Kislányom 1,5éves és rettenetesen hisztis. Ha valami nem tetszik neki földhözvágja magát vagy esetleg nekemjön és üt. Úgy viselkedik (már bocsánat) mint az elkényeztetett gazdag gyerekek. Néha olyan vad. Mit tegyek?
És tudom, hogy ez az emberekből visszatetszést válthat ki, bár annyit azért nem vagyunk emberek között még egyenlőre, csak bolt orvos játszótér. De tudom én is megszóltam régen az ilyen gyerekeket. Mitől van ez?
Hogyan tudnám leszoktatni róla? Nem foglalkozok vele eleget és azért vadult el? Vagy ez nálatok hogyan működik???
Ne aggódj! A konkrét szavakat lehet hogy nem érti, de a lényeget, hogy elkomolyodtál, lefogtad a kezét, elutasítod ezt a viselkedést, azt nagyon is érti egy egészséges kisgyerek. Persze ettől még nem fog szelíden bocsánatot kérni, nem is képes rá mert totál elragadják az indulatai. Várd meg türelmesen míg lehiggad. Ha tudsz, segíts neki simogatással, ölbe vevéssel, de van gyerek, aki utálja ha ilyenkor megérintik.
Mindenesetre inkább vigasztald mint szidjad, viszont sose érjen célt a hisztivel, különben csak egyre kitartóbb ordításra kondicionálod.
Ha hisztizik, ne törődj vele, menj ki a szobából. Ha nincs közönsége, abba fogja hagyni.
Ha az utcán csinálja, akkor se foglalkozz vele nagyon, ne is szólj hozzá, csak ha megnyugodott. Érezze, hogy h hisztizik, senki sem törődik vele, nem éri el vele a célját.A többi emberrel meg nem kell törődni.
Kedves 9-es!
Így olvasásra ez Jo Frost (Szuperdada) módszerének tűnik. Szerintem is nagyon szuper módszer, csak annyit tennék hozzá, hogy Jo azt mondja, életkoronként 1 perc jár a büntetőszéken. Egy másfél-két évestől nem várhatjuk el, hogy 10 percig ott maradjon, ez egy 10 éves "időadagja".
5 gyerekes anyuka (Jo Frost egyik rajongója)
Szerintem az első válaszadót nem kellett volna lebarmozni, mert tényleg ez a megoldás sok esetben.
Amikor én kicsi voltam én is ilyen voltam, eleinte pofonnal neveltek, aztán kinőttem. Legkésöbb tizenéves korára kinövi, de szerintem hamarabb is.
A nevelés célzatú pofon mióta baromság? Nem konkrét verésről van szó, csak egy-két helyrerázó pofonról...
Az én szüleim is, úgy neveltek ebben a korszakban, hogy lecsesztek, hogy ne égessem le őket a hisztimmel. Ezért az utcán, és egyéb nyilvános helyen nem csináltam. Ha otthon elkezdtem, és már nagyon elviselhetetlen volt, akkor jött 1 pofon. De nem olyan amitől beájulok, meg ott marad a keze nyoma... csak egy sima de mégis céltudatos pofon. És lám... bejött! Nálam ez a korszak 1 hónap volt, és kinevelték belőlem. És nem, nem agresszívak, csak tudják, hogyan kell jól, és hatásosan nevelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!