Már egy ideje felfigyeltem arra, hogy a fiam egyre többet cigizik. Rávilágítottam, hogy később milyen problémák lehetnek belőle, de még így is folytatja, pedig csak 16 éves. Valami megoldás?
Kedves 10-es.
Látom értelmezési problémáid vannak. Mutasd már meg holírtam én azt, hogy tiltani kell. Van három felnőtt gyerekem.Egyik sem dohányzik. Pedig nem tiltottam egyiknek sem. Sőt azt mondtam nekik, hogy cigit és apiát kötelező kipróbálni mindegyiknek. Aztán majd eldöntik. Mint említettem egyik sem dohányos, az italt pedig kultúr szinten képesek fogyasztani.
Tehát innen van jogom azt mondani amit mondtam. Ha egy gyerekmár 16 (vagy még korábban) el kezd dohányozni azért mert ez vagány akkor hiányzik a szülőtől kapott példakép.
Nem mástól kell megoldást kérni. Egyébként is honnan van pénze 6-800 ft-os cigire? Ha meg a szülőét szívja akkor meg miről beszél a kérdező?
Próbáld ki a klasszikus "most elszívsz előttem egy dobozzal" -t.
Vagy ha nem akarsz ennyire drasztikus lenni: én mindig szóvá tenném, hogy milyen büdös bagószaga van. Vagy direkt észrevenném, és még mondanám is, főleg rokonoknál, hogy nem akarsz rágyújtani? de akkor menj ki. és amíg ő szívja a cigijét, addig kimarad minden jó beszélgetésből, ami bent folyik.
15-nek
Hát akkor légy erre büszke, hogy Te már 14 évesen rendszeresen bagóztál. Remélhetőleg minden a dohányzásból származtatott betegségeidet saját zsebből kell finanszíroznod, s nem az általam befizetett pénzből.
Nem vagyok magamra büszke, nem azért írtam!
Nem jó dolog ám, mikor csak a cigijére "számíthat" az ember :)
Mi a fene?
1. Mégis minek hagyod, hogy otthon cigizzen?
2. Honnan van pénze 7-800 ft-os cigire/nap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!