Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nem tudom nézni. Mit tegyek?

Nem tudom nézni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Igazából semmi közöm hozzá, de a Keresztfiam 2 évesen olyan szinten van félrenevelve, hogy elképesztő. Meg sem hallja, ha felnőtt (akár anya) rászól, szól hozzá, stb. a nevére sem nagyon figyel, amíg nem KIABÁLSZ rá... Olyan dolgok vannak a kezében, amik nem odavalók (öngyújtó, dvd lejátszóhoz nyúlkál, zenét követel youtube-on, stb). Baromi értelmes gyerek, és ezzel együtt tökéletesen megtanulta, hogy az történik, amit akar. Ellenben Anyu idegrendszere erősen instabil, most válnak, stb (a gyerek ebből nem érzékel semmit, pár hónapos volt, mikor apu elköltözött) és ÜTI a gyereket. Üvölt vele, veri, stb. És iszonyatosan rossz nézni...És nem fogad el tanácsot. Hiába mondja bárki, hogy a gyereknek nincs napirendje, akkor kel-fekszik-eszik amikor és amit akar, ha anyának elcsattan a cérnája, elveri vagy ordít vele, és ennyi. Soha nem gondoltam, hogy ez a gond pont nála elő fog kerülni. Mit tegyek?! segíteni nem tudok...Több éves barátságot rúgjak fel???? Nehéz visszafognom magam már...Többször tartottam ott, amikor előttem kapott a gyerek, hogy nekimegyek a barátnőmnek...Iszonyatos kétségek között vagyok. Már hetek óta alig megyek át, pedig majdnem napi szinten együtt voltunk... Kérlek, segítsetek!!! Mi a jóistent csináljak?!
2012. dec. 6. 01:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%

Próbálj kettesben leülni Anyukával, és őszintén elbeszélgetni vele. Több éves barátságnál az ilyen nem lehet probléma, nem hiszem, hogy megharagudna. Mondd el nyugodt hangon, hogy te ezt nem helyesled, és nem mellesleg a gyereknek is csak árt ezzel a viselkedéssel. Írtad, hogy Anyuka idegrendszere eléggé instabil... rá kéne világítanod, hogy nem a gyerekén kéne levezetni a feszültséget. Ha van rá időd/lehetőséged, ajánld fel, hogy hetente 1-2 alkalommal vigyázol a gyerekre, addig ő menjen és kapcsolódjon ki, járjon el mozogni, vagy ilyesmi. Azt mondod, hetek óta alig mész át... gondolom ezzel nem csak te vagy így az ismerősök közül... szegény Anyuka meg egyre jobban egyedül érezheti magát, csak nő rajta a nyomás. Ördögi kör, valahogy ki kell belőle szabadulni!

Sok sikert!

2012. dec. 6. 01:57
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

Szép kis keresztanyuka vagy, látszik mennyire vetted ezt a fogadalmadat komolyan, gratulálok. Te ezek szerint a barátnője és nem a testvére vagy. Anyukának hormonjai és elvei vannak és ha bárki ebbe beleszól, akkor arra gyilkos indulatokkal támad. Nem a te dolgod, hagyd a csudába az egészet. Neked van gyereked? Ha nincs akkor ezt is fel fogja hozni érvnek, sőt akár azt is, hogy "irigy" vagy, ha van, akkor meg azt fogja mondani, hogy foglalkozz azzal.

Nem írtad, hogy mennyire üt és mennyire ordít. Ha azt látod, hogy tényleg durván bántalmazza vagy ordít, akkor a verbális figyelmeztetés a minimum. Sok büszke ősanyát látok gyalázatosan beszélni és bánni a gyerekével, némelyiket én is megrugdosnám... Szerintem ebből, ha szóvá mered tenni, akkor sértődés lesz, másrészt meg az apukának vagy olyan családtagnak, akinek tekintélye van, kellene szólni, hogy a nőt állítsa le.

2012. dec. 6. 03:27
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Tenni annyit tudsz, hogy elvállalod néha a gyereket pár órára. És utána - saját tapasztalataiddal és a látható jószándékoddal, gyakorlati segítségnyújtással felvértezve - próbálsz hatni a barátnődre. Valószínűleg ő sem jókedvében lett verekedős anya és ha hatni akarsz rá, még ha nagyon nem is értesz vele egyet, muszáj lesz empátiával közelítened felé.
2012. dec. 6. 05:37
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát ez egy jó ötlet amit előttem írtak hogy elviszed a kisgyereket x időre vagy rendszeresen (mert egy keresztszülőnek szerintem ez is feladata kicsit főleg ha anyukának nincs is más segítsége) és ha számíthat a rendszeresen külön töltött időre akkor tervezhet magának kikapcsolódást vagy mozgást amit előttem is írtak és talán le tudja vezetni a feszkót.

