Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Létezik olyan gyógyító mese,...

Létezik olyan gyógyító mese, amit akaratos, székletét visszatartó gyereknek lehet mesélni? Tudnátok ajánlani ilyet?

Figyelt kérdés
2012. dec. 6. 17:48
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Lidl-ben láttam bili mesét! A bilizésről szólt!

Googléba írd be.

2012. dec. 6. 18:52
 2/26 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező!Ha megtalálod nekem is szólj!
2012. dec. 6. 20:27
 3/26 anonim ***** válasza:

Bilikönyv és Kakikönyv. Nem vicc, léteznek :D A kakikönyv nekünk is sokat segített, nagy kedvenc lett :D

[link]

nem kifejezetten gyerekeknek szól, de nagyon vicces képek vannak benne, és ráveszi a gyereket, hogy ő is "alkosson", és gyorsan megkeressük a könyvben, mit alkotott :D Nem túl épületes hobbi, de a lényeg: KAKIL...

2012. dec. 7. 01:30
 4/26 anonim ***** válasza:
Ami még segíthet, ha gyurmáztok sokat, az állagra hasonló. Nyugodtan el lehet játszani gyurmafigurákkal az emésztés folyamatát az evéstől a kakiig. Ez sokat szokott segíteni. A lényeg, hogy ne te játszd el az egészet, hanem hagyj lehetőséget a gyereknek is. A játék, bábozás alatt a gyerek kijátssza magából a szorongásait.
2012. dec. 7. 08:16
 5/26 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, hogy írtatok. A kakikönyvet ismerjük. A bilimeséket még nem, de majd megnézem a Lidl-ben. Mostanában láttad? Épp most nyitott nálunk is. Debreceniek vagyunk.
2012. dec. 7. 10:01
 6/26 anonim ***** válasza:

Én kitaláltam egy "mesét", vagyis inkább egy játékot. A lényeg, hogy először mindig vissza kell tartani a székletet, és utána elengedni.

(Tehát először szörnyek jönnek, akiket nem szabad "etetni", mert nagyon megnőnek, utána viszont manók, akik jók, és őket "etetni" kell. Mi ezzel gyakoroltuk be a szorítás-elengedést - merthogy ez a lényeg. A lányom még néha a mai napig kéri, hogy játsszunk ilyet, de már ritkán, megy magától is. :) )

2012. dec. 7. 13:21
 7/26 anonim ***** válasza:

ha nem válnak be a fenti praktikák, akkor folyamodj drasztikusabb dolgokhoz.. mesélj neki a bérelzáródásról!

ha a bél valamilyen oknál fogva el van záródva, akkor a szervezet egy idő múlva lázas lesz, lázgörcs léphet fel, majd az anyag, mivel így vagy úgy ki kell kerülnie a szervezetből, elindul visszafelé... nem folytatom, hogy hol jön ki, azthiszem mindenki rájött...

2012. dec. 7. 16:45
 8/26 alvómaci válasza:
Az előidéző ok általában a pelenka iránti ragaszkodás, ami főleg lustaságból és kényelemszeretetből adódik a kölköknél. Meg kell dicsérni, ha WC-re megy, ha meg nem akar közölni kell vele, hogy tojjál be nyugodtan. Ha nem csinálunk belőle "országos" ügyet saját maguktól leszoknak erről a szemdüllesztős módszerról.
2012. dec. 8. 19:58
 9/26 kolosi robert válasza:

hany eves gyerekrol van szo?

63 eves vagyok,ket gyerekem van,5 unokam.Nagyon sajnalom hogy 35-40 evvel ezelott nem voltam ennyire tapasztalt.Ma ugy gondolom,hogy nincs nehez (akaratos)gyerek csak a szulonek kell gondolkodni,probalkozni miben kell valtoztatnia a gyermeke minden napi neveleseben.Szivesen segitenek a tavolbol.

2012. dec. 9. 07:48
 10/26 anonim válasza:
Fentebbi kommentelőnek üzenem, hogy ez nem pelenka-ragaszkodás. Vannak gyerekek, akik egyszerűen csak akaratosabbak. Mesék közül fel kellene kutatni, hogy az egykori "Sárkánykirály Palotája" létezik-e még valamilyen kiadásban. Azokat a meséket valószínűleg szeretni fogja. De hogy kevésbé lesz-e tőle akaratos természetű, azt nem hiszem. Pár dolgot idővel fog csak kinőni. A "pisikécske-kakikácska" mesék is simán elférnek majd, még ha szeretni nem is fogja őket.
2012. dec. 10. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!