Már egy ideje felfigyeltem arra, hogy a fiam egyre többet cigizik. Rávilágítottam, hogy később milyen problémák lehetnek belőle, de még így is folytatja, pedig csak 16 éves. Valami megoldás?
Mondjuk zsebpénzstop.
Rávenni a rendszeres sportra (amellett úgyse bírja).
Ha valaki cigizik a családban, akkor neki is természetes a cigi.Ha nem akkor a barátok szoktatták rá.És úgy meg végképp nem lebeszélhető róla.Legfeljebb ha találna egy cigi undoros barátnőt,lehet hogy az Ő kedvéért leszokna.
Igaz hogy a cigi nem egészséges.Bár sokan cigiznek.Én sem szeretem a cigit.A barátom is cigizik,bár a kedvemért épp a leszokáson gondolkodik...
18/L
A párom is cigizett, ő ezt látta, az anyja meg a nővére is bagózott mint a gyárkémény.
Aztán az anyja kapott valami hörgőbajt (fogalmam nincs micsodát, anyósom hipochonder, nem igazán jegyzem meg a bajait :))...
Az orvos megmondta neki hogy a cigizés miatt van, a párom megijedt és egyből sikerült leszoknia.
Esetleg élő példát érdemes mutogatni.
Az a baj, hogy az ember nem hisz a káros mellékhatásokban, a dobozon lévő elijesztő fotókban, addig amíg a saját ismerősi körében nem tapasztalja, hogy mekkora pusztítást képes végezni, és, hogy a sorsod ezentúl szó szerint a jó Isten kezében van. Vagy továbbélsz, vagy itthagyod a családod, beleértve a csodálatos 3 éves unokát is.
Édesapámról beszéltem. Még egy hónapja sincs annak, hogy kiderült, hogy rosszindulatú tüdő-illetve gégerákos.......most fekszik majd be kemóra és sugárra, mi meg bízunk abban, amiben ilyenkor bízni kell
Ja...16 eves ugy kb egyaltalan nem erdekli, hogy mit mondassz neki o ugyis jobban tudja! Valoszinu en sem adnek penzt neki ha te dohanyzol akkor toled le tudja nyulni a cigit, ugyhogy ujra kezdem: ha te dohanyzol lehet neked is itt az ideje lerakni eppen ezert.
Anyam eros dohanyos volt. A neveloapam gyereke meg egy kis szarkupac. Hol a penzet lopta Anyamnak, hol a cigijet. A neveloapam persze hogy a hulyegyereket vedte! Na anyam a fustszuro nelkuli Szimfoniarol atigazolt az egeszsegesebb eletvitelre mert azt mondta o nem csinal hulyet magabol! Neveloapam gyereke tavaly alig 40 evesen agyverzest kapott. Nem tudom mennyire van osszefuggesben a 14 eves kortol kezdodo dohanyzasnak ebben...de en valahol a szivem melyen tudom, hogy van.
Ne adj neki ra penzt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!