De nagyon nagy esély van rá hogy ez nem jár sikerrel mert szerintem ha amúgy is labilis, válik is, lehet a gyereket is hibáztatja legbelül a kátyúba került életéért, és még meg is tudja magyarázni magának hogy ordít vele és veri hiszen a GYEREK ROSSZ ÉS NEM HALLGAT SEMMIRE (ahogy írod). Kívánom hogy ne legyen igazad de szerintem nem fog változni/változtatni emiatt ha te szólsz hogy szerinted ez így nem jó stb. Ki fogja kérni magának hogy ez az ő gyereke és azt csinálja amit akar, meg hogy ő így nevel és majd meg is magyarázza hogy ez olyan rossz gyerek hogy ez kell neki stb.

Tudom miről beszélek, hasonlón átmentem én is, csak én sógornőmmel. A stílusa mit sem változott az évek alatt és eltelt már jópár év, annyi történt hogy a fia már hazudik is neki mint a vízfolyás (már iskolás korú).

2012. dec. 6. 08:12
 5/11 A kérdező kommentje:

Kedves 2. ! Menj a fenébe :) kedvesen, mosolyogva... Fordulj pszichiáterhez per állatorvoshoz.

A többiek viszont jó ötleteket adtak. Bár elég ritkán tudom elvinni Babócát, mert Anyu nem szívesen adja...a problémák ellenére ténylegesen imádja. Ha valahova elmenne, akkor mindig én vigyázok a Picurra. Náluk. Olyankor szoktunk kettesben lenni. Holnap vár ránk egy beszélgetés...Remélem eredményre vezet. Megpróbálom megoldani észérvekkel, nagyon ideges is vagyok már...de muszáj lesz. Köszönöm az értelmes kommenteket!

2012. dec. 7. 01:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelő! Ettől tartok, igen...Hogy azért ha jól belegondolsz, a gyereknevelés elég durva vízválasztó, és vitaalap. Ezért is nem szeretek beleszólni...De azt hiszem, most már muszáj leszek. Remélem, hallgatni fog rám...
2012. dec. 7. 01:24
 7/11 anonim ***** válasza:
Próbálj meg anyukából kiindulni, nem a gyerekből. Tudom, hogy iszonyú nehéz, mert látod, hogy a gyerek szenved. Nyilván azért, mert anya ki van bukva, és nagy rajta a nyomás. Ha ebből indulsz ki, és beszélgetsz vele a problémáiról, a nehézségeiről, esetleg arra tereled, hogy segítséget kéne kérnie (akár bébiszitter, akár pszichológus, vagy bárki, akivel beszélhet, vagy a gyerekre vigyáz), hogy pihenhessen. Ha az anya valamennyire megnyugszik, akkor a gyerekkel is másképp fog viselkedni. Egyébként az tényleg jó ötlet, hogy mesélsz anyának arról, hogy te mit csináltál a gyerekkel. (Nem arról, hogy neki mit kéne tennie.:) )
2012. dec. 7. 08:34
 8/11 anonim ***** válasza:
beszelj vele oszinten, nem vadolva!!! egy egyedul allo edesanyanak NAGYON nehez!!! sajnos a gyereken vezeti le, SEGITS neki, neha vidd el a picit, hogy legyen magara is ideje. oszinten sajnalom oket! es VERNI nem szabad a gyereket, barki barmit mond, az nagyon alattomos dolog. nalam is neha elszakad a cerna es bizony odasozok a popsira, szarul is vagyok utana! neked van gyereked? mert amig nincs, bizony maskent latunk sok mindent a gyereknevelesrol... sok sikert!
2012. dec. 8. 23:04
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Gyámhivatal! Nem ütjük a gyereket! Tegyél névtelen feljelentést a gyámhivatalnál.
2012. dec. 15. 13:40
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, sikerült megoldani (egyenlőre úgy néz ki) sikerült vele normálisan megbeszélni, azóta minden rendben (remélem így is marad) köszönöm a segítő kommenteket mindegyikőtöknek!
2012. dec. 16. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!