Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Aspergeres gyermek mellé...

Aspergeres gyermek mellé kistesó? Ti bevállalnátok? Akinél van hogy bírja?

Figyelt kérdés

4 éves a fiam, szeretnék testvért neki, ebben a hónapban kezdünk el próbálkozni. Akinek eddig mondtam, hogy testvért szeretnénk majd, láttam az arcukon a döbbenetet (köztük anyósomén is), mert hogy hogy fogom bírni, tudom e a két gyereket együtt nevelni? Tudok-e majd mindegyikkel eleget foglalkozni (pl. a fiam esetében amikor már iskolás lesz)? Szóval elbizonytalanodtam...

Segítségem csak az anyósom van, ő lakik a legközelebb hozzánk, rokkantnyugdíjas, szóval otthon van, de a fiamnál sem tudunk mindig számítani rá, szóval két gyereknél gondolom még úgysem fogunk tudni.

A szüleim támogatnak, csak ők meg segíteni nem tudnak...

Néha én magam is megijedek a feladattól...

Ti be mernétek vállalni? Van köztetek olyan akinek az első gyermeke autista és vállalt mellé másodikat? Hogy alakulnak a mindennapjaitok?

2012. dec. 17. 14:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok anyuka, de... olvasgatok.

Azért egy 4 éves esetében nem lehet teljes bizonyossággal tudni, hogy mennyire érintett, mennyi baj lesz vele később. Ez azért nem mindegy, mert vannak akik egy aspival is nehezen bírnak - több figyelem kell, és több a probléma is.

Gonosz sem szeretnék lenni... Ezért nyers stat. Mo-n a házasságok 60%-a válással végződik, a rendellenességgel/nehézséggel született gyerkőcök családjában ez az arány 80%.

Én még házas sem voltam, de volt olyan kapcsolatom, amit SEBEZHETETLENNEK hittem, és benne volt az "á mi nem, mi soha", Ő nem tenne ilyet feeling. Tévedtem.

A gyerkőcnek jobb, ha van testvére. Hacsak nem féltékeny típusú aspi.

2012. dec. 19. 13:51
 12/15 anonim ***** válasza:
42%

10-es:

Kérdezhetek valamit? Nem szeretném túldramatizálni a dolgot - de mondjuk az amerikai mészárlás kapcsán is aktuális.

Ha ezt így - pusztán 1% híján TUDOD, miért nem osztod meg velük ezt az egyébként igen hasznos információt?

Nem lehetséges, hogy jobb lenne az illetőnek - úgy egyáltalán: az élete?

Vagy csak nem magát hibáztatná a kirekesztettsége, és nehézségei miatt?

Esetleg járhatna pszichoterápiára, szélsőséges esetben szedhetne gyógyszert...

Miért nem segítesz? Miért nem mondod el?

2012. dec. 19. 13:59
 13/15 anonim ***** válasza:
64%

# 12: Az amerikai mészárlást idekeverni... szóval az egy nagyon fura szituáció, ugyanis attól, hogy valaki aspi, még egyáltalán nem lesz tömeggyilkos, sőt! Ott azért más probléma is lehetett... (az Asperger mellé is társulhatnak egyéb problémák, ugyanúgy, ahogy a normál populációban).

Általában ők nagyon jól elvannak a maguk kis világában, ha valaki erőszakkal be akar törni oda, azt nem szeretik. Az említett fiatalembernek nincsenek problémái, sikeres a szakmájában, van egy barátja, akit befogadott a maga világába, és jól elvan.

Az Aspergereseknek meg nincs szükségük pszichiátriai kezelésre, ez ugyanis nem betegség! Egyszerűen csak másfajta gondolkodásmódot, világlátást, szociális készségeket jelent, és egyáltalán nem jellemző, hogy bárkinek is ártanának!

2012. dec. 19. 14:04
 14/15 anonim ***** válasza:

12-esnek

Az amcsi dolognak gyakorlatilag semmi köze az aspisághoz, inkább az idióta agyú, fegyvermániás szülőről és a mindent kifordító médiáról szól.

2012. dec. 22. 15:01
 15/15 anonim ***** válasza:
Szia, az én fiam is aspergeres, szintén 4 éves. Mindenképp jó dolognak tartom, ha vállalunk mi is még egy gyereket majd. Én is úgy gondolom, hogy a kicsi jó hatással lesz rá, és a kisfiam is sokat fog nekem segíteni a kisebb gondozásában. Felnőtt korában is szeretném, ha lenne egy testvére, aki ismeri neki minden tulajdonságát, akivel számíthatnak egymásra mindig. Szerintem ha úgy gondoljátok, nyugodtan vállaljatok kicsit a kisfiatok mellé. Én azt mondom, ha valakinek vak, tolókocsis, vagy magatehetetlen kisgyereke van, az az igazi kihívás, ha vállal mellé egy másik babát. De ilyenre is van példa biztosan. Le a kalappal az ilyen szülők előtt. A válaszok engem is megerősítettek abban, hogy fogok még vállalni gyereket.
2012. dec. 29. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!