. 14. 21:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2013. jan. 15. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!