Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Már egy ideje felfigyeltem...

Már egy ideje felfigyeltem arra, hogy a fiam egyre többet cigizik. Rávilágítottam, hogy később milyen problémák lehetnek belőle, de még így is folytatja, pedig csak 16 éves. Valami megoldás?

Figyelt kérdés
2012. dec. 30. 01:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk zsebpénzstop.

Rávenni a rendszeres sportra (amellett úgyse bírja).

2012. dec. 30. 01:55
 2/24 anonim ***** válasza:
53%
epp abban a korban van, hogy nem hallgat rad... nem tehetsz semmit... Max elkap valami leguti fertozest a telen, amitol kikopi a tudejet, akkor mondhatod, hogy ha tovabb cigizik, ez folyamatosan elojon..
2012. dec. 30. 02:26
 3/24 anonim ***** válasza:
89%

Ha valaki cigizik a családban, akkor neki is természetes a cigi.Ha nem akkor a barátok szoktatták rá.És úgy meg végképp nem lebeszélhető róla.Legfeljebb ha találna egy cigi undoros barátnőt,lehet hogy az Ő kedvéért leszokna.

Igaz hogy a cigi nem egészséges.Bár sokan cigiznek.Én sem szeretem a cigit.A barátom is cigizik,bár a kedvemért épp a leszokáson gondolkodik...

18/L

2012. dec. 30. 03:27
 4/24 anonim ***** válasza:
82%

A párom is cigizett, ő ezt látta, az anyja meg a nővére is bagózott mint a gyárkémény.

Aztán az anyja kapott valami hörgőbajt (fogalmam nincs micsodát, anyósom hipochonder, nem igazán jegyzem meg a bajait :))...

Az orvos megmondta neki hogy a cigizés miatt van, a párom megijedt és egyből sikerült leszoknia.

Esetleg élő példát érdemes mutogatni.

2012. dec. 30. 04:30
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Olyan rohadt drága lesz a cigi (még ennél is drágább), hogy szerintem ha nem lesz rá pénze (ne legyen!), akkor úgyis abbahagyja... szerintem
2012. dec. 30. 04:50
 6/24 anonim ***** válasza:
90%
Ne adj neki pénzt! 700-800 huf egy doboz ára. Honnan van pénze erre egy 16 évesnek?
2012. dec. 30. 06:54
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy az ember nem hisz a káros mellékhatásokban, a dobozon lévő elijesztő fotókban, addig amíg a saját ismerősi körében nem tapasztalja, hogy mekkora pusztítást képes végezni, és, hogy a sorsod ezentúl szó szerint a jó Isten kezében van. Vagy továbbélsz, vagy itthagyod a családod, beleértve a csodálatos 3 éves unokát is.

Édesapámról beszéltem. Még egy hónapja sincs annak, hogy kiderült, hogy rosszindulatú tüdő-illetve gégerákos.......most fekszik majd be kemóra és sugárra, mi meg bízunk abban, amiben ilyenkor bízni kell

2012. dec. 30. 07:01
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Ja...16 eves ugy kb egyaltalan nem erdekli, hogy mit mondassz neki o ugyis jobban tudja! Valoszinu en sem adnek penzt neki ha te dohanyzol akkor toled le tudja nyulni a cigit, ugyhogy ujra kezdem: ha te dohanyzol lehet neked is itt az ideje lerakni eppen ezert.

Anyam eros dohanyos volt. A neveloapam gyereke meg egy kis szarkupac. Hol a penzet lopta Anyamnak, hol a cigijet. A neveloapam persze hogy a hulyegyereket vedte! Na anyam a fustszuro nelkuli Szimfoniarol atigazolt az egeszsegesebb eletvitelre mert azt mondta o nem csinal hulyet magabol! Neveloapam gyereke tavaly alig 40 evesen agyverzest kapott. Nem tudom mennyire van osszefuggesben a 14 eves kortol kezdodo dohanyzasnak ebben...de en valahol a szivem melyen tudom, hogy van.

Ne adj neki ra penzt!

2012. dec. 30. 09:26
 9/24 szokratesz ***** válasza:
8%
16 éves és dohányzik? Azon miért nem gondolkodsz, hogy Te hol a fenében rontottad el. Most miért vársz megoldást mástól a saját hülyeséged miatt? Mit vársz mit mondjunk?
2012. dec. 30. 19:13
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Pfffff hogy jössz te ahoz hogy igy beszélj kedves 9es?én 7.es voltam mikor először rágyujtottam.vagy is még 16 se.és miért?nem azért mert a szüleim engedték meg nem jól neveltek,hanem mert más is cigizett és vagányságnak tartottam(szerencsére már leszoktam).magamból kiindulva minnél jobban tiltani fogod annál jobban csinálja.
2012. dec. 30. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!