Létezik olyan gyógyító mese, amit akaratos, székletét visszatartó gyereknek lehet mesélni? Tudnátok ajánlani ilyet?
Lidl-ben láttam bili mesét! A bilizésről szólt!
Googléba írd be.
Bilikönyv és Kakikönyv. Nem vicc, léteznek :D A kakikönyv nekünk is sokat segített, nagy kedvenc lett :D
nem kifejezetten gyerekeknek szól, de nagyon vicces képek vannak benne, és ráveszi a gyereket, hogy ő is "alkosson", és gyorsan megkeressük a könyvben, mit alkotott :D Nem túl épületes hobbi, de a lényeg: KAKIL...
Én kitaláltam egy "mesét", vagyis inkább egy játékot. A lényeg, hogy először mindig vissza kell tartani a székletet, és utána elengedni.
(Tehát először szörnyek jönnek, akiket nem szabad "etetni", mert nagyon megnőnek, utána viszont manók, akik jók, és őket "etetni" kell. Mi ezzel gyakoroltuk be a szorítás-elengedést - merthogy ez a lényeg. A lányom még néha a mai napig kéri, hogy játsszunk ilyet, de már ritkán, megy magától is. :) )
ha nem válnak be a fenti praktikák, akkor folyamodj drasztikusabb dolgokhoz.. mesélj neki a bérelzáródásról!
ha a bél valamilyen oknál fogva el van záródva, akkor a szervezet egy idő múlva lázas lesz, lázgörcs léphet fel, majd az anyag, mivel így vagy úgy ki kell kerülnie a szervezetből, elindul visszafelé... nem folytatom, hogy hol jön ki, azthiszem mindenki rájött...
hany eves gyerekrol van szo?
63 eves vagyok,ket gyerekem van,5 unokam.Nagyon sajnalom hogy 35-40 evvel ezelott nem voltam ennyire tapasztalt.Ma ugy gondolom,hogy nincs nehez (akaratos)gyerek csak a szulonek kell gondolkodni,probalkozni miben kell valtoztatnia a gyermeke minden napi neveleseben.Szivesen segitenek a tavolbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!